لیلا آبکار، رئیس پشتیبانی فنی برق پروژههای نیروگاهی شرکت فولاد خوزستان در حاشیه بازدید از نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی فولاد مبارکه در گفتوگو با ایراسین، اظهار کرد: ضمن سپاس از دعوت و میزبانی شرکت معظم فولاد مبارکه، بی شک این هم اندیشی و بازدیدها نه تنها به ارتقا سطح دانش و تبادل تجربیات صنایع کمک میکند، بلکه موجب تقویت روابط و هم افزایی در صنعت فولاد خواهد شد.
وی افزود: امید است که تعاملات مستمر، زمینه ساز پیشرفتهای بیشتر در حوزه انرژی و رفع سریعتر ناترازیها و توسعه صنعت فولاد کشور شود.
رئیس پشتیبانی فنی برق پروژههای نیروگاهی شرکت فولاد خوزستان در ادامه در خصوص فعالیتهای شرکت فولاد خوزستان در حوزه انرژی و در راستای ماده ۱۲ دانش بنیان و ماده ۴ مانع زدایی از توسعه صنعت برق گفت: این شرکت در ۲ فاز اخذ مجوز و احداث نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت ۵۲۰ مگاوات و نیروگاههای خورشیدی غیرمتمرکز با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی ادامه داد: در خصوص نیروگاه سیکل ترکیبی موافقت صندوق توسعه ملی دریافت و در حال تکمیل و ارائه اسناد از بانک عامل به صندوق توسعه ملی است.
آبکار تصریح کرد: برای خط گاز نیز متأسفانه بحث تملک زمین و معضلات رفع معارضین موجب کندی پیشرفت کار شده است.
کمبود گاز مشکل اصلی نیروگاههای سیکل ترکیبی است
وی با اشاره به اینکه کمبود گاز مشکل اصلی نیروگاههای سیکل ترکیبی است، گفت: احداث نیروگاههای سیکل ترکیبی دشوار و از طرفی مجوزهای محدود و ۸ ماهه صادر شده برای صنایع و عدم شفافیت قیمت گذاری سوخت، روند کار را کند کرده است.
رئیس پشتیبانی فنی برق پروژههای نیروگاهی شرکت فولاد خوزستان با بیان اینکه بحث ناترازی گاز چالشی جدی در کشور است و بسیاری از نیروگاهها در حال حاضر به صورت سیکل ناقص و واحد گازی فعالیت دارند، گفت: این خود موجب هدررفت درصد زیادی از انرژی کشور است، ضروری است تمهیداتی در حوزه ایجاد انگیزه و راغب کردن صنایع اندیشیده شود تا صنایع بتوانند با احداث واحدهای بخارسیکلهای ناقص گازی موجود را بدون افزودن به میزان مصرف گاز تکمیل کنند و قسمتی از تولید گاز این صنایع به رفع زیانهای حاصل از محدودیتهایشان تعلق گیرد؛ همچنین با تلفیق ماده ۱۲ دانش بنیان و ماده ۴ مانع زدایی از توسعه صنعت برق، از محل جمعآوری که بعدها عایدکشور میشود، هم اکنون از تسهیلات صندوق ارزی در اختیار صنایع مذکور قرار گیرد تا بدین ترتیب قسمتی از مشکلات کمبود گاز و برق جبران شود.
وی اضافه کرد: فولاد خوزستان در زمینه راهاندازی نیروگاه خورشیدی نیز دریافت مجوز احداث و تملک دو ساختگاه هر کدام به ظرفیت ۲۰۰ مگاوات در شهرهای بهبهان و گتوند را در دست اقدام دارد، همچنین در شهرستان لامرد در استان فارس نیز مشارکت در ساخت ساختگاه ارائه شده توسط ایمیدرو را با ظرفیت بالغ بر ۱۱۰ مگاوات در دست بررسی دارد.
فرایند تحویل و رفع معارضین زمین زمانبر است
آبکار با اشاره به اینکه فرایند تحویل و رفع معارضین زمین زمانبر است، گفت: سرمایه گذاران دغدغه تسریع در فرایند تولید و درمدار آوردن نیروگاه را دارند از این رو پیشنهاد میشود تدابیر لازم برای تسریع در تحویل زمین به سرمایه گذاران در دستور کار سازمانهای مربوطه قرار گیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه عملیاتی شدن اجرای الزامات ماده ۴ قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق که صنایع بزرگ را به تولید ۵ درصد از نیاز خود از طریق انرژیهای تجدید پذیر موظف نموده است، گام بسیار بزرگی در جهت رفع ناترازی برق میباشد که البته این مهم با محوریت و بستر سازی دولت، اجرایی و محقق خواهد شد.
رئیس پشتیبانی فنی برق پروژههای نیروگاهی شرکت فولاد خوزستان ادامه داد: مورد دیگری که درگام بعدی مانع از به مدار آمدن نیروگاههای تجدید پذیر میشود بحث زمان بر بودن احداث پست برق برای اتصال انرژی استحصال شده به شبکه سراسری است.
وی گفت: بدین ترتیب پیشنهاد میشود ساختگاههایی در مجاورت خطوط انتقال برق و یا پستهای دارای ظرفیت که پتانسیل احداث نیروگاههای تجدید پذیر را دارا باشند به عنوان گزینههای قابل استفاده در اختیار صنایع جهت سرمایه گذاری احداث این نیروگاهها قرارگیرد؛ با این روش فرایند زمان بر شناسایی و تخصیص ساختگاه و احداث پست و شبکه انتقال که مهمترین معضل صنایع میباشد تا حد زیادی برطرف خواهد شد وصنایع سرمایه گذارامکان بهره برداری از نیروگاههای تجدید پذیر را به میزان قابل توجهی در آینده نزدیک (تابستان ۱۴۰۴) خواهند داشت.