×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۲۸ تیر , ۱۴۰۴
افزایش ۷۰ مگاواتی تولید برق در نیروگاه سردار شهید حاج احمد کاظمی فولاد مبارکه

سعید زرندی با بیان مطلب فوق و در تشریح ضرورت و اهمیت اجرای این پروژه گفت: استان اصفهان دارای اقلیمی خشک و نیمه‌بیابانی است و به‌ویژه در فصول گرم سال، کاهش چگالی هوا موجب می‌شود اکسیژن کمتری وارد کمپرسور توربین‌های گازی شود و نهایتاً افت توان تولیدی توربین‌های گازی اجتناب‌ناپذیر است. از طرفی افزایش پیک مصرف در شبکه برق سراسری همواره به‌عنوان یکی از چالش‌های تأمین انرژی پیشِ روی فولاد مبارکه بوده است و اتخاذ روش‌هایی جهت بازیابی توان ازدست‌رفته توربین‌ها و بهینه‌سازی عملکرد آن‌ها ضروری است.

استفاده از سیستم «مدیا» به‌عنوان راهکاری مقرون‌به‌صرفه و سریع

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه ادامه داد: به‌منظور جبران اثرات منفی ناشی از افزایش دما در توان تولیدی توربین‌های گازی، استفاده از سیستم «مدیا» به‌عنوان راهکاری مقرون‌به‌صرفه و سریع مطرح است. به زبان ساده‌تر سیستم مدیا یک کولر خنک‌کن تبخیری بسیار بزرگ است که در بالای هوای ورودی توربین گازی نصب می‌گردد و در گرمای بالا با استفاده از پدهای خنک‌کننده و آب، دمای هوای ورودی توربین را کاهش می‌دهد و باعث افزایش توان خروجی و راندمان بالاتر توربین می‌شود.

افزایش ۱۸ درصدی توان توربین گازی

معاون طرح و توسعه فولاد مبارکه نیز در همین زمینه و در تشریح جزئیات بیشتر این دستاورد ارزشمند گفت: پروژه نصب سامانه خنک‌کن هوای ورودی توربین گازی «مدیا» با هدف ارتقای توان واحدهای گازی نیروگاه سیکل ترکیبی اجرا و از اواسط تیرماه سال جاری در مدار بهره‌برداری قرار گرفت. در نهایت در واحدهای گازی کلاس F  نیروگاه سیکل ترکیبی شهید کاظمی، به گواهی گراف و اطلاعات ثبت‌شده در اتاق کنترل، با پایش داده‌ها در بازه‌ای مشخص پس از شروع به کار سیستم مدیا شاهد افزایش ۱۸ درصدی توان توربین گازی بودیم. بر این اساس نهایتاً توان توربین گازی کلاس F نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه حدود ۷۰ مگاوات افزایش خواهد یافت.

حمیدرضا خسروانی‌پور،  با اشاره به اینکه این سیستم به خارج از کشور وابستگی ندارد افزود: افزایش راندمان توان نیروگاهی در هوا و شرایط گرم، مصرف برق و انرژی کمتر در مقایسه با سایر روش‌های خنک‌کاری، خاصیت پیش‌فیلتراسیون هوای ورودی توربین گازی و افزایش طول عمر فیلترهای ایراینتک، هزینه تعمیر و نگهداری کم و همچنین عدم نیاز به توقف واحد جهت نصب این سیستم، بخشی از مهم‌ترین مزایای پروژه است.

کمک به پایداری تولید در شبکه برق سراسری کشور

وی با اشاره به شرایط خاص و ناترازی در تأمین برق کشور اظهار کرد: اجرای این پروژه از طریق افزایش توان تولید نیروگاهی در شرایط پیک مصرف می‌تواند به پایداری تولید در شبکه برق سراسری کشور کمک شایانی کند. این دستاورد در ماه‌های خرداد و اوایل تیرماه که کشور عزیزمان در معرض خطرات بزرگ و جنگ تحمیلی بود و به‌خصوص زیرساخت‌های انرژی کشور مورد تهدید واقع شده بود، با حضور مؤثر نیروها و عوامل اجرایی در سایت نیروگاه سیکل ترکیبی حاصل شده است.

معاون طرح و توسعه فولاد مبارکه در پایان از زحمات و همکاری‌های معاونت بهره‌برداری، مدیریت ارشد خدمات فنی و پشتیبانی مدیریت و کارکنان ناحیه انرژی و سیالات، شرکت مهندسی فولاد و شرکت مپنا به‌عنوان پیمانکار مجری طرح قدردانی کرد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

-----
----------------