×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۵ اسفند , ۱۴۰۳
مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی مبتنی بر هوش مصنوعی با حضور معاون علمی رئیس‌جمهور افتتاح شد

به گزارش رویداد جدید، گروه انرژی پاسارگاد با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و همکاری شرکت تولید انرژی برق شمس پاسارگاد (تابش)، امروز چهارشنبه ۱ اسفندماه ۱۴۰۳ “مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی” در نیروگاه سیکل ترکیبی شریعتی مشهد را افتتاح کرد. 

ارتقای فرایندهای نگهداری و تعمیرات نیروگاه‌ها با هوش مصنوعی

مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی با هدف بهبود شاخص‌های عملکردی و ارتقای فرآیندهای نگهداری و تعمیرات (نت) در نیروگاه، طراحی و پیاده‌سازی شده و حاصل تلاش مدیریت فناوری و نوآوری گروه گسترش انرژی پاسارگاد، شرکت تولید انرژی شمس پاسارگاد و همکاری با دانشگاه شریف است.

کاهش خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌نشده با راه‌اندازی مرکز پایش وضعیت هوشمند نیروگاهی

از نتایج راه‌اندازی این مرکز، «کاهش چشمگیر خاموشی‌های برنامه‌ریزی نشده (FOH)» است. با استفاده از قابلیت‌های پایش آنلاین، امکان پیش‌بینی و جلوگیری از خرابی‌های ناگهانی فراهم شده است. این امر، تبدیل خرابی‌های احتمالی به خروج‌های برنامه‌ریزی شده (POH) را تسهیل می‌کند و در نتیجه، «کاهش ۱۰ درصدی FOH» و افزایش بهره‌وری عملیاتی نیروگاه را به دنبال خواهد داشت. علاوه بر این، پایش لحظه‌ای وضعیت تجهیزات، «بهبود توان تولیدی توربین‌های گازی و افزایش توان خروجی ژنراتور ترمینال» را به همراه دارد.

گام موثر مرکز پایش وضعیت آنلاین در کاهش خرابی نیروگاه‌ها

مرکز پایش وضعیت آنلاین، گام موثری در جهت کاهش خرابی‌های مشابه نیز برداشته است. این مرکز با پایش مستمر داده‌های ارتعاشی و عملکردی تجهیزات و تحلیل دقیق این داده‌ها، از وقوع مجدد خرابی‌های مشابه جلوگیری می‌کند. انتظار می‌رود با این رویکرد، تعداد خرابی‌های مشابه تا ۱۵ درصد کاهش یابد.همچنین، «متوسط زمان لازم برای رفع عیوب ارتعاشی  (MTTR)» نیز به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

شناسایی سریع‌تر علل ارتعاش و انجام اقدامات اصلاحی به‌موقع، زمان رفع عیوب را تا ۱۵ درصد کاهش می‌دهد که در نهایت به افزایش قابلیت اطمینان و کاهش هزینه‌های تعمیراتی نیروگاه منجر می‌شود.

علاوه بر این، راه‌اندازی این مرکز، تاثیر مستقیمی بر «افزایش بازه‌های زمانی بازرسی در بخش داغ توربین» دارد.

با ارزیابی شرایط بهره‌برداری طولانی‌مدت و تحلیل دقیق داده‌های پایش، امکان افزایش ۵ درصدی دوره‌های بازرسی فراهم می‌شود.

این امر، نه‌تنها هزینه‌های ناشی از توقفات برای بازدید دوره‌ای را کاهش می‌دهد، بلکه با افزایش طول عمر قطعات داغ توربین، میزان دسترسی‌پذیری واحدهای گازی را نیز ارتقا می‌بخشد.

-----
----------------