گروه : اقتصاد

به گزارش رویداد جدید، نشست خبری پذیرهنویسی «بانکا»، به عنوان نخستین صندوق سرمایهگذاری بخشی بانکی با حضور قائم مقام مدیرعامل سبدگردان آگاه، مدیر دپارتمان تحقیق و توسعه آگاه و سرپرست مدیریت پذیرش بورس در محل بورس اوراق بهادار تهران برگزار شد.
ویژگیهای کلیدی صندوق بانکی آگاه
در این نشست، گوهر صادقنیا، قائم مقام مدیرعامل سبدگردان آگاه با اشاره به ورود صندوق های بخشی به بازار سرمایه از سال ۱۴۰۱ و حرکت گروه آگاه به این سمت که منجر به راه اندازی نخستین صندوق بخشی پتروشیمی شد، گفت: با توجه به استقبالی که از این نوع صندوق ها صورت گرفت، ما را بر آن داشت تا به سمت صنایع دیگر حرکت کنیم و توانستیم پذیرهنویسی چهارمین صندوق بخشی آگاه را تحت عنوان «بانکا» رقم بزنیم.
وی با تاکید براینکه در حال حاضر گروه آگاه دارای ۱۶ صندوق است که بیش از ۵۴ همت دارایی تحت مدیریت دارد، افزود: یکی از برنامه های آتی این گروه مالی این است که با توجه به رویکرد سازمان بورس در خصوص تعمیق بازار و تنوع بخشی به ابزارهای جدید بتواند در این عرصه فعالیت کرده و مجوز صندوق ها و ابزارهای جدید را دریافت کند.
به گفته وی، گروه آگاه سعی دارد براساس ذائقه ریسکپذیری سرمایهگذاران، ابزارهای جدید و نوآور را پیشنهاد دهد که در این راستا تا یک سال آینده سه صندوق جدید دیگر را هم راهاندازی خواهیم کرد.
صادق نیا ویژگیهای کلیدی صندوق بانکی آگاه را اینگونه برشمرد:
- حداقل سرمایهگذاری: ۱۰۰ هزار تومان (بدون کارمزد پذیرهنویسی)
- سقف سرمایهگذاری: ۱۰۰۰ میلیارد تومان
- ترکیب دارایی: ۷۰-۳۰ (سهام بانکی/اوراق با درآمد ثابت)
- مدیریت فعال و پویا با روزانهترین پایش بازار
- بازارگردانی حرفهای توسط تیم مجرب آگاه
- امکان بازخرروز واحدها در هر روز کاری

مزیت بانکا در مقایسه با صندوق بخشی بانکی دارایکم
سروش بهرامی، مدیر دپارتمان تحقیق و توسعه گروه آگاه نیز در خصوص ورود صندوق های بخشی به بازار سرمایه طی چند سال گذشته، تعداد این صندوق ها را ۳۳ مورد عنوان کرد و گفت: صندوق بخشی بانکی، ۳۴ امین صندوق بخشی است که وارد بازار خواهد شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر دارایی تحت مدیریت صندوق های بخشی به ۲۳ همت میرسد که عدد قابل توجهی است و این نشان از استقبال خوب بازار داشته است، افزود: در خصوص صندوق بخشی بانکی هم قطعا با توجه به پتانسیل و ارزش مناسب معاملات در صنعت بانکی،می توان امیدوار بود مدیریت صندوق نیز عملکرد خوبی را رقم بزند و بازدهی مناسی ایجاد کند.
به گفته وی، بخش اعظم دارایی این صندوق یعنی ۷۰ درصد در سهام صنعت بانکها و مؤسسات اعتباری و حداکثر ۱۰ درصد آن در سهام سایر صنایع سرمایهگذاری خواهد شد.
بهرامی با تشریح استراتژی سرمایهگذاری صندوق بخشی بانکا تأکید کرد: “مدیریت فعال این صندوق با بهرهگیری از تیم تحلیلگران مجرب و استفاده از الگوریتمهای پیشرفته دادهمحور، این امکان را فراهم میآورد تا در هر شرایط بازار، بهینهترین ترکیب ممکن از نمادهای بانکی انتخاب شود. به عنوان مثال، در شرایط فعلی که انتظارات مثبتی از نتیجه مذاکرات بینالمللی وجود دارد، تمرکز بیشتری بر بانکهایی با تراز ارزی مثبت مانند بانک ملت و تجارت خواهیم داشت. این در حالی است که صندوق بخشی بانکی دارا یکم مدیریت غیرفعال دارد.

سهم ۱۰ درصدی صنعت بانکی از ارزش بازار سرمایه
پویا خالدیان، سرپرست مدیریت پذیرش بورس تهران در این نشست اظهار داشت: طی دو سال اخیر، سازمان بورس با اولویتدهی به توسعه صندوقهای بخشی، گامهای بلندی در جهت تنوعبخشی به ابزارهای مالی و هدایت نقدینگی به سمت سرمایهگذاریهای مولد برداشته است. صنعت بانک با دارا بودن ۶.۵ درصد از ارزش معاملات بورس، سهم ۱۰ درصدی از ارزش بازار و حضور ۲۳ نماد فعال، یکی از ارکان اصلی بازار سرمایه محسوب میشود.
وی در ادامه با اشاره به مزایای این صندوق افزود: تجربه موفق ۳۳ صندوق بخشی فعال در بازار نشان داده که این ابزارها نه تنها به شفافسازی اطلاعات و افزایش پاسخگویی شرکتها کمک شایانی کردهاند، بلکه موجب ارتقای کیفیت تحلیلها و تصمیمگیریهای سرمایهگذاری شدهاند. به عنوان مثال، از زمان راهاندازی اولین صندوق بخشی در بهمن ۱۴۰۱، دارایی تحت مدیریت این صندوقها به رقمی بالغ بر ۲۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.
گفتنی است، صندوق بخشی بانکی آگاه با نماد «بانکا» به عنوان چهارمین صندوق بخشی آگاه، از فردا به مدت سه روز تا ۱۰ اردیبهشت پذیرهنویسی خواهد شد.
https://rooydadejadid.ir/?p=115853