به گزارش رویداد جدید به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «موزه ملی کار» صبح امروز، سه شنبه ۲۹ آبان با حضور «احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با هدف ارائه و نمایش میراث کشور در حوزههای مختلف کار و اشتغال افتتاح شد.
«احمد میدری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آیین افتتاحیه موزه ملی کار با اشاره به اهمیت موزهها اظهار کرد: موزهها مکانهایی هستند که میراث فرهنگی یک جامعه را تجمیع کرده و بستری برای درک عمیقتر از گذشته فراهم میکنند.
وی افزود: این تحولات نشان میدهند که یک شیوه کار میتواند تحولی اساسی در توسعه صنایع ایجاد کند. موزه ملی کار بهعنوان نمادی از چنین تحولات اقتصادی و اجتماعی، درک ما از تاریخ ایران را عمیقتر خواهد کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: مفهوم ملی در موزهها بهنوعی روح جمعی را به نمایش میگذارد. در این موزهها ابزارها و دستاوردهای ایرانیها بهصورت تصویری و تجسمی ارائه شده و نشاندهنده تحولات عمیق اقتصادی، فرهنگی و سیاسی هستند؛ بهعنوان مثال، ابزارهای کار در صنعت فرش بافی، روند تکاملی این صنعت را از یک هنر محلی به یک کالای صادراتی نمایش میدهند.
میدری در ادامه توضیح داد: فرش ایرانی در ابتدا تنها برای مصرف محلی تولید میشد و دارای طرحهای شکسته و رنگهای خاصپسند بود اما با راهاندازی کارگاههایی در اراک و سلطانآباد و ابداع شیوههای نوین تولید، نقشههای جدید فرش طراحی شد.
وی تصریح کرد: این شیوههای نوین، صنعت فرش را از یک هنر صرف به تولیدی -صنعتی تبدیل کرد. تقسیم کار و استفاده از نقشهخوانی باعث افزایش دقت و سرعت تولید شد و فرش ایرانی را به یک کالای صادراتی برجسته تبدیل کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر نقش موزهها در حفظ و نمایش میراث فرهنگی تاکید کرد.
میدری خاطرنشان کرد: این تحولات نشان میدهند که یک شیوه کار میتواند تحولی اساسی در صنعت ایجاد کند. موزه ملی کار بهعنوان نمادی از چنین تحولات اقتصادی و اجتماعی، درک ما از تاریخ ایران را عمیقتر خواهد کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین به اهمیت تاریخ و شکلگیری نهاد دولت در ایران اشاره کرد و گفت: ۳۰۰ سال پیش از همه کشورها، ایران اولین کشوری بود که نهاد دولت منظم و سازمانیافته داشت.
وی اضافه کرد: این امر باعث شد که ایران نهتنها صاحب زبان و فرهنگ، بلکه صاحب نظم و کار نیز باشد. در نتیجه پیدایش نهاد دولت نقش مهمی در پیشرفت ابزارهای تولید و بهبود شرایط زندگی مردم داشت.
وی در پایان اظهارامیدواری کرد که با تلاش و حمایت همگانی، مطالعه و شناخت شیوههای کار و تحولات مرتبط با آن، عمیقتر شود تا بتوانیم درک بهتری از تاریخ ایران داشته باشیم.
«حسین کمالی» وزیر اسبق کار و رفاه اجتماعی نیز در این آیین گفت: باید از تجربه گذشته گان و تاریخ برای ساخت آینده بهتر درس گرفت تا اشتباهات تلخ تکرار نشود.
وی موزه ها را نمایشگاه بصری تاریخ دانست و افزود: اگر به نمایش و معرفی فرهنگ و تاریخ ایران عزیز پرداخته نشود با جعل تاریخ روبه رو خواهیم شد.
گفتنی است، گشایش موزه ملی کار با هدف ارائه و نمایش میراث کشور در حوزههای مختلف کار و اشتغال، معرفی روند تحول و توسعه ابزارهای کار و مشاغل و نمایش روند تحول و تغییرات مقررات کار و تامین اجتماعی در طول تاریخ و همچنین گسترش فرهنگ کار در این موزه صورت گرفت .
موزه ملی کار در اواخر دولت دوازدهم با دستور و حمایت «محمد شریعتمداری» وزیر وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پایهگذاری و به ثبت رسید و از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مجوز اولیه راهاندازی گرفت.
پس از آن پیرو مذاکرهای که با شهردار وقت صورت گرفت، از اردیبهشت ۱۴۰۰ ساختمان کنونی برای ایجاد موزه ملی کار در اختیار مدیریت آن قرار گرفت و این واگذاری از سوی شورای شهر وقت تهران نیز مورد تایید قرار گرفت.
از آن زمان تاکنون با همکاری دستگاههای مختلف بهویژه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت میراث فرهنگی، کارهای بازسازی و آماده سازی ساختمان و تهیه سناریوهای مورد نیاز و همچنین طراحی، نورپردازی، ساخت ویترین ها و چیدمان موزه انجام شده است. سپس برای شروع به کار و افتتاح موزه از وزارت میراث فرهنگی مجوز جدید دریافت شد.
https://rooydadejadid.ir/?p=105258