به گزارش رویداد جدید، حسین گروسی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به برگزاری اجلاس بینالمللی در سال اجلاس سران با حضور ۱۰ کشور عضو اکو به میزبانی منطقه آزاد ماکو در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار رویداد جدید گفت: اجلاس بینالمللی «نقش دیپلماسی فرهنگی در توسعه اقتصادی» کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی اکو به میزبانی منطقه آزاد ماکو ۱۴ آذرماه سال جاری برگزار میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه ماکو یک نقطه استراتژیک و یکی از مناطق مهم برای ارتباط با کشورهای اوراسیا و کشورهای عضو اکو و اروپاست، میتواند هاب صادرات و ترانزیت کشور شود.
ایجاد دهکده لجستیک؛ نخستین موضوع برگزاری اجلاس بینالمللی
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو در مورد جزئیات برگزاری اجلاس کشورهای عضو اکو در ماکو گفت: این اجلاس بینالمللی با حضور نمایندگان کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان و همچنین نمایندهای از کشور چین برگزار خواهد شد.
گروسی، موضوع اصلی این اجلاس بینالمللی را ایجاد دهکده مشترک لجستیک شامل انبارها، فرودگاه و بندر خشک در منطقه آزاد ماکو عنوان کرد و ادامه داد: همایش بعدی کشورهای عضو اکو در ایران نیز ۱۵ اردیبهشت ماه سال آینده در ماکو برگزار خواهد شد.
گردشگری ترکیبی؛ دومین موضوع اجلاس بینالمللی در ماکو
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو، گردشگری ترکیبی را دیگر موضوع اصلی گفتگوهای نمایندگان کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی اکو در این اجلاس سه روزه عنوان کرد و گفت: برگزاری این اجلاس میتواند زمینهساز جذب سرمایه گذاری خارجی از ۱۰ کشور عضو اکو و سایر مهمانان خارجی باشد تا با این کشورها دهکده لجستیکی با وسعت ۱۸۲۰ هکتار، به عنوان یک محور اصلی توسعه این منطقه ایجاد شود.
گروسی ادامه داد: با ایجاد همکاریهای متقابل با این کشورها دهکده لجستیک یک موضوع بینالمللی خواهد شد و این دهکده با امکانات مدرن همچون انبارها، بندر خشک، راهآهن و ارتباطات جادهای، به مرکزی برای ترانزیت کالا و صادرات در ایران تبدیل می شود.
به گفته وی، وجود چنین زیرساختی میتواند جایگاه منطقه آزاد ماکو را در سطح ملی و بینالمللی تقویت کرده و به رشد اقتصادی این منطقه کمک بسیار زیادی کند.
ایجاد منطقه آزاد علمی- دانشگاهی در منطقه آزاد ماکو
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با بیان اینکه اجلاس بینالمللی آذرماه میتواند فرصتی برای مذاکرات علمی باشد، گفت: ما در حال حاضر به دنبال ایجاد منطقه آزاد علمی- دانشگاهی هستیم تا برای دانشجویانی که به ترکیه، روسیه و آسیای میانه برای تحصیل میروند بتوانیم دانشگاهی ایجاد کنیم و آنها با وجود دانشگاههای داخلی بدون هزینه گزاف مدرک تحصیلی مشترک دریافت کنند.
گروسی خاطرنشان کرد: همه این فرصتها و پتانسیلها در منطقه آزاد ماکو وجود دارد و طرح جامع ماکو نیز بر همین اساس تهیه شده است.
گفتنی است؛ سازمان همکاری اقتصادی یا اکو، یک سازمان اقتصادی منطقهای است و سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۳۴۱ نخستین بار این سازمان را با نام «آرسیدی» یا «سازمان همکاری عمران منطقهای» پایهریزی کردند.
این سازمان در ابتدا با نام «آر سی دی» که نام اختصاری سازمان همکاری عمران منطقهای است، آغاز به کار کرد. پس از انقلاب اسلامی، کار سازمان با وقفه مواجه شد و در سال ۱۳۶۴ با نام «اکو» حیات خود را از سر گرفت.
پس از فروپاشی شوروی، در سال ۱۳۷۲ کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند.
انتهای پیام/