گروه : خواندنی ها
به گزارش رویداد جدید به نقل از روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، میرسامان پیشوایی رئیس سازمان ملی بهرهوری کشور در این مراسم، با تقدیر از رویکرد سازمان تأمین اجتماعی در اجرای داوطلبانه الگوی ارزیابی بهرهوری در ۱۴۰ شرکت زیرمجموعه شستا، گفت: هرم سنی جمعیت کشور طوری است که حدود ۱۰ تا ۱۵ سال آینده تعداد بازنشستهها افزایش یافته و نیروی کار جوان دچار مشکلاتی میشود. از این جهت باید با تدبیر بیشتری در حوزههای مختلف اقتصادی و سرمایهگذاری تصمیمگیری کنیم.
وی با تأکید بر سهم مهم سرمایهگذاری در تولید ناخالص داخلی کشور، اظهار داشت: ۱۰ تا ۱۲ درصد از تولید ناخالص داخلی سهم شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی است که اگر نتوانیم بهرهوری آنها را اصلاح کنیم، بخش سرمایهگذاری در کشور دچار آسیبهایی میشود.
پیشوایی با اشاره به برخی اقدامات سازمان ملی بهرهوری درخصوص ارتقای بهرهوری در شرکتهای اقتصادی کشور، گفت: در گام اول یک نظام سنجش بهرهوری طی ۴ سال گذشته در کشور استقرار پیدا کرد که امروز خود این نظام سنجش به یک بلوغی نسبی رسیده است.
وی افزود: اتفاق خوب دیگر این بود که پاداش شرکتهای اقتصادی را به بهرهوری گره زدیم، به طوری که در سال گذشته ۱۳۴ شرکت در حوزههای مختلف اقتصادی که بر اساس شاخصهای بهرهوری وضع خوبی نداشتند، پاداش دریافت نکردند. در گام بعدی اطلاعات بهرهوری همه شرکتها و بانکها روی تارنمای سازمان ملی بهرهوری قرار گرفت تا افکار عمومی از وضعیت مجموعههای اقتصادی مطلع شود.
رئیس سازمان بهرهوری با تقدیر از اقدام سازمان تأمین اجتماعی در اجرای داوطلبانه ارزیابی بهرهوری شرکتهای زیرمجموعه گفت: تأمین اجتماعی با وجود اینکه مشمول این قانون نبود، اما داوطلبانه شرکتهای خود را در معرض این ارزیابی قرار داد که یک اقدام قابل تحسین است. امیدواریم که با تدبیر لازم، این حرکت مثبت و مفید استمرار پیدا کند تا بهرهوری در شرکتهای زیرمجموعه این سازمان که نقش مهمی در اقتصاد کشور دارند، ارتقا یابد.
بر اساس این گزارش، مصطفی سوری معاون اقتصادی و سرمایهگذاری این سازمان در این مراسم، ضمن تقدیر از همکاری صمیمانه سازمان ملی بهروری در اجرای مدل ارزیابی بهرهوری در ۱۴۰ شرکت زیرمجموعه شستا گفت: تأمین اجتماعی یک صندوق بیننسلی است که به صورت درآمد_هزینهای اداره میشود و داراییهایی انباشته خود را برای نسلهای آینده هزینه میکند.
وی با اشاره به اینکه بودجه سازمان تأمین اجتماعی بیش از یک سوم بودجه عمومی کشور است، اظهار داشت: اینکه سازمان تأمین اجتماعی بتواند تعهدات خود را به نحو مطلوب ایفا کند، مطلب بسیار مهمی است که با حفظ و صیانت از داراییهای این سازمان میسر میشود. ابلاغ سیاستهایی کلی درخصوص تأمین اجتماعی از سوی مقام معظم رهبری و تأکید بر حفظ و صیانت از اموال و داراییها خود گویای شأن و جایگاه این سازمان است. حفظ و صیانت و افزایش سودآوری آنها است.
معاون اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه در آغاز کار، مدل مطلوب ارزیابی بهرهوری شرکتهای زیرمجموعه سازمان در دسترس نبود گفت: حدود دو سال پیش بر اساس تفاهمنامهای که میان سازمان تأمین اجتماعی و سازمان ملی بهرهوری امضا شد، اجرای الگوی ارزیابی بهرهوری در ۱۴۰ شرکت زیرمجموعه شستا به صورت داوطلبانه و با همکاری سازمان ملی بهرهوری آغاز و با بررسی صورتهای مالی ۵ سال اخیر این شرکتها، کتاب حاضر به عنوان نتیجه این ارزیابی تدوین شد.
سوری با اشاره به روند رو به رشد اموال و داراییهای سازمان تأمین اجتماعی تصریح کرد: پایش بهرهوری این میزان دارایی قطعاً نیاز به یک ساختار قوی و منسجم دارد که امیدواریم با استمرار همکاری میان سازمان تأمین اجتماعی و سازمان ملی بهرهوری نیل به این هدف در دسترس ما قرار بگیرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، جمشید محرابی، مدیرکل نظارت بر امور شرکتهای این سازمان در آیین رونمایی از کتاب «تأمین اجتماعی در مسیر بهرهوری»، گفت: با آگاهی از اهمیت بهرهوری به عنوان یک شاخص مهم اقتصادی و با استقبال سازمان ملی بهرهوری، تفاهمنامه همکاری میان این سازمان و سازمان تأمین اجتماعی به امضا رسید.
وی افزود: در گام اول هدف ما از اجرای داوطلبانه ارزیابی بهرهوری، ایجاد یک گفتمان و ادبیات پیرامون بهرهوری بود تا همکاران ما در شرکتهای اقتصادی بدانند که بهرهوری به عنوان یک شاخص در مجموعه آنها مورد ارزیابی قرار میگیرند.
محرابی در ادامه گفت: خرسندم که پس از قریب به دو سال این هدف در سازمان تأمین اجتماعی محقق شد و امروز همکاران ما در سازمان تأمین اجتماعی و شرکتهای اقتصادی آگاهند که یکی از شاخصهای مهم ارزیابی عملکرد آنها شاخص بهرهوری است. این مهمترین دستاورد ما در حوزه بهرهوری است که به صورت به داوطلبانه در سازمان تامین اجتماعی اجرا شد.
وی افزود: در حال حاضر ۱۴۰ شرکت زیرمجموعه شستا وارد این مسیر شدهاند و لازم است که در ادامه یک مدل ارزیابی برای شرکتهای تکلیفی سازمان تأمین اجتماعی نیز داشته باشیم که با همکاری صمیمانهای که میان این سازمان و سازمان ملی بهرهوری وجود دارد، امیدواریم این هدف نیز بزودی محقق شود.
https://rooydadejadid.ir/?p=105308