گروه : بانک و بیمه
۱-در راستای تحقق شعار سال”تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین” چه برنامه هایی دارید؟
با عنایت به این که سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به عنوان «سال تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» نامگذاری گردیده لذا به منظور تحقق شعار سال، این شعبه بر اساس سیاستهای اعتباری مصوب هیأت مدیره محترم در سال ۱۴۰۱ و به منظور تأمین مالی طرح های اولویت دار با تمرکز بر طرح های نیمه تمام و توسعه ای و دانش بنیان جهت ایجاد اشتغال و تأمین سرمایه درگردش طرح های فعال و در بدو بهره برداری به منظور تثبیت اشتغال موجود و احیاء واحدهای تولیدی راکد برنامه ریزی مدون نموده است.
۲-مهمترین سیاست ها و استراتژیهای شعبه در سال ۱۴۰۱ چیست؟
در سال جاری و در راستای تحقق شعار سال و حفظ و بهبود اشتغال، مهمترین برنامه این شعبه تلاش در جهت تحقق برنامه های عملیاتی ابلاغی توسط ستاد بانک شامل جذب منابع (با بهرهمندی از مزایای بانکداری شرکتی و بانکداری دیجیتال )، افزایش درآمدهای کارمزدی از طریق ارائه خدمات بانکی از جمله اعتباراسنادی و ضمانتنامه، کاهش مطالبات غیرجاری و ریسک مطالباتی شعبه می باشد.
۳-طی یکسال گذشته به چند طرح صنعتی و به چه میزان تسهیلات پرداخت کرده اید؟ نوع صنعت، میزان تولید به همراه نوع محصول، میزان اشتغال و نوع تسهیلات پرداختی را اعلام فرمایید.
در سال گذشته جمعاً به مبلغ ۲۴۱۲ میلیارد ریال تسهیلات شامل ۱۱ فقره در بخش سرمایه درگردش (صنایع فولاد جهت تولید انواع شمش با ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار تن در سال با اشتغال ۳۲۰ نفر ، صنایع تایر سازی جهت تولید انواع لاستیک های خودرو سبک و سنگین باظرفیت تولید ۵۵ هزار تن در سال با اشتغال ۱۳۷۰ نفر ،صنایع کاغذسازی جهت تولید کاغذ از سنگ آهک باظرفیت تولید ۱۲ هزار تن در سال با اشتغال ۱۵ نفر ، صنایع چوب جهت تولید انواع نئوپان خام و ورق ملامینه باظرفیت تولید ۹۱ هزار مترمکعب در سال با اشتغال ۶۲ نفر و صنعت ساختمان جهت تولید فوم پلی استایرن ضدآتش باظرفیت تولید ۹۵۰ تن در سال با اشتغال ۱۹ نفر و انواع محصولات بتنی پیش تنیده با ظرفیت تولید ۳۷ هزار تن در سال با اشتغال ۲۶ نفر) و در بخش تسهیلات سرمایه ثابت (یک طرح در بخش صنعت ساختمان و یک طرح پتروشیمی جهت تولید متانول از گاز طبیعی باظرفیت تولید ۱۳۲ هزار تن در سال با اشتغال زائی ۱۵۰ نفر) پرداخت گردیده است.
لازم به ذکر است این شعبه در راستای انجام مسئولیتهای اجتماعی درخصوص اجرای مفاد قانون حمایت از خانواده و ازدواج جوانان طبق قوانین بودجه سالانه در بخش تسهیلات قرض الحسنه ازدواج مبلغ ۴۰ میلیارد ریال به تعداد ۴۹ نفر پرداخت نموده است .
۴-از طرح های یاد شده، چند طرح صنعتی و معدنی در استان به بهره برداری رسیده؟ چه تعداد از این طرح ها دانش بنیان بوده اند؟
عمده تسهیلات پرداختی این شعبه در سال گذشته در قالب اعطای تسهیلات سرمایه درگردش جهت تامین مواد اولیه مورد نیاز طرح های فعال بوده و فقط یک طرح صنعتی با تسهیلات سرمایه ثابت به میزان ۱۵ میلیارد ریال با اشتغالزایی ۲۶ نفر به بهره برداری رسیده است.
در ارتباط با اعطای تسهیلات برای طرح هایی با موضوع دانش بنیان شعبه ضمن اطلاع رسانی، مذاکراتی را نیز در این خصوص انجام داده است.
۵-چه تعداد واحد صنعتی با تسهیلات بانک در استان راه اندازی شده است، چه مقدار پیشرفت داشته است و با بهره برداری از آنها چه تعداد شغل ایجاد خواهد شد؟ از طرح های در حال بهره برداری، کدام طرح ها دانش بنیان می باشند؟
بانک صنعت و معدن شعبه اردبیل در سال ۱۴۰۰ دو طرح صنعتی با حجم سرمایه گذاری بالغ بر ۶۰۰۰ میلیارد ریال و اشتغال زائی ۱۷۶ نفر و با تسهیلات ۱۵۱۵ میلیارد ریال درحال اجرا داشته که از این میان یک طرح صنعتی در بخش محصولات بتنی به بهره برداری رسیده و یک طرح پتروشیمی نیز در مرحله تکمیل پروژه با پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد درحال اجرا و تکمیل می باشد.
الف) بانک صنعت و معدن با اعطای تسهیلات سرمایه ثابت به میزان ۱۵۰۰ میلیارد ریال به شرکت آرتا انرژی در احداث یک واحد پتروشیمی با موضوع تولید متانول از گاز طبیعی مشارکت نموده و باتوجه به اینکه طرح هنوز به بهره برداری نرسیده و در مرحله تکمیل مجدد پروژه با پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد می باشد لذا متقاضی طرح به منظور راه اندازی طرح درخواست تسهیلات تکمیلی به میزان ۵۰۰ میلیارد ریال نموده است و پیش بینی می شود طرح مزبور با حجم سرمایه گذاری بالغ بر ۶۰۰۰ میلیارد ریال و اشتغال زائی ۱۵۰ نفر بطور مستقیم در نیمه دوم سال جاری به بهره برداری برسد.
ب) بانک صنعت و معدن با اعطای تسهیلات سرمایه ثابت به میزان ۱۵ میلیارد ریال به شرکت تیرچه پیش تنیده ارس ایرانیان نسبت به احداث یک واحد تولیدی با موضوع تولید انواع محصولات بتنی مسلح پیش تنیده و با حجم سرمایه گذاری ۵۰ میلیارد ریال و اشتغال زائی ۲۶ نفر اقدام و در اردبیهشت ماه سال گذشته به بهره برداری رسید.
همچنین این بانک درخصوص اعطای تسهیلات برای طرح هایی با موضوع دانش بنیان برای متقاضیان مربوطه اعلام آمادگی نموده و مذاکراتی را نیز در این خصوص انجام داده است.
۶-در خصوص احیاء واحدهای تولیدی غیر فعال چه اقداماتی انجام داده اید؟
بانک صنعت و معدن به منظور احیاء واحدهای تولیدی غیرفعال ضمن احصا لیست واحدهای تولیدی غیر فعال نسبت به بازدید از محل طرح واحدهای مزبور اقدام و با تشکیل جلسات متعدد و بررسی موضوع مربوطه، آسیب شناسی طرح صورت گرفته و مساعدت های لازم را جهت راه اندازی مجدد طرح و تثبیت اشتغال موجود انجام داده است و همچنین این شعبه از یکسری قوانین حمایتی (ازجمله قانون تسهیل تسویه بدهکاران شبکه بانکی کشور، امهال مطالبات غیرجاری مشتریان، اعطای تسهیلات سرمایه درگردش و…) که در مقاطع مختلف سال جهت اجرا به بانکها ابلاغ می گردد نهایت استفاده را نموده و امید است که با این روش و ورود سرمایه گذار جدید موجبات رشد و رونق تولید و حتی در برخی موارد، اشتغال زائی بیشتر را نیز فراهم آورد.
https://rooydadejadid.ir/?p=64361