×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۲۲ بهمن , ۱۴۰۳
انجام ۴۵ درصد معاملات برق در بورس انرژی/ از تکلیف برنامه هفتم پیش هستیم

به گزارش رویداد جدید به نقل از توانیر، مسعود خانی با اشاره به بالا بودن شدت مصرف انرژی در کشور، اظهار داشت: ما در حال حاضر با پدیده مصرف غیربهینه برق توسط مصرف‌کننده‌ها مواجهیم، اما این مصرف غیربهینه به معنی مصرف بی رویه عمدی نیست. آنچه موجب شده تا مصرف کنندگان متوجه بالا بودن مصرف برق نشوند، پایین بودن قیمت این کالا است.

وی افزود: پایین بودن قیمت یک کالا دو پیام به مصرف کنندگان می‌دهد. اول اینکه نیازی نیست به میزان مصرف این کالا توجه کنید و دیگر اینکه، این کالا به فراوانی وجود دارد.

مجری طرح‌های بهینه‌سازی مصرف شرکت توانیر ادامه داد: واقعیت این است که ما با کمبود برق مواجهیم نه فراوانی آن. بنابراین باید قیمت آن را به گونه‌ای تنظیم کنیم که از انتقال این پیام جلوگیری کند که این امر در کوتاه مدت ممکن نیست. اما راهکار دیگر در ادبیات اقتصادی، بازارسازی نامیده می‌شود که منظور از آن ایجاد منافعی برای یک کار در قالب بازار است. این تجربه‌ای است که در سطح جهان صورت گرفته است.

خانی تصریح کرد: ما می بایست وارد فرآیندهای بازارسازی شویم که بحث گواهی‌های صرفه‌جویی از جمله این فرآیندهاست و می‌تواند به عنوان راهکار دوران گذار تا زمان اصلاح قیمت ها مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه در برنامه هفتم پیشرفت به اصلاح نظام تعرفه برق اشاره نشده اما در قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق تا حدی به این موضوع پرداخته شده است، گفت: در همه جای دنیا، صنعت برق یک صنعت درون‌زاست که درآمدهای آن تکافوی نیازهای صنعت را می‌کند اما متاسفانه در ایران اینطور نیست و می‌بایست به این سمت حرکت کنیم.

مجری طرح‌های بهینه‌سازی مصرف شرکت توانیر، خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم پیش‌بینی شده مشترکانی که با محدودیت در زمان ناترازی مواجهند یا نیروگاه اختصاصی احداث کنند یا در بحث بهینه‌سازی مصرف برق بقیه مشترکان سرمایه‌گذاری کنند تا از برنامه های مدیریت بار معاف شوند.

خانی در پاسخ به این پرسش که آیا سبد انرژی برق در برنامه هفتم تغییر می‌کند، گفت: اگر ما به تکلیف برنامه هفتم ناظر بر اینکه یک سوم افزایش ظرفیت برق از انرژی‌های تجدیدپذیر تامین شود، عمل کنیم، تحول بزرگی اتفاق خواهد افتاد و وابستگی ما به منابع فسیلی کاهش خواهد یافت.

وی در ادامه با اشاره به رویکرد برنامه هفتم مبنی بر انتقال بخش عمده معاملات برق به بورس انرژی، تصریح کرد: در اردیبهشت امسال، طرح تحول معاملات برق در توانیر و شرکتهای تابعه با همکاری بورس انرژی شکل گرفت. هم‌اینک (که در ماه‌های پایانی سال اول برنامه هفتم هستیم) حجم معاملات برق در بورس انرژی که می‌بایست تا پایان سال دوم برنامه به ۳۰ درصد برسد، به ۴۵ درصد رسیده است و پیش‌بینی می‌شود با این روند، هدفگذاری برنامه هفتم که انجام ۶۰ درصد معاملات در بورس انرژی است محقق شود.

مجری طرح‌های بهینه‌سازی مصرف شرکت توانیر افزود: این دستاورد از یک سو به دلیل ساز و کارهایی از جمله تابلوی برق سبز و برق آزاد بوده و از سوی دیگر، الزام صنایع کوچک به خرید برق از بورس به جای تعرفه که تا قبل از امسال صنایع با مصرف بالاتر از یک مگاوات را شامل می شد و الان به صنایع تا ۳۰ کیلووات رسیده است.

خانی در خصوص افزایش بهره‌وری در تولید نیروی برق نیز گفت: افزایش بهره‌وری در نیروگاه‌ها ارتباط مستقیم با بحث سرمایه‌گذاری دارد. یکی دیگر از راهکارها هم اسقاط نیروگاه های قدیمی است اما در مقابل سبب می‌شود که توان تولید برق در اوج مصرف پایین بیاید.

وی با اشاره به پتانسیل بالای کشور برای کاهش مصرف برق، تصریح کرد: فقط ۲ تا ۳ هزار مگاوات امکان کاهش مصرف در بخش سرمایشی داریم.خانی در پایان اظهار امیدواری کرد که بحران ناترازی برق با ایجاد یک عزم ملی مدیریت شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

-----
----------------