گروه : فناوری اطلاعات و ارتباطات

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، حسین افشین، در حاشیه آیین امضای تفاهمنامه بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری و صندوق توسعه ملی، گفت: بسیار خوشحالیم که امضای این تفاهمنامه با شروع سال ۱۴۰۴ مصادف شده است. این اقدام، نتیجه مذاکرات ششماهه ماست. ما معمولاً تصمیمگیری برای زیستبوم و شرکتهای دانشبنیان را به خود آنها واگذار میکنیم و میکوشیم تا تصمیمات آنها را اجرایی کنیم.
وی با اشاره به جلسات برگزارشده گفت: ما بستههای مهمی را جمعبندی کردهایم که هر یک از آنها در سال «سرمایهگذاری در تولید» رونمایی خواهند شد. امروز گام اول برنامهای جدی برای سرمایهگذاری در تولید است.
این مقام مسئول افزود: در شش ماه گذشته، با تمرکز بر سرمایهگذاری در تولید، مسیری را پیمودیم؛ مسیری که با اعلام شعار سال از سوی رهبر انقلاب اسلامی، مورد تأیید قرار گرفت.
وی در ادامه به تخصیص ۳۰ همت اعتبار مالیاتی در سال گذشته بر اساس قانون جهش تولید دانشبنیان اشاره کرد و گفت: از این میزان، ۵ همت جذب شبکه دانشبنیانی و ۳ همت آن عملیاتی شده است. بنابراین، مشکل ما در این بخش، کمبود اعتبار نبوده و نیست. امسال نیز انتظار میرود که ۶۰ همت اعتبار مالیاتی برای این منظور دریافت شود.
معاون علمی رییسجمهور با اشاره به توافق با صندوق توسعه ملی بر سرمایهگذاری ۱.۲ همتی در حوزههای نوآوری با اولویت هوش مصنوعی از طریق مدلهای مالی مختلف، افزود: این سرمایهگذاری به شرکتهای دانشبنیان امکان دسترسی به تسهیلات ریالی را نیز میدهد.
به گفته او، برای تسریع روند تصمیمگیری و تصویب طرحها، کمیتهای چهار نفره (متشکل از دو نماینده از معاونت و دو نماینده از صندوق) تشکیل خواهد شد. پیشبینی میشود در چند هفته آینده، طرح اولیه و مکانیزمهای اجرایی آن مشخص شوند.
افشین در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری در روز دوم سال که بر اهمیت سرمایهگذاری در دانشبنیانها تاکید داشتند، خاطرنشان کرد: ما بسیار خوشحالیم که امروز گام اول را در راستای شعار سال و فعالیت در حوزه دانشبنیانها برمیداریم.
حمایت همه جانبه از دانشبنیانهای حوزه هوش مصنوعی
مهدی غضنفری، رییس صندوق توسعه ملی، طی سخنانی در این مراسم بر اهمیت بستر مناسب برای رشد شرکتهای نوآور و دانشبنیان، تاکید کرد.
وی با بیان اینکه روشهای سنتی حکمرانی اسلامی متناسب با زمان رشد نکرده و بهرهوری هوش مصنوعی و روشهای نوین در این حوزه پایین است، درخصوص ضرورت اندیشیدن سازوکارهای جدید در این زمینه سخن گفت.
رییس صندوق توسعه ملی با تمایز قائل شدن بین ثروت و سرمایه، هدف از تخصیص منابع صندوق را ایجاد سرمایه برای کشور و نه صرفا توزیع ثروت دانست. وی همچنین از ایجاد صندوق مشترک برای حمایت از دانشبنیانها خبر داد که امکان دریافت مکرر تسهیلات را برای آنها فراهم میکند.
این مقام مسئول در پایان، با اشاره به چشمانداز مثبت حوزههای نفت و هوش مصنوعی، از حمایت همه جانبه صندوق از شرکتهای دانشبنیان فعال در این دو حوزه خبر داد.
گفتنی است، این تفاهمنامه به منظور کاربردپذیری و پیشرفت هوش مصنوعی منعقد شد و رقم ۱۰۰ میلیون دلار (معادل ۱۲۵۰۰ میلیارد ریال) برای تأمین مالی پروژهها و ابتکارات در این حوزه تعیین شده است.
پایان پیام/
https://rooydadejadid.ir/?p=114930