
به گزارش رویداد جدید، تورج امرایی، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در اولین اجلاس بررسی پیشرفتها و تقدیر از پیشگامان زیستبوم دانشبنیان که امروز ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۳ در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد، ضمن خوشامدگویی به فعالان عرصه فناوری و همه کسانی که در اجرای قانون جهش دانشبنیان سهیم بودهاند، گفت: دستیابی به بیش از ۱۷ هزار محصول دانشبنیان و ایجاد اشتغال ۴۲۰ هزار نفری که نزدیک به ۱۲۰ هزار نفر از این تعداد به طور ویژه روی محصول دانشبنیان کار میکنند تنها گوشههایی از دستاوردهای فناوری کشور با محوریت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری است.
وی افزود: تاکنون بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان طرح اعتبار مالیاتی در زمینه تحقیق و توسعه سرمایهگذاری و قراردادهای پژوهشی دانشگاهها مصوب شده که بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ بوده است. این موضوع از حرکت به سوی نهادینه شدن تحقیق و توسعه در کشور با محوریت معاونت علمی ریاست جمهوری حکایت دارد. تا دی ماه ۱۴۰۳، صد و هفتاد و نهمین ابلاغ تولیدِ بار اول توسط معاون محترم علمی ریاست جمهوری ابلاغ شد و ارزش ابلاغیههای صادرشده از آغاز تاکنون به بیش از ۴۵۰ میلیون دلار رسیده است.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی با تاکید بر اینکه پایان موفقیتآمیز هر قرارداد تولیدِ بار اول به کمک شرکتهای دانشبنیان یعنی ساخت یک محصول راهبردی با فناوری بالا توسط مهندسان و صنعتگران ایرانی، گفت: تولید بار اول در گام نخست با هدف پاسخ به چالشهای فناوری کشور و در گام دوم برای صادرات آن به عنوان محصول ساخت ایران مورد نظر است.
به گفته امرایی، ارتقای محصولات دانشبنیان به کمک فناوریهای نوپدید یا نوظهور و گذار از محصولات دانشبنیان کلاسیک به محصولات دانشبنیان راهبردی و مدرن از اهداف اصلی معاونت علمی است که در ارزیابی دانشبنیان در این دوره از معاونت علمی در دوره دولت چهاردهم توجه ویژه ای به آن خواهد شد.
وی با اشاره به چالشهای این مسیر گفت: مهمترین چالش، کمبود نیروی انسانی متخصص است. باید در نگهداشت نیروی انسانی با همه توان بکوشیم و به طور همزمان با پشتیبانی همهجانبه از مهاجرت کارآفرینان، نوآوران، پژوهشگران و استادان دانشگاه به عنوان سرمایههای ملی و سرچشمههای فناوری پیشگیری کنیم.
https://rooydadejadid.ir/?p=112614