به گزارش رویداد جدید به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران محمد رضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به نقش و جایگاه بورس و بازار سرمایه در تحقق شعار سال مبنی بر « جهش تولید با مشارکت مردم» به خبرنگار روابط عمومی بانک ملی ایران گفت: مقام معظم رهبری در انتخاب شعار امسال علاوه بر اهمیت جهش تولید، به مشارکت مردم نیز اشاره داشتند و آنچه که در مشارکت مردم می تواند رقم بخورد بخش اعظمی از آن بازار سرمایه کشور است کمااینکه سهام عدالت را از طریق بازار سرمایه کشور با رویکرد مشارکت عمومی تبدیل کردیم.
پور ابراهیمی اذعان کرد: شاید تنها کشوری در منطقه هستیم که این تعداد از توده های مردم در بازار سرمایه به صورت مستقیم و غیر مستقیم حضور دارند.
وی با بیان نگرانیهای مردم بابت سرانجام دارایی های دولت گفت: بعضاً اصطلاحاتی شنیده میشود که داراییهای دولت را به تاراج بردهاند و بخش خصوصی آنها را ارزان خریده است؛ اینها دغدغههای مردم هست و اگر ما میخواهیم مشارکت را افزایش دهیم به دلیل شرایطی که در کشور وجود دارد باید این نگرانیها را برطرف کنیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم ادامه داد: وقتی ما تودههای مردم را در قالب شرکت سهامی عام یا تعاونیهای سهامی که میتوانند در بازار سرمایه پذیرفته شوند شریک میکنیم، این دغدغه به تاراج بردن به مراتب کمتر می شود چرا که خیر آن به تودهها میرسد و هر میزان سهمی که به آنها اختصاص داده شود شفاف و مردمی است و کسی نمیتواند مدعی شود که آن را به یک شخص دادهاید.
نماینده مردم کرمان و راور با بیان اینکه ظرفیت بازار سرمایه اساساً در جهت تجهیز منابع از طریق ورود افراد به صورت سرمایه گذاری خرد است؛ تصریح کرد: هنر این است که این اقدامات منجر به تغییر بزرگ اقتصادی شود.
وی ماهیت بازار سرمایه را بسیار مهم دانست و افزود: برای تمام این مسائل ابتدا لازم و ضروری است که ما ذائقه مردم را که در بازار سرمایه مدتهاست تلخ شده، شیرین کنیم. اگر ذائقه شیرین شود مردم به سمت بازار سرمایه خواهند آمد. این بازار از سال ۸۴ دارای قوانینی بوده که در سالهای بعدی نیز مورد تایید بوده است اما به دلیل عملکردی که خوب نبوده اکنون ما شاهد یک نگاه منفی هستیم که با اقدامات به موقع و موثر دولت میتوانیم این نگاه را تغییر داده و شاهد افزایش مشارکت مردم از طریق ظرفیتهای بازار سرمایه باشیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در واکنش به واگذاری بیش از ۵۰ درصد سهم پتروشیمی شازند از سوی بانک ملی ایران به شرکت شتران که ۷۰ درصد آن مردمی است و حدود ۴۷ میلیون ایرانی در آن سهم دارند، در راستای خروج بانکها از بنگاهداری گفت: این اقدام بانک ملی ایران بسیار ارزشمند است و هر کاری که بتواند تصدیگری دولت به طور مستقیم و غیر مستقیم در اقتصاد را کاهش داده و سهم بخش خصوصیِ واقعی و مردم را افزایش دهد قابل تقدیر است.
پور ابراهیمی تاکید کرد: در واگذاریها باید دقت کنیم، گاهی این اتفاق رقم می خورد اما باز به شرکتی انتقال پیدا میکند که دولت در پشت آن دست داشته و با کمترین سهم بیشترین اعمال قدرت را میکند، مانند فرآیندی که در خودرو سازی شاهد آن هستیم. واگذاریها باید به این شرط باشد که شرکتها واقعا خصوصی باشند و یا مردم درآن سهم زیادی را داشته باشند.
https://rooydadejadid.ir/?p=94191