×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه, ۲۴ تیر , ۱۴۰۴
قرض‌الحسنه؛ مصداق روشن انفاق مستحب و عامل تقویت همبستگی اجتماعی

 به گزارش رویداد جدید به نقل از پایگاه خبری بانک مسکن – هیبنا؛ حجت‌الاسلام غضنفری اظهار کرد: انفاق در منابع دینی به دو نوع واجب و مستحب تقسیم می‌شود. قرض‌الحسنه به عنوان یکی از اشکال انفاق مستحب، در آیات قرآن کریم و روایات اهل بیت علیهم‌السلام مورد تأکید قرار گرفته است.
وی با اشاره به آیه ۲۴۵ سوره بقره که می‌فرماید:«مَنْ ذَا الَّذِی یُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَیُضَاعِفَهُ لَهُ أَضْعَافًا کَثِیرَهً…»، گفت: در این آیه شریف، پرداخت قرض‌الحسنه به افراد، در حقیقت به عنوان قرض‌دادن به خداوند متعال معرفی شده است. این تعبیر عظمت این عمل را نشان می‌دهد؛ چرا که خداوند وعده چندین برابر شدن پاداش آن را داده است.
حجت‌الاسلام دکتر علی غضنفری افزود: قرض‌الحسنه دارای آثار دنیوی متعددی است، از جمله افزایش رزق به شکل کمی و کیفی. برکت حاصل از قرض‌الحسنه موجب می‌شود انسان بتواند بهره بیشتری از روزی ببرد.
وی همچنین به بخشی از حدیث شریف پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله اشاره کرد که فرمودند:«الصَّدَقَهُ بِعَشْرِ أَمْثَالِهَا وَالْقَرْضُ بِثَمَانِیَهَ عَشَرَ»و توضیح داد: طبق این روایت، ثواب قرض‌الحسنه از صدقه بیشتر است، زیرا کسی که قرض می‌خواهد واقعاً نیازمند است، در حالی که صدقه ممکن است گاهی حتی بدون نیاز واقعی درخواست شود.

نقش قرض‌الحسنه در کاهش فقر و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی
وی با تأکید بر نقش اجتماعی قرض‌الحسنه اظهار داشت: اگر شکاف طبقاتی بیش از حد گسترش یابد، امکان بروز آسیب‌های اجتماعی، بزه و جرایم افزایش می‌یابد. در چنین شرایطی، قرض‌الحسنه می‌تواند به عنوان راهکاری مؤثر برای کاهش تنش‌ها و تقویت همبستگی اجتماعی عمل کند. هم توانگر با پرداخت قرض، از اموال و آرامش خود محافظت می‌کند و هم نیازمند به حداقل‌هایی برای ادامه زندگی دست می‌یابد.

نقش بانک‌ها در گسترش قرض‌الحسنه
این کارشناس قرآنی با اشاره به نقش بانک‌ها در اجرای قرض‌الحسنه گفت: بانک‌ها می‌توانند با اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه، به کاهش فاصله فقر و غنا کمک کنند. به‌ویژه بانک مسکن که مأموریت اصلی آن خانه‌دار کردن مردم است، اگر منابع قرض‌الحسنه را در راستای تهیه سرپناه برای مردم هدایت کند، می‌تواند از این ظرفیت به‌خوبی بهره ببرد.
وی در ادامه افزود: برای افزایش سپرده‌های قرض‌الحسنه در بانک‌ها، ارائه آمار شفاف و دقیق از محل مصرف منابع بسیار مهم است. تبلیغات صحیح و ایجاد حس اعتماد در مردم، عامل مهمی در جذب مشارکت‌های مردمی خواهد بود؛ به‌ویژه اگر مشخص شود که این تسهیلات در چه حوزه‌هایی از جمله تأمین مسکن به‌کار گرفته می‌شود.حجت‌الاسلام غضنفری همچنین به صرف منابع قرض‌الحسنه بانک مسکن به عنوان مصادیق بارزی از این امر خیر در جامعه اشاره کرد و مدرسه سازی، کمک به درمان بیماران، آزادی زندانیان، کمک به توسعه عدالت آموزشی و ورزشی و فرهنگی را برشمرد.

ویژگی‌های قرض‌الحسنه از منظر روایات
حجت‌الاسلام غضنفری با اشاره به تفسیر «مجمع‌البیان» درباره شرایط قرض دادن گفت: قرض‌الحسنه باید از مال حلال و سالم باشد، برای نیاز ضروری اختصاص یابد، بدون منت و ریا، پنهانی، با عشق و ایثار، با سرعت و نیت خالص پرداخت شود و آبروی قرض‌گیرنده نیز حفظ گردد. در نظام بانکی نیز این اصول از طریق حفظ محرمانگی و شأن افراد رعایت می‌شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: قرار گرفتن قرض‌الحسنه در مقابل ربا در آیات قرآن، و شدت گناه ربا، اهمیت و جایگاه بالای این عمل را نشان می‌دهد. هر کسی که در مسیر تأمین قرض‌الحسنه قدم بردارد و حاجت برادر دینی‌اش را برآورده سازد، هم در دنیا ثمره آن را خواهد دید و هم در آخرت پاداش عظیمی در انتظار اوست.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

-----
----------------