
به گزارش رویداد جدید، عبدالامیر یاقوتی با بیان اینکه برق زیرساخت همه زیرساختهاست، اظهار داشت: وقتی منابع و مصارف صنعت برق با هم همخوانی نداشته باشند، عقبافتادگی به وجود میآید که به خاموشیهای ناخواسته تبدیل میشود. ضمن اینکه بهرهوری شبکه هم کاهش مییابد.
وی با اشاره به اختلاف قابل توجه تفاوت قیمت برق در سطح جهان با کشور ما، گفت: در جهان، مصرفکننده نهایی تقریبا هر کیلووات ساعت برق را به قیمت ۹ سنت خریداری می کند اما در کشور ما این قیمت به چند دهم سنت میرسد. بنابراین تعرفهها باید به نحوی اصلاح شوند که هم مسائل اجتماعی و هم مسائل مرتبط با اقتصاد برق در نظر گرفته شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر تعرفههای برق در بخش خانگی به صورت پلکانی اعمال میشود. اگر مشترکی تا سقف الگو که معادل ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه است، مصرف کند، بهای برق ماهانه آن حدود ۲۳ هزار تومان است.
به گفته مدیرکل امور انرژی و مشتریان توانیر، قبوض برق عموما دو ماهه صادر شده و مواردی همچون آبونمان، عوارض برق، مالیات بر ارزش افزوده، بهای سوخت و… به مبلغ فوق اضافه میشود. اگر مشترکی ۵ برابر الگو مصرف کند قبض برق او حدود ۶ میلیون تومان خواهد شد.
یاقوتی خاطرنشان کرد: هم اینک بیش از ۷۵ درصد مشترکین زیر الگو مصرف میکنند. ۱۵ درصد مشترکین بین الگو تا ۱.۵ برابر الگو و صرفا ۲ درصد مشترکین بیش از ۲.۵ برابر الگو مصرف برق دارند.
وی با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی برای اصلاح الگوی مصرف برق، تاکید کرد: بخش اصلی کار به ارایه یک ساختار مناسب مصرف به مشترکین مربوط است تا مشترکین در چارچوب آن ساختار مصرف کنند. به عنوان مثال اگر خانهای به خوبی ساخته نشود، هرچقدر هم که بخواهیم الگو را رعایت کنیم هم سرما را از دست میدهیم و هم گرما.
https://rooydadejadid.ir/?p=115621