×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴
برای شنیدن صدای بی‌صدایان؛ مدیران وزارت کار و سازمان بهزیستی با مددجویان و توان‌یابان دیدار کردند

به گزارش رویداد جدید به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در این نشست با حضور «سجاد سنگسری» مشاور وزیر و رئیس مرکز بازرسی، ارزیابی عملکرد و ارتباطات مردمی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «محمد نصیری» مدیرکل بهزیستی استان تهران و «محمدرضا اسدی» مدیرکل حوزه ریاست سازمان بهزیستی کشور، فرصتی برای شنیدن مستقیم مشکلات مددجویان و صدور دستورات لازم برای رفع آن‌ها فراهم کرد.

صدای والدین و مددجویان صدایی از جنس امید

در این دیدار، ۲۵ نفر از مددجویان و توان‌یابان از استان‌های سراسر کشور حضور یافتند. مهم‌ترین درخواست‌های مطرح‌شده شامل کمک‌هزینه ودیعه مسکن، تهیه ویلچر، کمک‌های معیشتی، آموزش مهارت‌های شغلی برای معلولان، تسهیلات وام خوداشتغالی، حمایت‌های ویژه برای افراد دارای اوتیسم و کمک به تأمین جهیزیه و سفر زیارتی برای زوج‌های توان‌یاب بود. کارگروه «صدای بی‌صدایان» که با هدف مشاوره، راهنمایی، کاهش زمان رسیدگی و پاسخگویی به شکایات مردمی طراحی شده، بستری برای رصد برخط مشکلات و تسهیل ارتباط مستقیم مددجویان با مدیران ایجاد کرده است. والدین و مددجویان خواسته هایی مطرح کردند که دستیابی به آن ها جنسی از جنس امید به روزهای دیگر دارد.

امید به استقلال فرزندم

مادر یک توان‌یاب در این دیدار مردمی گفت: «فرزندم از بدو تولد با معلولیت شدید حرکتی مواجهه است. ویلچر برقی برای ما فقط یک وسیله نیست بلکه ابزاری برای استقلال و زندگی بهتراست. هزینه این ویلچرهای برقی خیلی زیاد است و ما با درآمد کم نمی‌توانیم از پس تهیه آن بربیایم. در این نشست وقتی با آقای مسئولین صحبت کردم، خیلی با دقت شنید و قول داد که موضوع ویلچر برقی فرزندم را در اولویت قراردهد. خیلی امیدوار شدم که بالاخره بعد از مدت‌ها دوندگی، شاید بتوانیم یک نفس راحت بکشیم. این جلسات برای ما که در شهرهای دور هستیم، یه فرصت طلایی است که صدای مان  به گوش مسئولین برسد.

رویای یک سقف امن

پدر یک کودک تولن یاباب زندگی خود را این گونه روایت کرد:«ما در کرج مستأجریم و هر سال با افزایش اجاره خانه، زندگی ما سخت‌تر می‌شود. ودیعه مسکن برای خانواده‌ای مثل ما که یک بچه معلول داریم وهزینه‌های درمانشان بالاست، واقعاً کمرشکن است. در این نشست، درخواست وام ودیعه مسکن دادیم. یکی از مدیران سازمان بهزیستی خیلی با حوصله به حرف هایمان گوش داد و گفت که یه کمیته ویژه برای بررسی این درخواست‌ها تشکیل می‌شود. برای پیگیری و به نتیجه رسیدن موضوع منتظرتماس شان می مانیم.رویای ما یک سقف امن است»

نفسی برای ادامه زندگی

مادر یک مددجوی بهزیستی  گفت:«با این تورم و گرانی، مستمری بهزیستی واقعاً جوابگوی نیازهای اولیه‌مان نیست. پسرم به خاطر معلولیتش نیاز به مراقبت دائم دارد و من نمی‌تونم کار کنم. در این جلسه، مشکل کمک‌های معیشتی را مطرح کردم. مسئولین گفتند که موضوع افزایش مستمری‌ها در سطح کشوری در حال بررسی است و قول دادند که برای خانواده‌ای مثل ما، کمک‌های ویژه‌ای در نظر گرفته شود. این دیدار برای ما مانند نفسی برای ادامه زندگی بود.

آرزوی حرکت آزادانه برای فرزند

پدر یک فرزند دختر معلول از ذهنی – حرکتی بخشی از زندگی خود را این گونه تعریف کرد:« متأسفانه درشهر ما دسترسی به ویلچرهای باکیفیت خیلی محدود است و هزینه‌های آن سرسام‌آوراست. در این نشست، از مسئولین خواستم که یک راهکاری برای تأمین ویلچر پیدا کنند. مسئولین قول دادند که با همکاری خیرین و سازمان بهزیستی، این مشکل  حل شود. وقتی دیدم این‌قدر با جدیت پیگیرند، کمی از بار نگرانی‌مان کم شد. امیدوارم این قول‌ها زودتر عملی شود، چون بچه‌هایم واقعاً به این ویلچرها نیاز دارن تا بتوانند راحت‌تر زندگی کنند.آرزوی من حرکت آزادانه برای فرزندم است.»

خانه‌ای برای آرامش پسرم

مادر یک توان‌یاب اگفت:«ما در یک خانه استیجاری کوچک زندگی می‌کنیم که اصلاً مناسب وضعیت پسرم نیست. و ودیعه مسکن برای ما یک رویای دست‌نیافتنی است. همچنین عمل فک و دندان پسرم مشکلی است که به دست پزشکان مخصوصی قابل حل است. از مسئولین خواستم که به ما کمک کنند تا بتوانیم یک خانه بهتر اجاره کنیم. مدیران بهزیستی گفتند که طرح‌های حمایتی برای ودیعه مسکن دارند و قول دادند که درخواست ما را در اولویت بگذارند.ما به دنبال خانه ای برای آرامش پسرمان هستیم. »

امیدی برای فردایی بهتر

مددجوی دیگری از بهزیستی در این دیدارگفت:«من خود معلولم و با مستمری کم بهزیستی، زندگی خیلی برایم سخت شده است. هزینه‌های دارو و درمانم بالاست و گاهی حتی نمی‌تونم نیازهای اولیه را تأمین کنم. از مدیران خواستم که کمک‌های معیشتی را افزایش دهند. به من  گفتند که بهزیستی در حال رایزنی برای افزایش بودجه‌های حمایتی است و قول دادند که مشکلات من را به‌صورت ویژه بررسی کنند.ما برای فردایی بهتر امید داریم.»

گام‌هایی برای توانمندسازی مهارتی

یک مددجوی بهزیستی از قصه ای این بود:«من به دلیل معلولیت جسمی در ناحیه دست نمی‌توانم کارهای سنگین انجام بدم، ولی مایل هستم  مهارتی یاد بگیرم که بتوانم کار مناسب پیدا کنم‌. در این جلسه از مسئولین خواستم که برای گذاراندن دوره‌های آموزشی مهارت معرفی شوم. من گام های خود را برای توانمند شدن بر می دارم.

رؤیای خوداشتغالی

یکی دیگر از مددجویان بهزیستی در این دیدار گفت:«من خیاطی بلدم و دوست دارم یک کارگاه کوچک راه اندازی کنم، ولی سرمایه اولیه ندارم. در این نشست، از آقای مسئول خواستم که وام خوداشتغالی به ما بدهند تا بتوانم کسب‌وکار خود را شروع کنم. گفتند که بهزیستی طرح‌های تسهیلاتی برای خوداشتغالی دارد و قول دادند که درخواست من را بررسی کنند.خود اشتغالی رویای من است.

آینده‌ای روشن برای دخترم

مادر یک دختر ۱۹ ساله دارای اوتیسم تعریف کرد که :«دختر ۱۹ ساله ام اوتیسم دارد. نیاز به برنامه‌های آموزشی خاص و حمایت‌های روانی دارد تا بتواند مهارت‌های زندگی را یاد بگیرد و مستقل‌تر شود. در شهر کرج امکانات برای بچه‌های اوتیسم  محدود است در این جلسه، از مسئولین خواستم که مراکز تخصصی برای اوتیسم و برنامه‌های آموزشی و توانبخشی راه‌اندازی کنند. به من قول دادند که یک تیم ویژه برای بررسی نیازهای بچه‌های اوتیسم تشکیل دهند و برنامه‌های آموزشی و حمایتی را در کرج گسترش دهند.

آغازی شیرین برای زندگی مشترک

یک زوج توان‌یاب روایت زندگی شان را این گونه گفتند:«ما تازه ازدواج کردیم و هر دو ما به دلیل معلولیت‌های جسمی با مشکلات مالی روبه‌رو هستیم. تأمین جهیزیه و یک سفر ساده مثل ماه عسل به مشهد برای ما یک آرزوی بزرگ است. در این جلسه، از مدیران بهزیستی خواستیم که برای زوج‌های توان‌یاب کمک‌هزینه جهیزیه و سفر زیارتی در نظر بگیرند. گفتند که بهزیستی طرح‌هایی برای حمایت از زوج‌های جوان دارد و قول دادند که برای ما در شهریور امسال یک بسته حمایتی شامل جهیزیه و سفر زیارتی به مشهد هماهنگ شود. خیلی خوشحال شدیم که مسئولین این‌قدر با محبت به حرف هایمان  گوش دادند. این حمایت می‌تواند شروع زندگی مشترکمان را شیرین‌تر کند.»

پاسخ مدیران: تعهدی برای بهبود

«سجاد سنگسری» مشاور وزیر و رئیس مرکز بازرسی، ارزیابی عملکرد و ارتباطات مردمی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن ارائه گزارشی از این نشست، گفت:«هدف ما از راه‌اندازی کارگروه «صدای بی‌صدایان» این است که هیچ مددجویی احساس نکند صداش شنیده نمی‌شود. امروز شنیدن مشکلات مددجویان از نزدیک، به ما کمک کرد که بهتر بتوانیم برای رفع نیازهای شان برنامه‌ریزی کنیم.

وی افزود: درخواست‌هایی مثل ویلچر، ودیعه مسکن، کمک‌های معیشتی، آموزش مهارت، وام خوداشتغالی، حمایت از افراد دارای اوتیسم و کمک به زوج‌های توان‌یاب، اولویت ماست و با تمام توان برای رفع مشکلات توان یابان پیگیر هستیمم. این جلسات ادامه پیدا می‌کند تا مطمئن شویم که هیچ مشکلی بدون راه‌حل نمی‌ماند.»

گامی به سوی عدالت اجتماعی و شنیدن صدای بی‌صدایان

سنگسری ادامه داد: این نشست نشان‌دهنده عزم جدی دولت چهاردهم برای شنیدن صدای محرومان و رفع مشکلات آن‌هاست. کارگروه «صدای بی‌صدایان» به‌عنوان پلی میان مردم و مدیران، فرصتی بی‌نظیر برای ایجاد ارتباط مستقیم و حل مشکلات مددجویان فراهم کرده است.

وی خاطرنشان کرد: امید است که توان‌یابان و مددجویان در سراسر کشور، به‌ویژه در استان‌هایی محروم بتوانند به زندگی باکیفیت‌تری دست یابند. این دیدارها نه‌تنها امیدی در دل خانواده‌ها روشن کرد، بلکه گامی مهم در مسیر تحقق عدالت اجتماعی و حمایت از بی‌صدایان بود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

-----
----------------