گروه : انتخاب سردبیر
به گزارش رویداد جدید، محمد چکشیان روز سهشنبه ۲۰ آذرماه در آیین چهاردهمین جشنواره ملی تجلیل از کارفرمایان سلامت محور و خانههای بهداشت کارگری گفت: جامعه کار و تولید ۱۵ میلیون از جمعیت کشور را تشکیل میدهند که تعداد آنها با خانوادههایشان نیمی از جمعیت کشور است. اگر حال این افراد خوب باشد، حال جامعه خوب است.
وی افزود: ما یک نگاه خیلی اقتصادی به کارگر داریم که در آن نگاه مهارت نیروی انسانی در اولویتهای بعدی قرار میگیرد اما در نگاه درست مدیریتی مسائل به این شکل نیست. در این نگاه است که اولویت برنامهریزی به توجه به نیروی کار به لحاظ عاطفی و سلامت اجتماعی تعلق میگیرد. باید به نیازهای روحی، جسمی و عاطفی نیروی کار به شکل ویژه توجه کرد.
چکشیان تاکید کرد: توسعه خانههای بهداشت کارگری و توسعه برنامههای آموزش پیگیری و فرهنگی در جامعه کار و تولید نشاندهنده ارتقای نگرش در جامعه کارفرمایان است. در خانههای بهداشت کارگری هرقدر بتوانیم الگوسازی کرده و نمونههای موفق را از طریق روشهای موفق الگوسازی به جامعه معرفی کنیم، حتما اثرش را در بخش بهرهوری خواهیم دید.
سامدلیری: توجه قانون کار به سلامت کارگران در فصول ۴ و ۸ قانون مشخص است
بهزاد سامدلیری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران در این جشنواره گفت: اعتبار بخشیدن به کارفرمایان و شناسایی طرحهای برتر میتواند سطح مسئولیتپذیری جامعه کارفرمایی را تقویت کند. توجه ویژهای که به سلامت و بهداشت کارگران در فصول ۴ و ۸ قانون کار مطرح شده نشان از توجه قانون به سلامت، بهداشت و رفاه کارگران است.
وی افزود: اداره کل تعاون استان تهران برای دومین بار میزبان جشنواره ملی کارفرمایان سلامتمحور و خانههای بهداشت برگزیده کارگری برتر استان تهران است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران افزود: این قوانین زمینهساز فرهنگ سلامتمحوری و نگاه تخصصی به سلامت جسمی و روحی کارگران است.
غفاری: فوت ۷۳۰ کارگر به دلیل حوادث ناشی از کار
شهرام غفاری، معاون درمان سازمان تامین اجتماعی در پنلی که برگزار شد، گفت: حدود ۱۲۳۰ کارگاه در کشور داریم که ۱۴ تا ۱۵ میلیون نیروی کارگر در آن شاغل هستند. عمده کارگاهها زیر ۵ نفر هستند که در ساختار نظام سلامت، ما در این کارگاهها حرف زیادی برای سلامت عزیزان نداریم. حدود ۵ هزار و ۷۵۰ خانه بهداشت داریم که این آمار بیانگر این است که با وجود اقدامات کلیدی و مهم، ما کار زیادی داریم که در این حوزه انجام شود. با وجود ۵ هزار و ۷۵۰ خانه بهداشت در سال گذشته ۷۳۰ نفر به دلیل حوادث ناشی از کار فوت کردند و ۱۱۵ نفر نقص عضو کامل داشتند. جمع این رقم که هزار نفر است رقم توجهی برای کشور است. بنابراین چشماندازمان برای سلامت محیط کار باید برای آسیب صفری که دنیا برای خودش تعریف کرده، باشد.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه در این مسیر با سه چالش روبرییم، گفت: چالش نخست این است که ساختار منسجمی برای پرداختن به مهم نداریم. تقسیم وظایف بین وزارتخانهها و سازمانها خود به چالشی تبدیل شده و در جاهایی قوانین مانع این است که وظایفمان را به درستی انجام دهیم.
غفاری با ذکر یک مثال گفت: در قانون کارگران در محیطهای پرخطر زودتر از موعد بازنشست میشوند و به همین دلیل برخی از کارگران به سمت کار در این محیطها میروند تا زود بازنشست شوند. این موضوع باعث شده که بخش عمدهای از بازنشستگان تامین اجتماعی از این قانون استفاده کنند. قانون و قانونگذاران باید به گونهای قانونگذاری کنند که تمام عوامل برای ارتقای سلامت کارگران باشد.
جندقی: ۵۸ برنامه در وزارت بهداشت با محوریت سلامت کارگران اجرا شده است
در ادامه این پنل، جعفر جندقی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: یکسری برنامهها در وزارت بهداشت داریم که در حال ارائه است. ارائه خدمات به افراد دارای بیماریهای واگیر و غیرواگیر، خدمات افزایش سلامت، آموزش بهداشت و… در قالب پرونده الکترونیک سلامت و پزشک خانواده و… در حال ارائه و بهروزرسانی با مشارکت ذینفعان است.
وی با اشاره به اجرای ۵۸ برنامه در این وزارتخانه گفت: هدف این برنامهها کنترل عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژی محیط کار است. بنابراین در محیطهای کار، عوامل زیانآور را باید اندازه بگیریم و راهکارهای کاهش برخورد افراد با عوامل زیانآور را داشته باشیم.
جندقی افزود: وزارت بهداشت علاوه بر تربیت نیروی انسانی شاغل، دارای ۳۲۰۰ بازرس بهداشت، ۱۵ آزمایشگاه رفرنس بهداشت حرفهای، ۲۳۰ شرکت ارائه خدمت بهداشت حرفهای و پوششهایی است که به کارگران ارائه میدهد.
جمالیان: افزایش تعداد خانههای جدیدالتاسیس بهداشت کارگری
در ادامه این پنل، مجتبی جمالیان، مدیر کل خدمات اجتماعی کارگران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وعضو شورای هماهنگی خدمات بهداشتی به بیمهشدگان گفت: عملکرد شورای هماهنگی خدمات بهداشتی به بیمهشدگان نشان از این است که وفاق و همکاری بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت بهداشت و سازمان تامین اجتماعی در حال افزایش است.
وی ادامه داد: برای اولین بار در این دوره از جشنواره حاضر به همکارانی که در ادارات شهرستانهای ما انجام وظیفه میکنند، توجه ویژه شده است و در همین راستا ۳ شورا از شوراهای شهرستان در این برنامه مورد تقدیر قرار میگیرند.
عضو شورای هماهنگی خدمات بیمهای به بیمهشدگان با بیان اینکه رشد کمی خانههای بهداشت کارگری را به خصوص در ۶ ماهه ابتدای امسال داشتیم، ادامه داد: امسال موفق شدیم با کمک شوراهای استانی و شهرستانی ۲ تفاهمنامهای که با وزارت کشور و ستاد مبارزه با مواد مخدر داشتیم را اجرا کنیم.
https://rooydadejadid.ir/?p=106323