
به گزارش رویداد جدید به نقل از شستا رسانه، آئین افتتاح رسمی سه پروژه توسعهای در شرکتهای دارویی «پارس دارو» (افتتاح سایت سفالسپورین)، «رهآورد تأمین» (افزایش ظرفیت خط تولید روکش قرص RF FILM) و «ژلاتین کپسول ایران» (تولید پوکه کپسول ژلاتینی) با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در یکی از شرکت های دارویی وابسته به شستا برگزار شد.
محمدرضا سعیدی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) در این مراسم بر لزوم توسعه صادرات، تقویت تحقیق و توسعه، و حفظ زنجیره ارزش صنعت دارو تأکید کرده و با اشاره به اشتغال ۱۱ هزار نفر در هلدینگ تیپیکو، گفت: «بخش بزرگی از بازار داروی کشور در اختیار تیپیکو و شرکتهای تابعه آن است. این یک میراث ارزشمند است که حفظ آن مستلزم توسعه R&D، حضور در بازارهای بینالمللی و حفظ زنجیره ارزش از مواد اولیه تا داروخانههاست
سعیدی در سخنرانی خود با اشاره به نقش کلیدی صنعت دارو در اقتصاد کشور افزود: « در دنیا صنعت دارو، با وجود هزینههای بالای تحقیق و توسعه، یکی از سودآورترین صنایع دنیاست. تولید یک مولکول جدید دارویی حدود ۱۰ سال زمان و نزدیک به یک میلیارد دلار هزینه دارد، اما در صورت موفقیت، سودآوری آن میتواند تا ۷۶ درصد نیز برسد.» و متاسفانه ما از این موضوع فاصله بسیار داریم.
وی با تأکید بر لزوم تغییر رویکرد مدیریتی در شرکتهای تابعه شستا گفت: «شستا دارای ۹ هلدینگ است که بر اساس استراتژی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید از مدیریت مالکانه به سهامداری حرفهای تغییر مسیر دهد.»
مدیرعامل شستا همچنین به ظرفیت بالای ایران در زنجیره تأمین دارو اشاره کرد و گفت: «در کشور، ۵۶ شرکت در حوزه تولید مواد اولیه دارو و ۱۵۰ شرکت در زمینه تولید نهایی دارو فعالیت میکنند. در حال حاضر، ۵۰ درصد مواد اولیه مورد نیاز در داخل تولید میشود که ظرفیت بالایی برای توسعه و صادرات دارو ایجاد کرده است.»
او همچنین تصریح کرد: «در فرآیند واگذاریها باید مراقب باشیم که هویت و انسجام تیپیکو حفظ شود. این واگذاریها نباید منجر به تضعیف مسئولیتهای اجتماعی، کاهش اشتغال یا لطمه به نظام سلامت کشور شود.»
در پایان این مراسم، اعلام شد با افتتاح این پروژهها، ظرفیت تولید پوکههای ژلاتینی کپسول دارویی به ۷.۲ میلیارد عدد در سال افزایش یافته و از خروج حدود ۲.۵ میلیون دلار ارز جلوگیری خواهد شد. همچنین ظرفیت تولید داروهای سفالکسین و سفکسیم برای درمان عفونتهای باکتریایی به ترتیب به ۶۰۰ هزار و ۴ میلیون جعبه خواهد رسید.
https://rooydadejadid.ir/?p=114798