به گزارش رویداد جدید ، مجیدرضا حریری در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور، اظهار داشت: در حال حاضر اقتصاد کشور با یک بیماری مزمن دست و پنجه نرم میکند، که از اوایل دهه ۵۰ شروع شده است و تاکنون نیز ادامه دارد. اقتصاد ایران بر اساس عوائد حاصل از فروش نفت اداره میشود و بدیهی است که دولت در گرداندن آن نقش مهمی دارد. به نظر میرسد، فارغ از آمدن و رفتن دولتها میبایست اقدامات ریشهای صورت بگیرد تا از این بیماری رهایی پیدا کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین ادامه داد: شیوه حکمرانی اقتصادی در کشور غلط و متکی بر فروش نفت است و باید فکری به حال آن شود. هر زمان که نفت فروخته شده، مردم احساس رفاه داشتهاند و هر زمانی که توانایی فروش نفت را نداشتیم، مردم با مشکل اقتصادی روبهرو شدهاند.
ضرورت استفاده از مرزهای کنار آبهای آزاد برای توسعه اقتصادی
حریری با اشاره به مناطق طلایی موجود در کشور برای توسعه اقتصادی گفت: بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر مرز زمینی، در مجاورت آبهای آزاد در کشور وجود دارد که باید از آن برای توسعه اقتصادی استفاده کنیم. متأسفانه در حالحاضر عمده این مناطق محروم هستند.
وی ثروت واقعی کشور را سرزمین و نقاط جغرافیایی حائز اهمیت ارزیابی کرد و گفت: بیش از ۲ دهه است که مقام معظم رهبری بر اهمیت توسعه سواحل مکران تأکید دارند. اتفاقاتی که بر اساس ظرفیتهای موجود در این منطقه رخ داده، کمتر از ۲ درصد است.
حریری با بیان اینکه اقتصاد موضوع اول کشور است، افزود: باید در روابط بینالمللی کشور، نوع کنشها و واکنشها در خدمت توسعه اقتصادی باشد. موضوعی که در حالحاضر در روابط بینالملل کشور به چشم نمیآید.
نقش مشارکت مردم در انتخابات برای جذب سرمایهگذاری خارجی
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین مشارکت مردم در انتخابات را در افزایش سرمایهگذاریهای خارجی مؤثر دانست و گفت: به نظر من مشارکت بالا در انتخابات، فضای سرمایهگذاری را بهبود خواهد بخشید، اما این تغییر آنچنان چشمگیر نخواهد بود.
وی افزود: نرخ رشد اقتصادی بلند مدت در سند چشم انداز، ۸ درصد بر آورد شده است. برای رسیدن به این هدف، باید سالیانه در حدود ۷۰ الی ۸۰ میلیارد دلار در کشور سرمایهگذاری شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین ادامه داد: طی ۳۰ سال اخیر متوسط سرمایهگذاری خارجی سالانه کمتر از ۲ میلیارد دلار بوده است. این آمار تحقق تنها ۴ درصد از اهداف پیشبینی شده در کشور را نشان میدهد.
حریری در خصوص اهمیت سرمایهگذاری خارجی در کشور اظهار داشت: در حال حاضر ظرفیت اقتصاد داخلی کشور پاسخگوی این میزان سرمایهگذاری نیست و میبایست از طریق جذب ۳۰ الی ۴۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی آن را تأمین کرده تا به رشد ۸ درصدی دست پیدا کنیم.
https://rooydadejadid.ir/?p=27044