
به گزارش رویداد جدید، مصطفی رجبی مشهدی، با اشاره به چالشهای اقتصادی صنعت برق گفت: عدم تناسب قیمت تولید و فروش برق یکی از مشکلات بزرگ صنعت برق کشور است. قیمت تمام شده برق بدون احتساب سوخت نیروگاهی حدود ۲۰۰۰ تومان در هر کیلووات ساعت است، در حالی که بهطور میانگین در بخش خانگی ۱۵۷ تومان از مشترکان دریافت میشود.
وی ادامه داد: این موضوع موجب شده تا صنعت برق کشور در دهههای گذشته حدود ۳ هزار میلیارد تومان از درآمدهایی که میتوانست حاصل کند و در مسیر توسعه استفاده کند را از دست بدهد.
رجبی مشهدی با اشاره به شدت مصرف انرژی در کشور اظهار داشت: ایران رتبه نخست شدت مصرف انرژی در جهان را دارد، به این معنا که با میزان برقی که مصرف میشود، تولید ناخالص داخلی قابل قبولی تولید نمیشود.
مدیرعامل توانیر در همین رابطه توضیح داد: صنایع انرژیبر کشور در مقایسه با صنایع مشابه کشورهای توسعهیافته راندمان پایینی دارند؛ بهعنوان نمونه، صنایع فولادی برای تولید میزان مشخصی محصول نسبت به متوسط جهانی ۲۰۲ درصد انرژی برق بیشتری مصرف میکنند.
وی با بیان اینکه سرانه مصرف خانگی در ایران دو برابر ترکیه، اسپانیا و پرتغال است، گفت: قیمت برق در حالی ۱۵۷ تومان است که با همین مقدار انرژی میتوان ۱۳ بار با مایکروفر غذا گرم کرد، ۱۰۰ ساعت لامپ ۱۰ واتی LED را روشن کرد، یک روز برق مورد نیاز یک یخچال را تأمین کرد و یا ۲۷۰ بار تلفن همراه را شارژ کرد.
رجبی مشهدی با اشاره به افزایش شتابان تقاضای مصرف برق در سالهای اخیر ادامه داد: در حالی که در ۱۰ سال اول انقلاب ۴۲۰ مگاوات و در ۱۰ سال دوم ۹۵۰ مگاوات افزایش تقاضای مصرف برق داشتیم، تنها در یک سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳ به تنهایی ۶۵۰۰ مگاوات به تقاضای مصرف برق کشور افزوده شده که عمده آن به سامانه های سرمایشی اختصاص دارد.
وی اضافه کرد: در فصل گرم، ۳۵ هزار مگاوات از طریق کولرها و سیستمهای سرمایشی به تقاضای مصرف برق کشور افزوده میشود که این میزان معادل کل مصرف برق کشور مصر است.
به گفته مدیرعامل توانیر، سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار کولرگازی جدید وارد مدار میشود که پیشبینی میشود همین کولرها به تنهایی ۲۵۰۰ مگاوات به تقاضای مصرف برق کشور اضافه کنند.
رجبی مشهدی با اشاره به وضعیت قبوض برق مشترکان اظهار داشت ۷۵ درصد از مشترکان قبض کمتر از ۵۰ هزار تومان دریافت میکنند که نیمی از آن سهم آبونمان، عوارض، بیمه همگانی و نظایر آن است و به صنعت برق تزریق نمی شود. همچنین آن دسته از مشترکانی که بالاتر از الگوی فصلی منطقهای که در آن زندگی میکنند، برق مصرف کنند، به میزانی که از سقف الگو عبور کنند مشمول قبوض پلکانی برق خواهند شد. در این بین تنها ۲ درصد از مشترکان بسیار پرمصرف که ۱۴ برابر مشترکان پرمصرف برق مصرف میکنند، مشمول قبوض سنگین می شوند.
مدیرعامل توانیر در همین رابطه افزود: در حالی در ایران یک کارگر با ۱.۵ ساعت کار میتواند قبض برق خود را پرداخت کند که در آلمان یک کارگر برای پرداخت قبض برق ماهانه باید ۱۰ ساعت کار کند و در ترکیه و ایتالیا نیز هر کارگر برای پرداخت قبض برق به ترتیب باید ۴ ساعت و ۷.۵ ساعت کار کنند.
وی با تأکید بر لزوم مدیریت مصرف برق، از تمامی هموطنان درخواست کرد تا در مصرف برق مدیریت بیشتری داشته باشند و به ویژه در مناطق گرمسیر، تنظیم دمای کولرها روی ۲۵ درجه بسیار مهم است.
مدیرعامل شرکت توانیر در پایان از صنایع بزرگ خواست تا نیروگاههای خود را در مدار بهرهبرداری قرار دهند تا ظرفیت تولید برق کشور افزایش یابد.
انتهای پیام/
https://rooydadejadid.ir/?p=115093