×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۲۸ آذر , ۱۴۰۳
ارائه یارانه ۳۰ درصدی برای خریداران تجهیزات ایران ساخت/۱۲ فناور برتر ملی تقدیر می‌شوند

به گزارش رویداد جدید،  رضا بخشی آنی، رئیس دوازدهمین نمایشگاه تجهیزات، مواد آزمایشگاهی و آزمون پیشرفته ایران ساخت در نشست خبری نمایشگاه ایران ساخت که امروز به صورت مشترک با معاون فناوری وزیر علوم در وزارت علوم برگزار شد، گفت: دوازدهمین دوره این نمایشگاه ۲۳ تا ۲۶ آذرماه امسال در نمایشگاه بین‌المللی در سالن‌های میلاد، خلیج‌فارس و ۴۰ برگزار می‌شود.

وی افزود: ۲۷۸ شرکت دانش‌بنیان و فناور تولیدکننده تجهیزات آزمایشگاهی در این نمایشگاه، محصولات خود را عرضه می‌کنند. طی ۱۱ دوره‌ گذشته، سطح تجهیز مراکز بخش مهمی از آزمایشگاه‌های کشور از راه این نمایشگاه افزایش یافته است‌.

معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری ادامه داد: در دوره دوازدهم نمایشگاه ایران‌ساخت بیش از ۱۰ هزار محصول دانش‌بنیان عرضه شد که امسال رشد ۲۰ درصدی نسبت به سال گذشته داریم. بخشی‌آنی با بیان اینکه هزار نفر از نخبگان فناوری و مهندسان در غرفه‌های نمایشگاه حضور دارند، افزود: محصولاتی از گروه‌های نفت، گاز و پتروشیمی؛ برق، الکترونیک، نرم‌افزار و شبیه‌ساز؛ عمران و ساختمان؛ مکانیک، شیمی و متالورژی؛ کشاورزی و محیط زیست؛ فیزیک پایه؛ تجهیزات عمومی آزمایشگاهی؛ تجهیزات و ماشین‌آلات در حوزه فناوری‌های راهبردی؛ مهندسی پزشکی و زیست مواد؛ مواد آزمایشگاه، تجهیزات آموزشی با فناوری مناسب؛ تجهیزات حوزه تست و آزمون صنعتی و ارائه‌کنندگان خدمات کالیبراسیون و طیف متنوعی محصولات و تجهیزاتی هستند که در این نمایشگاه ارائه می‌شود‌.

وی با اشاره به یارانه خرید محصولات ما ۳۰ درصد یارانه خرید به مراکز علمی و تحقیقاتی کشور پرداخت می کنیم. تعدادی محصول برای درونمایی مراحل تست و استفاده سازی آن انجام شده است. سامانه رادیوگرافی را انتخاب کردیم. دوربین فراطیفی و سامانه جراحی هوشمند شبیه ساز را رونمایی خواهیم کرد.افغانستان، ترکیه، عراق، ازبکستان از نظر کیفیت و سطح محصولات از این ۸ کشور بالاتر است. با توجه به سطح بالتر فناوری سطح صادرات را ارتقا بدهیم.

نمایشگاه ایران‌ساخت پل ارتباطی برای ورود فناوران به بازارهای جدید دنیا

بخشی آنی با بیان اینکه برگزاری دوازدهمین نمایشگاه ایران‌ساخت بستری مهم برای نمایش قابلیت و توانمندی‌های فناوران و پل ارتباطی برای ورود محصولات دانش‌بنیان ایران به بازارهای جدید دنیاست، گفت: تمرکز معاونت علمی در برگزاری نمایشگاه ایران‌ساخت، تقویت هرچه بیشتر روابط اقتصادی با کشورهای دنیا با نمایش و صادرات محصولات پیشرفته و نوآورانه طراحی و ساخته شده توسط فناوران کشورمان و البته ایجاد یک فرصت رقابت با تولیدکنندگان عرصه بین‌المللی و تقویت هرچه بیشتر جایگاه فناوران ایران است.

معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری ادامه داد: در دوازدهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته ایران‌ساخت، مهمانانی از کشورهای ازبکستان، عراق، افغانستان، ارمنستان و سوریه حضور خواهند داشت، ضمن اینکه نمایندگانی از کشورهای روسیه، بلاروس و پاکستان نیز برای حضور در این رویداد اعلام آمادگی کرده‌اند. با این کشورها مذاکراتی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان انجام خواهد شد و قصد داریم سهم بازار محصولات دانش‌بنیان را در منطقه افزایش دهیم.

برگزاری نشست‌های بازاریابی، بخش کلیدی نمایشگاه ایران‌ساخت

وی یکی از بخش‌های کلیدی دوازدهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت را برگزاری جلسات بازاریابی بی تو بی (Business to Business) ذکر کرد و گفت: این جلسات به واسطه پلتفرم بخش بین‌الملل نمایشگاه ایران‌ساخت طراحی و پیاده‌سازی شده است.

بخشی آنی توضیح داد: این پلتفرم نوآورانه به دانش‌بنیان های حاضر و فناوران کمک خواهد کرد تا به سرعت با دیگر شرکت‌ها ارتباط برقرار کرده و با ظرفیت‌های تجاری یکدیگر آشنا شوند، ضمن اینکه امکان هماهنگی جلسات، تبادل اطلاعات و ایجاد فرصت‌های تجاری جدید را به صورت هدفمند و کارآمد برای فعالان حوزه دانش‌بنیان به منظور معرفی محصولات خود فراهم خواهد کرد.

وی با بیان اینکه، ساعات بازدید در ایام نمایشگاه از ساعت ۸ تا ۱۵ و درهای سالن‌ها به منظور خروج بازدیدکنندگان و غرفه‌داران نیز تا ساعت ۱۶ باز خواهد بود، گفت: برای میزبانی از هیات‌های تجاری خارجی نیز برنامه‌ریزی‌هایی با مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی انجام شده و پاویون آی‌هیت در سالن میلاد طبقه دوم پذیرای مهمانان و هیات‌های تجاری از کشورهای مختلف خواهد بود.

اختصاص ۱۵ درصد از بودجه دانشگاه‌ها به حوزه فناوری

در ادامه این جلسه پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تجدید و نهایی شدن برنامه عملیاتی اجرای برنامه هفتم گفت: با توجه به اینکه به زودی اعلام این برنامه از سوی آقای سیمایی وزیر علوم و فناوری صورت می‌گیرد؛ بعد از آن نیز برنامه‌هایی مبنی بر جایگاه علمی، سهم صادرات هایک و سایر ملاک‌های تاکیدی رهبر انقلاب در برنامه هفتم برگزار خواهد شد.وی با اشاره به بیشترین موضوعات برنامهٔ هفتم در وزارت علوم ادامه داد: در شرایط فعلی که انجام این کار‌ها در وزارت علوم، تقسیم کار شده است؛ ۱۲ مورد دیگر برای هر یک از معاونت‌های وزارت تصمیم گیری شده است.

معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به تدوین آیین نامه‌های ضرب‌الاجل طی ۳ ماه تشریح کرد: آیین‌نامه جامع به عنوان آیین‌نامه مرتبط با وزارت علوم از جمله آیین‌نامه‌هایی تلقی می‌شود که نه تنها به موقع تدوین و ارجاع شد بلکه نقش بسزایی در افزایش اعتبار داشت.

صالحی با اشاره به لزوم سریع‌تر برگزاری جلسات کارشناسی ادامه داد: علاوه بر این آیین‌نامه‌های سه ماهه که در حال حاضر در کمیسیون علم و فناوری به سر می‌برند؛ پیش از این نیز آیین نامه‌های شش ماهه یا یک‌ساله دیگری تدوین شدند.

صالحی تدوین این آیین‌نامه‌ها را از جمله وظایف مورد تأکید وزیر علوم و فناوری دانست و تصریح کرد: علاوه بر اینکه در برنامه هفتم ۱۵ درصد از بودجه دانشگاه‌ها به حوزه پژوهش و فناوری اختصاص یافته؛ پژوهشگاه‌ها نیز نیازمند عددی بیش از دانشگاه‌ها هستند.

-----
----------------