×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
تامین مالی صنعت نساجی با استفاده از اوراق گام

 به گزارش رویداد جدیدبه نقل از وزارت صمت، نعمت اله شهبازی در نشست مشترک بهره گیری از ابزارگواهی اعتبار مولد (گام) در زنجیره‌های تولیدی صنعت نساجی، در محل انجمن صنایع نساجی ایران که با حضور هیات مدیره انجمن و مدیران تعدادی از واحدهای این صنعت و مدیران مرتبط وزارت صمت و بانک مرکزی برگزار شد گفت: واحدهای صنعتی فعال در زنجیره صنعت نساجی می توانند برای کمک به تامین بخشی از سرمایه در گردش مورد نیاز از گواهی اعتبارمولد گام استفاده نمایند.

وی افزود: شبکه بانکی بنا به رشد شدید هزینه های تولید در سال جاری توان و ظرفیت پاسخگویی به تمام نیاز واحدهای تولیدی به تسهیلات را ندارد و متنوع نمودن ابزارهای تامین مالی بخش تولید امری ضروری و مورد تاکید همه ی کارشناسان است .

شهبازی بیان کرد: اوراق گام فرصت مناسبی برای صنایعی مانند قطعه سازی ، نساجی و… است که می توانند از این ظرفیت استفاده نمایند.

مدیر کل دفتر تامین مالی و پشتیبانی تولید وزارت صمت توضیح داد: حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان مصوبه انتشار اوراق گام برای تأمین سرمایه در گردش زنجیره قطعات خودرو اخذ شده و زنجیره‌های فرش ماشینی، نساجی، ساخت تجهیزات و ماشین الات صنعتی در حال طی مسیر هستند.

دراین نشست، معاون دفتر اعتبارات بانک مرکزی گفت: گواهی اعتبار مولد (گام)که ازابزارهای مورد تایید بانک مرکزی و بازار سرمایه است به عنوان ابزارای دو گانه در بازار پول و بازار سرمایه امکان تامین نقدینگی و سرمایه در گردش واحد های تولیدی را خواهد داشت.

عمرانی افزود: به دلیل ضمانت کامل بانکهای عامل، ریسکی متوجه دارندگان اوراق نخواهد بود.

در پایان این نشست، با توجه به استقبال حاضرین برای استفاده از اوراق گام جهت تامین مالی بخشی از نیاز واحدهای نساجی، مقرر گردید به منظور عملیاتی نمودن و فرهنگ سازی بهره مندی از این اوراق در زنجیره صنعت نساجی، ابتدا تعدادی از واحدهای متقاضی از سوی انجمن صنایع نساجی ایران به منظور هماهنگی ها و اقدامات لازم تا حصول نتیجه به دفتر تامین منابع مالی وزارت صمت معرفی شوند .

بنا براین گزارش، مزیت اصلی اوراق گام احیای خرید اعتباری در زنجیره‌های تولید بوده که با توجه به اینکه کارمزد انتشار یک بار قابل پرداخت است در صورت مدیریت صحیح و شناسایی زنجیره‌ها امکان نقل و انتقال بدون کارمزد و در نتیجه کاهش هزینه‌های مالی بنگاه‌های تولیدی فراهم شود.

-----
----------------