حسینعلی قوانلو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود که افزایش قیمت نان برای نانوایی های یارانه یک یا دولتی و یارانه دو یا نیمه آزادپز در کارگروه آرد و نان استان مصوب و به نانوایی ها ابلاغ شده است.
وی گفت : طبق این مصوبه قیمت هر قرص نان بربری با وزن چانه ۴۲۰ گرم در نانوایی های یارانه یک ۱۰ هزار ریال ، لواش با وزن چانه ۱۴۰ گرم چهار هزار ریال ، تافتون با وزن چانه ۴۵۰ گرم هفت هزار و ۵۰۰ ریال و قیمت هر یک عدد نان سنگگ با وزن چانه ۴۵۰ گرم ۱۵ هزار ریال تعیین شده است.
قوانلو افزود : همچنین در این مصوبه قیمت هر یک عدد نان بربری در واحدهای خبازی نیمه آزادپز با وزن چانه ۵۲۰ گرم ۱۵ هزار ریال ، لواش با وزن چانه ۱۵۰ گرم چهار هزار و ۵۰۰ ریال ، تافتون با وزن چانه ۲۵۰ گرم هشت هزار ریال و قیمت هر یک عدد نان سنگگ با وزن چانه ۴۸۰ گرم نیز ۲۰ هزار ریال تعیین شده است.
رییس سازمان صنعت مازندران از جمله دلایل اصلی افزایش قیمت نان را بالا بودن هزینههای تولید از جمله خمیرمایه و دستمزد کارگر عنوان کرد و گفت : برای جبران این هزینهها، قیمت واقعی انواع نان باید ۶۰ تا ۶۵ درصد افزایش می یافت ولی برای جلوگیری از وارد شدن فشار به مصرف کنندگان ، افزایش تعدیل شده در نظر گرفته شده است.
وی افزود : به عوان نمونه قیمت هر یک کیلوگرم خمیرمایه پنج برابر و هزینه کارگر نیز تا ۴۴ درصد افزایش یافت و با در نظر گرفتن سایر هزینهها و با توجه به شرایط سخت اقتصادی و برای اینکه مردم فشار کمتری را متحمل شوند، کارگروه آرد و نان مازندران تصمیم گرفت که قیمت انواع نان به طور میانگین بین ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یابد.
مازندران دارای پنج هزار و ۵٠٠ واحد خبازی فعال است که بنابر گزارش های رسمی تنها ١٠ درصد آنها دارای درجه کیفی یک بوده و حدود پنجاه درصد نیز حائز پایین ترین رتبه یعنی درجه چهار هستند.
برابر آمار ماهیانه ۳۰ هزار تن آرد در بین نانواییهای مازندران در دو قالب یارانه اول و یارانه دوم توزیع میشود.
طی چند هفته اخیر بسیاری از نانوایی ها در مازندران ساعات پخت نان را کاهش داده و علت آن را تحویل نشدن آرد اعلام کرده بودند ولی شهروندان پیش بینی کرده بودند که احتمالا این کار که سبب ایجاد صف های طولانی مقابل نانوایی ها شده بود ، مقدمه ای برای افزایش قیمت نان خواهد بود.