×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۲۴ فروردین , ۱۴۰۴
حمایت همه‌جانبه از توسعه متوازن علوم و فناوری‌های گیاهان دارویی و طب ایرانی

به گزارش رویداد جدید به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، دامون رزمجویی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، در تشریح مهم‌ترین برنامه‌ها، رویکردهای این ستاد گفت: فعالیت ستاد بر اساس سندِ مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در تیرماه ۱۳۹۲، آغاز شد و تمامی اهداف، برنامه‌ها و رویکردهای آن، مبتنی بر این سند ملی پایه‌ریزی شده و تاکنون در مسیر توسعه علوم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان گیاهان دارویی گام‌های جدی و مهمی برداشته شده است. هر چند کاستی‌هایی در این سند وجود دارد و منطبق با شرایط امروز، اعمال تغییرات و اصلاحاتی در آن ضروری به نظر می‌رسد، اما این سند خط مشی ستاد در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی است. 

رزمجویی، با اشاره به اهمیت بالای حوزه گیاهان دارویی در بحث سلامت، امنیت غذا و اقتصاد کشور، عنوان کرد: گیاهان دارویی و طب ایرانی، حوزه‌هایی بسیار راهبردی برای کشورمان هستند. ایران عزیز بستری برای حضور بیش از ۸۵۰۰ گونه گیاهی از جمله گیاهان دارویی خاص است که عدد قابل توجهی محسوب می‌شود اما استفاده حداکثری از این ظرفیت عظیم، در مسیر ارتقای سلامت، خلق ارزش افزوده، اشتغال و عرضه فناوری‌ها و توسعه صادرات، هنوز محقق نشده است و این موضوعی است که جای تأمل دارد. ستاد بر اساس مهم‌ترین نیازها و گلوگاه‌های رونق گیاهان دارویی و طب ایرانی، تمام ظرفیت خود را به کار بسته و مأموریت‌های محوله از سوی سند ملی توسعه گیاهان دارویی و طب سنتی را، به کمک کارشناسان متخصص و صاحب تجربه ذیل کارگروه‌هایی تخصصی و با استفاده از تمامی ظرفیت‌های انسانی، قانونی و زیرساختی کشور، دنبال می‌کند.

شناسایی گلوگاه‌ها و چالش‌های حوزه گیاهان دارویی با کمک نخبگان

 دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، شناسایی گلوگاه‌ها و مشکلات اساسی و راهبردی در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی را از مهم‌ترین مأموریت‌ها و راهبردهای ستاد، دانست و افزود: در این فضا، تمرکز را بر شناسایی، اولویت‌بندی و رفع مهم‌ترین مشکلات حوزه‌های گیاهان دارویی و طب سنتی قرار دادیم تا هر دو حوزه یاد شده که مکمل و مقوم یکدیگر هستند، به صورت متعادل و متوازن مورد حمایت و توسعه قرار گیرند. بر همین اساس، رویکرد ستاد، رشد توأمان و متناسب دو حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی، به مثابه دو بال پرواز این صنعت ارزش‌آفرین است.

 این مقام مسئول، با اشاره به نقش هماهنگ کنندگی این ستاد در رشد و رونق فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، ادامه داد: ارتقای هریک از حوزه‌های طب سنتی و گیاهان دارویی، بر رشد دیگری تاثیرگذار است و در این مسیر، همراهی دستگاه‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌ها و فعالان عرصه علم و فناوری این دو حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین ستاد، تمامی تلاش خود را به کار بسته تا بستر این هم‌افزایی، هم‌فکری و همکاری را بین تمامی نقش آفرینان زیست‌بوم گیاهان دارویی و طب ایرانی، فراهم کند. 

رزمجویی، بر ضرورت نقش‌آفرینی اثرگذار نخبگان، متخصصان و صاحبان صنعت این حوزه و آمادگی ستاد برای استفاده از ظرفیت این افراد، تأکید کرد و افزود: تنها در صورت استفاده از ظرفیت‌ها و دیدگاه‌های نخبگان، صنعتگران، دانشگاهیان و فعالان فناور و دانش‌بنیان این عرصه، می‌توانیم شاهد دست‌یابی به جایگاه واقعی و رشد حوزه گیاهان دارویی و طب ایرانی باشیم. در همین راستا، تعامل با تمامی نقش‌‎آفرینان این حوزه‌ها از جمله مسئولان وزارت‌ بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، ستادهای توسعه فناوری معاونت علمی، نخبگان و متخصصان، دانشگاهیان و صنعتگران ذیل کارگروه‌های زیر مجموعه‎ ستاد، به طور جدی و مستمر با برگزاری نشست‌های جدی و تخصصی دنبال می‌شود. 

-----
----------------