×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
تجربه بانک قرض‌الحسنه مهر ایران به سازمان همکاری‌ اقتصادی D۸ منتقل می‌شود/ انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با D۸

به گزارش رویداد جدید به نقل از روابط عمومی و امور مشتریان بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، دکتر «سید سعید شمسی‌نژاد» مدیرعامل بانک با «ایسیاکا عبدالقادر امام» دبیر کل سازمان همکاری‌ اقتصادی هشت کشور در حال توسعه(D۸) دیدار و درباره همکاری‌های ۲ جانبه گفت‌وگو کرد.
دبیر کل D۸ در این دیدار گفت: مدل بانکداری اسلامی برای هشت کشور در حال توسعه مدل جدیدی نیست، اما بانک قرض‌‌الحسنه مهر ایران می‌تواند تعامل خوبی با کشورهای اسلامی داشته باشد.
عبدالقادر امام اظهار داشت: SME بانک در نیجریه در حال راه‌اندازی است و قرار شده فعالیت‌های متعددی در حوزه آموزش، تأمین مالی و کمک به SMEها داشته باشد. در این راستا قرار است کارت پرداخت گروه ۸ راه‌اندازی شود که برای ایران نیز قابلیت اجرایی دارد.
وی افزود: چنین اقداماتی در مالزی نیز قرار است انجام شود و به دنبال مجوزهای لازم با نرم‌افزارهای پیشرفته هستند تا سرمایه‌گذاری‌های لازم صورت گیرد. رویکرد آن‌ها در خلیج فارس نیز همین است و بانک قرض‌الحسنه مهر ایران می‌تواند در آنجا سرمایه‌گذاری‌های لازم را انجام دهد.
دبیر کل D۸ گفت: در همین راستا می‌توانند این مسیر را برای شرکت و عضویت ایران هموار کنند و آن‌ها هم راضی هستند که ایران عضو این مجموعه شود. زمانی که این کار عملیاتی شود، کمک‌های زیادی به انجام کارهای تجاری صورت می‌گیرد و امکان خرید کالا از ایران نیز فراهم می‌شود.
عبدالقادر امام در پایان خاطرنشان ساخت: یک سری اقدامات تجاری مشترک نیز می‌توان در قالب مأموریت‌های تجاری در نیجریه و پاکستان با ایران ترتیب داد که به‌صورت هیئتی متشکل از افراد با کشورهای مختلف گروه ۸، به مأموریت‌های تجاری بروند و ایران نیز در این مأموریت‌های تجاری شرکت کند.
انتقال تجربیات کشورهای عضو D۸ در حوزه بانکداری خرد
مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران نیز در این جلسه اظهار داشت: در پی این هستیم که تجربیات کشورهای گروه ۸ را در خصوص بانکداری خرد و در قالب کارگروهی بین این بانک‌ها متمرکز کنیم و می‌توان این هدف را در قالب یک ورکشاپ دنبال کرد و تجربیات دیگران را نیز در حوزه بانکداری مورد استفاده قرار داد.
وی با اشاره به تجربه خاص ایران در برگزاری پارک علم و فناوری پردیس، گفت: می‌توان در قالب یک کارگاه آموزشی تجربیات ۱۵ ساله اخیر بانک قرض‌الحسنه مهر ایران را به کشورهای دیگر انتقال داد. در این راستا ایران پروپوزالی را تنظیم کرده تا فضای تبادل تجارب با اعضای D۸ که شامل یک میلیارد جمعیت است، به وجود آید.
شمسی‌نژاد در همین رابطه افزود: ما پیشنهاد کلی غیر تعهدآوری برای برگزاری ورکشاپ داریم و در مرحله بعد نامه رسمی نیز با در نظر گرفتن مراحل اجرایی از طریق وزارت امور خارجه ارسال می‌شود. در حقیقت ما در پی انتقال تجارب بانکداری هستیم.
وی تأکید کرد: بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بانک سبز است و مبتنی بر حذف کاغذ از همه شعب، خدماتی همچون افتتاح حساب، درخواست وام، اعتبارسنجی و… به‌صورت آنلاین و غیرحضوری انجام می‌شود.
دبیر کل D۸ با برگزاری ورکشاپ پیشنهادی مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران موافقت کرد و گفت: هماهنگی لازم را برای برگزاری ورکشاپ انجام خواهم داد.
در پایان جلسه تفاهم‌نامه همکاری بین بانک قرض‌الحسنه مهر ایران و سازمانD۸ به امضای مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران و دبیر کل D۸ رسید. در بخشی از این تفاهم‌نامه ذکر شده: «می‌توان از ظرفیت بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در حوزه قرض الحسنه و مدل کسب‌وکاری برای انتقال تجربه به دیگر کشورهای اسلامی استفاده کرد. در همین راستا بانک در نظر دارد برای نهادهای اقتصادی در ۸ کشور اسلامی، دوره آموزشی برگزار کند و با رویکرد حمایت مالی، پارک‌های علم و فناوری راه‌اندازی کند.»
نشست‌های تخصصی هر ۶ ماه یک بار و در ابتدا به میزبانی ایران و سپس به ‌صورت گردشی به میزبانی کشورهای داوطلب عضو D۸ خواهد بود.
برگزاری همایش‌ها و نشست‌های مشترک و همچنین همکاری در زمینه پروژه‌های اطلاع‌رسانی از طریق ابزارهای رسانه‌ای نیز بخش دیگری از تفاهم‌نامه بانک قرض‌الحسنه مهر ایران و سازمان D۸ است.
سازمانD۸ شامل ۸ کشور مسلمان در حال توسعه، یعنی ایران، اندونزی، بنگلادش، پاکستان، ترکیه، مالزی، مصر و نیجریه است. این گروه از جمله پیمان‌های منطقه‌ای است که به منظور ایجاد روابط مستحکم اقتصادی بین کشورهای در حال توسعه اسلامی و تقویت نفوذ این کشورها در بازارهای جهانی و برقراری گفت‌وگو با کشورهای صنعتی تشکیل شده است.
مجموع صادرات و واردات کشورهای D۸ حدود ۷۰۰ میلیارد دلار است و این سازمان تا کنون دستاوردهای مختلفی داشته که عملیاتی کردن موافقتنامه تجارت ترجیحی، موافقتنامه چندجانبه موضوعات اداری-گمرکی، موافقتنامه تسهیل روند صدور روادید برای بازرگانان، تشکیل انجمن پتروشیمی D۸، ایجاد شبکه انتقال و تبادل فناوری و تأسیس دانشگاه بین‌المللی D۸(دانشگاه همدان) برخی از این موارد است.

-----
----------------