×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
رشد اقتصادی مساله اصلی کشور است

به گزارش رویداد جدید؛ حجت‌اله صیدی در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه (کیش اینوکس) که امروز دوشنبه ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار شد، گفت: سال‌های ۵۹ تا ۶۷ به دلیل جنگ ایران و عراق برای کشور سال‌های سختی بود اما شاهد فعالیت مداوم کارخانه‌ها بودیم.

وی با بیان اینکه فعالیت شرکت‌های تولیدی وکارخانه‌ها در آن زمان تعطیل نشد، افزود: مساله امروز اقتصاد،التهاب و خطر درگیری نظامی نیست بلکه موضوع اصلی رشد اقتصادی است.

صیدی با اشاره به شاخص‌های مثبت ومنفی در اقتصاد گفت: تورم ، اشتغال، بیکاری و خط فقر جزو شاخص منفی ومثبت در اقتصاد است اما طی مطالعات انجام‌شده این شاخص‌ها زیر چتر رشد اقتصادی رنگ خواهند گرفت.

او افزود: وقتی رشد اقتصادی نباشد، کوچک‌ترین تورم نیز آزاردهنده خواهد بود.

رئیس سازمان بورس با تاکید بر اینکه اقتصاد کشور در کنار سرمایه گذاری رشد می‌کند، توضیح داد: تشکیل سرمایه از مسیر بازارهای مالی می‌گذرد. تشکیل سرمایه و رشد اقتصادی با مشارکت وهمراهی فعالان بازار و برگزاری این نشست‌ها محقق می‌شود.

صیدی با اشاره به اینکه کنشگران مرزی بین اقتصاد خرد و کلان از جمله نهادهای مالی به ایفای وظیفه می‌پردارند، افزود: این گروه در اقتصاد کلان نقش مهمی را ایفا می‌کنند. به بیان دیگر، بازارهای مالی با کمک کنشگران به پیشرفت‌های قابل توجهی دست یافته است.

وی ظرفیت بازارهای مالی را مطلوب خواند و افزود: تعداد ۱۱۴۰ نهاد مالی فعال ثبت شده داریم که در نوع خود باعث افتخار است.

صیدی با بیان اینکه کنشگران مرزی برای ایفای نقش موثر خود باید هوشیار و هوشمند عمل کنند، بیان کرد: نهادهای مالی باید پیشرو باشند و اقدامات درست و مطلوبی را انجام دهند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، افت وخیز را طبیعت بازار مالی خواند وگفت: انتظار می‌رود فعالان بازار تصمیمات درست ومنطقی بگیرند.

صیدی با اشاره به اهمیت بازار مالی مطرح کرد: فضای کنشگری حاکم در این‌نمایشگاه منجر به تشکیل سرمایه می‌شود.

برگزاری رویدادهایی همچون کیش اینوکس روشنی‌بخش آینده است

حسین عبده تبریزی، پیشکسوت بازار سرمایه نیز در ادامه این مراسم گفت: با توجه به اینکه فعالان اقتصادی ایران امسال در این گردهمایی تحت فشار سیاسی قرار داشتند اما در چنین فضایی برگزاری چنین رویدادی بی‌گمان تلاشی ستودنی است.

او افزود: این هم اندیشی ضرورتی امکان ناپذیر و امیدی روشن بخش برای آینده کشور است به طوریکه ما را در مسیر ساختن آینده کشور هدایت می کند.

عبده‌تبریزی گفت: این روزها اقتصاد و به ویژه بازار سرمایه با چالش‌هایی مواجه است.

او عنوان کرد: در این نمایشگاه متخصصان و کارشناسان تلاش خواهند کرد با نگاهی عمیق مسائل بازار سرمایه را بررسی و دنبال کنند.

اهمیت صنعت مالی

در ادامه این مراسم، علینقی مشایخی، اقتصاددان با بیان اینکه صنعت مالی صنعت فوق العاده مهمی برای پیشرفت کشور است که به افزایش تولید کمک بسیاری می کند، گفت: با توجه به اهمیت صنعت مالی چنین گردهمایی که صورت مساله آن کارآمدتر کردن این صنعت است اهمیت خود را به خوبی نشان می دهد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه صنعت مالی کشور وضعیت خوبی ندارد، گفت: همفکری و چاره اندیشی اهمیت مهمی دارد چرا که نخبگان این صنعت دور هم جمع شده اند.

او اظهار داشت: اگر سیاست های اقتصادی و پولی و مالی درست تنظیم نشود صنعت مالی با چالش روبرو می شود و اگر شرایط سیاسی و بین المللی بهبود پیدا نکند ، انگیزه برای سرمایه‌گذاران کاهش می یابد.

مشایخی گفت: اگر بنگاه‌ها بهره‌ور باشند، صنعت مالی واسطه خوبی برای جذب سرمایه گذاری خواهند بود. امیدوارم در سال جاری با نگرش جامع و چند رشته ای صنعت مالی به جایگاه واقعی خود بازگردد.

او با اشاره به اثر سیاست‌های داخلی و کیفیت حکمرانی بر صنعت مالی توضیح داد: اگر بنگاه‌ها بهره‌ور و سودده باشند صنعت مالی می‌تواند واسطه خوبی بر تجهیز منابع باشد.

ضرورت توجه به سرمایه‌گذاری

همچنین، قدیر قیافه عضو شورای بورس در ادامه این مراسم با تاکید بر اینکه اصل ۴۴ قانون اساسی از جمله موضوعاتی است که مقام معظم رهبری به آن تاکید بسیار دارند، افزود: قانونگداران در مجلس و دولت می‌بایست اصل ۴۴ قانون اساسی را به سمت و سوی درست پیش ببرند.

قیافه با بیان اینکه امروز ضرورت دارد به حوزه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی اهتمام ویژه داشته باشیم، تصریح کرد: بی‌ثباتی در سیاست‌ها و قوانین مانع عدم سرمایه‌گذاری در کشور شده و به زیان تولید تمام می شود.

او بیان کرد: تکلیف ما در حوزه اقتصاد باید روشن شود و به توسعه بیشتر فکر کنیم. باید جدا از سرمایه‌های مالی به سرمایه انسانی توجه ویژه داشته باشیم.

انتهای پیام/

-----
----------------