به گزارش رویداد جدید به نقل از توانیر، مصطفی رجبی مشهدی افزود: نمایشگاه بینالمللی صنعت برق ایران یکی از رویدادهای بسیار مهم صنعت برق است که به صورت سالانه و در پایان فصل اوج بار برگزار میشود تا به واسطه گردهمایی فعالان بخش دولتی و خصوصی این صنعت استراتژیک کشور، فصل تازهای از تعامل و هم افزایی میان بخشهای مختلف صنعت برق کشور آغاز شود.
وی اضافه کرد: در بیست و چهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی صنعت برق ایران بیش از ۵۰۰ شرکت داخلی و ۱۲۰ شرکت خارجی از کشورهای چین، کره، هند، روسیه، ایتالیا، ترکیه، آلمان، تایوان، فرانسه و اسپانیا حضور دارند که توانمندیها و دستاوردهای خود را در معرض بازدید عموم قرار دادهاند.
مدیرعامل شرکت توانیر در ادامه به دیگر برنامههای صنعت برق برای گذر از اوج بار تابستان سال آینده اشاره کرد و گفت: ۳ هزار و ۶۲۹ مگاوات از طریق نیروگاههایی که تازه احداث میشوند به ظرفیت تولید برق اضافه خواهد شد و سالانه ۲۰۰ مگاوات نیز از طریق توسعه نیروگاههای کوچک مقیاس به ظرفیت تولید برق کشور افزوده میشود.
رجبی مشهدی با بیان اینکه یکی دیگر از برنامهها اجرای به موقع طرحهای نیروگاههای حرارتی و برقآبی است، ادامه داد: ۱۲۴ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاههایی است که باید تعمیر شوند.
وی یادآور شد: افزایش ظرفیت نیروگاههای موجود از طریق ارتقا و رفع محدودیت واحدهای نیروگاهی موجود به ظرفیت ۲ هزار و ۴۳۱ مگاوات نیز اجرایی میشود که شامل هزار و ۱۹۱ مگاوات افزایش ظرفیت نیروگاههای گازی و هزار و ۲۴۰ مگاوات رفع محدودیت تولید از نیروگاههای بخاری است.
رجبی مشهدی با اشاره به حوزه انرژی تجدیدپذیر، تصریح کرد: پیشبینی شده تا پایان سال ظرفیت تولید نیروگاههای تجدیدپذیر تا ۵۰۰ مگاوات افزایش پیدا کند.
وی افزود: مولدهای پتروشیمی و پالایشگاهی برای تزریق به شبکه سراسری تا ۴۵۰ مگاوات فعال میشود و نیروگاههای صنایع و نفت نیز به ظرفیت ۴ هزار و ۵۶ مگاوات فعال خواهد شد.
رجبی مشهدی تشریح کرد: ۱۵۸ طرح انتقال و توزیع که نیازمند توسعه هستند انتخاب شدند تا بهبود یابند. ۱۸۷۱ کیلومتر به شبکه انتقال برق کشور افزوده خواهد شد و علاوه بر این به ظرفیت ترانسفورماتورها نیز اضافه میشود. در بخش توزیع ۲۸ هزار کیلومتر کابل خودنگهدار جایگزین کابل مسی خواهد شد و در مکانهایی که نیازمند اصلاح توزیع شبکه هستند اقدامات لازم انجام خواهد شد.
وی افزود: طرح هوشمندسازی و نصب کنتورهای هوشمند که در جهت آن قرار است ۹ میلیون کنتور هوشمند در بخشهای مختلف نصب شود نیز از دیگر برنامههای وزارت نیرو برای عبور از اوج بار سال آینده است.
سخنگوی صنعت برق در ادامه خاطرنشان ساخت: باتوجه به نقش مؤثر صرفهجویی و مصرف بهینه برق در کاهش ناترازی برق، یکی دیگر از مهمترین برنامههای وزارت نیرو مدیریت مصرف و بهینهسازی مصرف انرژی است که با آگاهسازی و اطلاعرسانی مؤثر مشترکان، جلب مشارکت سرمایهگذاران، جایگزینی یک میلیون کولر گازی فرسوده در مناطق گرمسیر، محاسبه مصارف بالاتر از الگوی مشترکان بر اساس نرخ تابلوی سبز بورس از جمله این اقدامات است.
رجبی مشهدی عنوان کرد: افزایش سطح تبادلات برق با کشورهای همسایه از طریق تکمیل خط سوم ۴۰۰ کیلوولت ایران و ارمنستان و افزایش ۴۰۰ مگاوات واردات از ارمنستان، مذاکره با آذربایجان به منظور واردات ۱۴۰ مگاوات برق و هماهنگی با ترکیه برای تبادل انرژی از طریق سیستم تا ۳۰۰ مگاوات از دیگر برنامههای وزارت نیرو در راستای تأمین حداکثری برق برای اوج بار سال ۱۴۰۴ است.
مدیرعامل شرکت توانیر خاطرنشان کرد: شناسایی و جمعآوری مراکز استخراج رمز ارز و انشعابهای غیرمجاز، استفاده حداکثری از قابلیتهای شبکه، جلب سرمایهگذاری در سمت عرضه و تقاضا، توسعه معاملات در بورس برق و معاملات دو جانبه با مشارکت مشترکین عمده با دیماند بیش از ۳۰ کیلووات و تأمین منابع مالی برای پروژههای ضروری صنعت برق از دیگر اقداماتی است که در دستور کار قرار دارد.
https://rooydadejadid.ir/?p=103713