×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳
لزوم بازاندیشی در مسائل برای حل مشکلات کشور

به گزارش رویداد جدید، غزال راهب، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی امروز شنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۳ در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری که در این مرکز با حضور مدیرعامل شرکت راه‌آهن و رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: تجارب بشر در طول زمان ثابت کرده که علم فراتر از علم تجربی است. به عبارتی علم در جایگاه حل مساله برای بشریت است.

وی افزود: ما در زمانی مطلبی را علمی یا غیرعلمی تلقی می‌کردیم و آن را معادل درست یا غلط می‌دانستیم، در حالی که الان واقعیت‌ها با علم تجربی زیر سوال رفته و درست و غلط فراتر از علم تجربی است.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اهمیت تعریف، گفت: آن چیزی که ما به عنوان مرکز پژوهشی دنبال می‌کنیم، این است که علم و تعریف مساله را بازاندیشی کنیم. بنابراین بازاندیشی در مفاهیم یکی از نکات قابل تامل است.

وی با اشاره به تعریف درست از مراکز تحقیقاتی، گفت: مساله دیگر در موضوع علم و پژوهش، نظام یکپارچه مبتنی بر رویکرد علمی با تعریف جامعی از علم است. بنابراین رویکرد درستی نیست که مراکز تحقیقاتی را در جایگاه حل مسائل کاربردی ببینیم، بلکه اتفاق درست این است که اینها در یک نظام جامع از رویکردهای کلان تا جز مبتنی بر تحقیقات علمی با تکیه بر اندیشمندان شکل بگیرد.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه این مرکز در سال ۱۳۵۰ در قالب پروژه عمرانی سازمان ملل متحد در زمینی به مساحت ۲۵ هکتار تاسیس شد، اهداف مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی را اینگونه بیان کرد:

– ارتقای کیفیت زندگی در سکونتگاه‌های شهری و روستایی؛- کمک به توسعه عدالت در سکونت، زیست و حمل و نقل؛

– حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار در عمران شهری و روستایی؛

– ارتقای ایمنی و افزایش تاب‌آوری در پهنه سرزمینی و ساختمان‌ها؛ – افزایش بهره‌وری، دوام ابنیه و زیرساخت‌ها در راستای حفاظت از سرمایه‌های کشور؛

– توسعه صنعتی‌سازی، فناوری‌ها و روش‌های نوین در حوزه راه، ساخت و ساز، معماری، مسکن و شهرسازی.

راهب، ماموریت‌های مرکز تحقیقات راه را انجام مطالعات و پژوهش‌های راهبردی در راستای اعتلای سیاست‌های توسعه در حوزه‌های شهر، ساختمان (معماری و فن ساخت)، مسکن و حمل و نقل؛ انجام مطالعات و پژوهش‌های کاربردی در پاسخ به مسائل در حوزه‌های شهر، ساختمان (معماری و فن ساخت)، مسکن و حمل و نقل و بهینه‌سازی فرایندها اعلام کرد.

-----
----------------