×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳

«مجتبی گیلوانژاد» رئیس پژوهشکده توزیع برق پژوهشگاه نیرو گفت: در برخی از استان‌ها که پیشرو هستند شبکه برق هوشمند خواهد شد و بر این‌ اساس کل شبکه را به صورت برخط و در لحظه در مراکز کنترل شبکه یا دیسپاچینگ خواهیم داشت.

وی ادامه داد: با هوشمند شدن شبکه می‌توانیم بهره‌برداری بهینه‌تری داشته باشیم؛ وقتی که میزان لحظه‌ای توان شارش بار الکتریکی (جریان و انتقال برق) در شبکه دیده شود و مشکلات احتمالی که به دلیل حوادث طبیعی به شکل لحظه‌ای وارد می‌شود، دانسته شود، می‌توان تصمیم‌های فنی بهتری گرفت.

رئیس پژوهشکده توزیع برق پژوهشگاه نیرو خاطرنشان کرد: نرم‌افزار‌هایی وجود دارند که در لحظه می‌توانند شبکه را تحلیل کنند، شبکه‌ای که چند میلیون مشترک دارد، انسان هر چه‌ قدر باتجربه باشد نمی‌تواند در لحظه کنترل کند، اما نرم‌افزار و رایانه می‌تواند این کار را انجام دهد.

گیلوانژاد گفت: رایانه برای تحلیل نیاز به اطلاعات دارد و تا وقتی اطلاعات لازم را نداشته باشد، تحلیل امکان‌پذیر نیست، اما با این شبکه هوشمند دو سویه اطلاعات این امکان فراهم خواهد شد تا با تحلیل‌های درست تصمیم‌های به‌ موقع برای پایداری شبکه گرفت. این شبکه هوشمند تا چند ماه دیگر در برخی استان‌ها تکمیل می‌شود و همه این اقدام‌ها و فرایند‌ها را امکان‌پذیر می‌کند و بر اساس آن می‌توان مدیریت دقیق‌تری اعمال کرد.

برچسب ها :
-----
----------------