به گزارش رویداد جدید، دکتر فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی امروز سهشنبه ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ در نخستین همایش نخبگان صنعت ساختمان که با حضور دکتر ابوذر شهپری رئیس انجمن نخبگان، دکتر سعید محمد نایبرئیس انجمن نخبگان و جمعی از نخبگان صنعت ساختمان برگزار شد، با اشاره به اهمیت سرمایههای انسانی و فناوریهای نوین در توسعه صنعت ساختمان، اظهار داشت: نخبگان و شرکتهای دانشبنیان سرمایههای بیبدیل این کشور هستند و آنچه ایران را در مسیر توسعه قرار میدهد، همافزایی دانش، تجربه و نوآوری است.
وی افزود: در وزارت راه و شهرسازی معتقدیم که مسیر توسعه پایدار و پیشرفت این صنعت از طریق دانش، نوآوری و تعامل مستمر میان شرکتهای دانشبنیان و سیاستگذاران میسر میشود. صنعت ساختمان کشور با چالشهایی همچون مصرف بالای انرژی، بهرهوری پایین و نبود یکپارچگی در مقررات و فرایندهای اجرایی مواجه است، اما این چالشها در عین حال فرصتهایی برای تحول نیز محسوب میشوند.
نخبگان و شرکتهای دانشبنیان بازیگران اصلی صنعت ساختماناندوزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه نخبگان و شرکتهای دانشبنیان باید به بازیگران اصلی صنعت ساختمان تبدیل شوند، گفت: هدف ما هموار کردن مسیر ورود دانشبنیانها به پروژههای عمرانی و بهرهگیری از ظرفیتهای علمی و فناوری برای بهبود کیفیت ساختوساز، کاهش هزینهها و بهینهسازی مصرف انرژی است. این موضوع بهویژه در شرایطی که کند بودن نوآوری در صنعت ساختمان مطرح میشود، اهمیت دوچندان دارد.صادق در ادامه به ضرورت ارتباط شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی با انجمن مدیران مراکز دانشبنیان و نخبگان کشور اشاره کرد و گفت: این ارتباط میتواند منجر به همکاری با وزارتخانه در تدوین مقررات ملی ساختوساز مبتنی بر فناوریهای نوین، تقویت آموزش مهندسان از طریق طراحی دورههای مهارتمحور و ایجاد بانک اطلاعاتی از شرکتهای فناور و محصولات نوین شود.
تشکیل کمیته مشورتی مشترک میان نظام مهندسی و انجمن نخبگان
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه کمیته مشورتی مشترک میان نظام مهندسی و انجمن نخبگان برای بررسی موانع ورود فناوریهای نوین و ارائه راهکارهای اجرایی تشکیل میشود، افزود: در ویرایش پنجم مقررات ملی ساختمان، نگرش جدیدی در حوزه فناوریهای نوین و مدیریت هوشمند انرژی وارد شده است. استفاده از سیستمهای هوشمند و تجهیزات کنترلی بهطور جدی مورد توجه قرار گرفته و قصد داریم این دیدگاه را به سایر بخشهای مقررات ملی ساختمان گسترش دهیم.
صادق ادامه داد: نیاز داریم مقررات ملی ساختمان را با کمک متخصصان و شرکتهای دانش بنیان به روز کنیم تا نوآوریهای جدید سریعتر، ارزانتر و آسانتر اجرایی شوند. در همین خصوص پیشنهاد میکنم که یک اتاق فکر متشکل از نخبگان و شرکتهای فناور برای پیدا کردن روشهای مناسب جهت اصلاح و بهروزآوری مقررات ملی ساختمان با رویکرد دانشبنیان تشکیل شود.
لزوم بهروزرسانی مقررات ملی ساختمان با کمک متخصصان و شرکتهای دانشبنیان
وزیر راه و شهرسازی در مورد مشکلات صنعت ساختمان گفت: یکی از مشکلات جدی صنعت ساختمان، شکاف میان آموزشهای دانشگاهی و نیازهای واقعی بازار کار است. پیشنهاد میکنیم که نخبگان در کنار دانشگاهها و نظام مهندسی مدلهای جدیدی برای آموزش مهندسی تدوین کنند که شامل برگزاری دورههای تخصصی در حوزه فناوریهای نوین ساختمان، ایجاد مراکز شبیهسازی ساخت و ساز برای ارتقای مهارتهای عملی مهندسان جوان و همکاری شرکتهای دانشبنیان با دانشگاهها برای ایجاد حوزههای میان رشتهای مرتبط با فناوریهای ساختمان است.
صادق با تأکید بر لزوم بهروزرسانی مقررات ملی ساختمان با کمک متخصصان و شرکتهای دانشبنیان، پیشنهاد تشکیل یک اتاق فکر متشکل از نخبگان و شرکتهای فناور را مطرح کرد و گفت: این اتاق فکر میتواند روشهای مناسب برای بهروزآوری مقررات ملی ساختمان با رویکرد دانشبنیان را بررسی کند.
شکاف میان آموزشهای دانشگاهی و نیازهای واقعی بازار کار در صنعت ساختمان
وزیر راه و شهرسازی به شکاف میان آموزشهای دانشگاهی و نیازهای واقعی بازار کار در صنعت ساختمان اشاره کرد و گفت: نخبگان در کنار دانشگاهها و نظام مهندسی مدلهای جدیدی برای آموزش مهندسی تدوین کنند که شامل برگزاری دورههای تخصصی در حوزههای فناوری نوین ساخت، ایجاد مراکز شبیهسازی ساختمان و همکاری شرکتهای دانشبنیان با دانشگاهها باشد.
صادق افزود: با مشارکت دولت و نخبگان، موانع صادرات شرکتهای فناور برای ورود به بازارهای منطقهای و بینالمللی مرتفع خواهد شد. ما میتوانیم با همکاری یکدیگر آیندهای هوشمندتر، پایدارتر و پیشرفتهتر برای صنعت ساختمان ایران بسازیم.
وی همچنین از افتتاح بیش از ۲۱ هزار واحد مسکونی شهری و ۶۰ هزار واحد مسکونی روستایی به مناسبت دهه فجر خبر داد و گفت: این پروژهها امروز با حضور رئیسجمهور محترم افتتاح شد و ما آمادهایم تا با همکاری نخبگان و شرکتهای دانشبنیان، گامهای بلندتری در جهت توسعه صنعت ساختمان برداریم.
انتهای پیام/
https://rooydadejadid.ir/?p=110554