×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۲۳ فروردین , ۱۴۰۴
حمایت معاونت علمی از پروژه‌های ساخت بار اول مناطق نفت‌خیز

به گزارش رویداد جدید، حسین افشین، معاون علمی رییس‌جمهور، با حضور در شهرک صنعتی شماره ۳ از دستاوردها و محصولات دو شرکت دانش‌بنیان مستقر در این شهرک صنعتی بازدید کرد.

او در حاشیه این بازدید، با اشاره به حمایت معاونت علمی از پروژه‌های ساخت بار اول، عنوان کرد: دو سال متمادی است که مناطق نفتی جنوب پیشتاز میزبانی از پروژه‌های ساخت بار اول هستند. از این رو، آمادگی داریم تا با حمایت از این پروژه‌ها، مسیر نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ همچون نفت و گاز را هموار کنیم.

افشین، یکی از ظرفیت‌های استان خوزستان را صنایع پیشرفته دانست و افزود: علاوه بر ظرفیت بسیار خوبی که در صنایع خوزستان وجود دارد، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور  فعالی هم در این استان فعالیت دارند که در بخش‌های بالادستی و پایین دستی صنایع نفت و گاز، به دستاوردهای خوبی رسیده‌اند.

وی ادامه داد: قانون جهش تولید دانش‌بنیان، مسیر پیوند فناوری با صنایع بزرگ را تسهیل کرده است و شرکت‌ها با استفاده از تسهیلات اعتبار مالیاتی، می‌توانند در توسعه زیرساخت‌های نوآورانه و فناورانه استان، ایفای نقش کنند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور تصریح کرد: با توجه به حرکت جدی مناطق نفت‌خیز جنوب در دو سال پیاپی در استفاده از قانون ساخت بار اول، حمایت‌های ویژه‌ای برای توسعه این نقش‌آفرینی پیش‌بینی و خط ویژه‌ای برای این تولیدات، در نظر گرفته شده است.

افشین خاطرنشان کرد: می‌کوشیم تا از رهگذر قانون تولید بار اول، مسیر حرکت شرکت‌هایی که به رفع نیازهای راهبردی صنعت اهتمام دارند را هموار‌ کنیم و امیدواریم در سال جاری با تقویت این قانون، حمایت‌های لازم  برای شرکت‌های توانمند نفتی صورت بگیرد.

از تولید تجهیزات پیشرفته نفتی تا سامانه‌های کنترلی هوشمنداین مقام مسئول، همچنین از دستاوردهای شرکت دانش‌بنیان «بهسازان جنوب» در شهرک صنعتی شماره ۳ اهواز بازدید کرد.

تولید «بال ولو ۵۶ اینچ» برای اولین بار در ایران توسط شرکت بهسازان جنوب، یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای مهندسی و صنعتی کشور در حوزه تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی به شمار می‌آید. این دستاورد، نقطه عطفی در مسیر بومی‌سازی تجهیزات فوق‌سنگین با فناوری پیشرفته است.

ساخت «ولهد کنترل پنل هوشمند» با PLC برای اولین بار در ایران توسط شرکت بهسازان جنوب، با هدف هوشمندسازی و ارتقای سطح اتوماسیون صنعتی در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی صورت گرفت. این تجهیز پیشرفته، به‌صورت کامل توسط تیم‌های مهندسی این شرکت طراحی و تولید شده و نقش کلیدی در کنترل دقیق، ایمن و سریع جریان سیالات ایفا می‌کند.همچنین ساخت تجهیز هیپس (HIPPS – High Integrity Pressure Protection System) برای اولین بار به‌صورت کامل در ایران توسط اسن شرکت، یک گام مهم در خودکفایی صنعتی و ارتقاء سطح فناوری‌های بومی در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی به شمار می‌آید.

سیستم حفاظت فشار با یکپارچگی بالا  (HIPPS)که یک سیستم ایمنی حیاتی در تأسیسات نفت و گاز محسوب می‌شود، برای جلوگیری از افزایش فشار غیرمجاز در خطوط لوله و تجهیزات فرآیندی طراحی شده است. این سیستم با شناسایی فشار بیش از حد، بلافاصله اقدام به بستن مسیر جریان می‌کند تا از وقوع انفجار، نشت یا آسیب به تجهیزات جلوگیری شود.پیش از این، تجهیز HIPPS عمدتا از کشورهای خارجی وارد می‌شد که به‌دلیل تحریم‌ها، هزینه بالا، زمان‌بر بودن واردات و مشکلات پشتیبانی، چالش‌برانگیز بود.

شرکت بهسازان جنوب با طراحی، مهندسی و ساخت کامل این سیستم در داخل کشور، توانسته است وابستگی به خارج را کاهش داده، هزینه‌های ارزی پروژه‌ها را به‌طور چشمگیری کم و سرعت اجرای پروژه‌ها را افزایش دهد، قابلیت سفارشی‌سازی مطابق با نیاز پروژه‌های داخلی و رعایت استانداردهای بین‌المللی ایمنی و کیفیت در طراحی از دیگر مزایای محصولات این شرکت است.

ساخت تجهیزات پیشرفته حفاری نفتی افشین، در ادامه این بازدید، با دستاوردهای شرکت دانش‌بنیان سدید خوزستان هم آشنا شد.

این شرکت دانش‌بنیان، تجهیزات سیمان‌زنی و اسیدزنی دو قلو نوع تریلر با توان ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ اسب بخار و توان اعمال فشار تا محدود ۱۵ هزار پام را تولید و تجاری‌سازی کرده است. این دستگاه، در مراحل مختلف حفاری چاه‌های نفت و گاز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همچنین در عملیات اسیدکاری و بهره‌ور ساختن چاه‌های کم‌بهره و همچنین شستشوی مخازن بزرگ نفت کاربرد وسیعی دارد.

خرید دستگاه از منابع خارجی بین  ۱.۲ تا ۱.۴ میلیون یورو هزینه در بردارد این در حالی است که هزینه تولید این دستگاه در داخل کشور با حفظ کیفیت استاندارد و قابل رقابت صد در صدی با تولیدات خارجی، حدود  ۶۵ درصد کل هزینه نمونه وارداتی است.

با تولید هر دستگاه، حداقل ۲۰ نفر نیروی انسانی با تخصص‌های مختلف به صورت مستقیم و بیش از این تعداد نیز در کارهای برون‌سپاری و تولید سایر قطعات مصرفی به شکلی غیرمستقیم مشغول به کار می‌شوند.

انتهای پیام 

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

-----
----------------