×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
ارتقای کیفیت محصولات در اولویت است

عبور از ظرفیت نامی سالانه تولید خط نورد دوقفسه‌ای

وی افزود: در خطوط اسیدشویی ۱ و ۲ مجموعا شاهد رشد ۱٫۸ درصدی تولید بودیم. در خطوط نورد نیز مجموعا ۱۲ هزار تن افزایش تولید داشتیم و به تفکیک، تولید در خط نورد دو قفسه‌ای ۷ هزار تن افزایش یافته است. بدین ترتیب از مرز ۲۰۰ هزار تن که ظرفیت تولید نامی بوده به تولید ۲۰۴ هزار تن رسیده‌ایم.

مدیر ناحیه نورد سرد شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: در خط تاندم‌میل نیز تولید۵ هزار تن نسبت به سال ۹۹ افزایش یافته و این افزایش تولید در شرایطی است که میکس تولید بسیار سخت‌تر شده و گریدهای جدیدی در سال ۱۴۰۰ تولید شده است. در محصولات خاص خودرویی، محصولات سرد و محصولات اسیدشویی گریدهایی نظیر E390D، E335D، E375D و iracorten نمونه‌هایی از گریدهای جدیدی است که فرایندهای تولید آن سخت‌تر از بسیاری از محصولات دیگر است.

رشد ۲٫۷درصدی تولید محصولات در واحدهای بازپخت ۱ و ۲ و رشد ۷٫۱ درصدی بازپخت ۳

وی اذعان داشت: میزان تولید در خطوط بازپخت ۱ و ۲ مجموعا ۱۵ هزار تن رشد نسبت به سال ۹۹ داشته است. همچنین در خطوط بازپخت ۲ و ۳ شاهد رکوردهای تولید ماهیانه نیز بوده‌ایم. در محصولات صنایع غذایی نیز در سال ۱۴۰۰ شاهد تولید محصولاتی با ضخامت پایین و استحکام بالا و عرض پایین بودیم که این موضوع شرایط تولید ما را دشوارتر کرد؛ بااین‌حال در بازپخت ۳ نیز ۱۳ هزار تن معادل ۷٫۱ درصد افزایش را شاهد بودیم و در خطوط شست‌وشوی الکترولیتی نیز ۱۰ هزار تن افزایش تولید نسبت به سال قبل داشتیم.

بهادرانی تصریح کرد: در خط قلع‌اندود نیز شاهد اتفاق خوبی بودیم و از مرز ۱۱۰ هزار تن عبور کرده‌ایم. این در حالی است که تولید نامی این خط ۱۰۳ هزار تن است و نکته جالب‌توجه این است که این رکورد پس از ۱۰ سال شکسته شده است.

وی تأکید کرد: رکورد قبلی مربوط به سال ۹۱ با ۱۰۸ هزار تن تولید بود که البته در آن سال‌ها گریدهای تولیدی ازنظر ابعاد و استحکام، نسبت سال گذشته بسیار ساده‌تر و دست‌یافتنی‌تر بوده و این رکوردشکنی با توجه به گریدهای جدید و تولید ضخامت‌ها و عرض‌های کمتری صورت گرفته که این اتفاقی مهم در ناحیه نورد سرد است.

مدیر ناحیه نورد سرد شرکت فولاد مبارکه یادآور شد: در خطوط برش درمجموع شاهد هزار تن افزایش تولید بوده‌ایم که این رکوردها شامل خطوط برش ۱ و ۲ می‌شود. در واحدهای اسکین پاس ۱ و ۲ مجموعا ۲۲ هزار تن افزایش تولید داشته‌ایم که این عدد چیزی معادل ۴٫۷ درصد است. البته در خطوط اصلاح نیز ۲٫۵ درصد که چیزی معادل ۲۱ هزار تن است رشد داشته‌ایم.

وی متذکر شد: در خطوط گالوانیزه ۲٫۶ درصد رشد را شاهد بوده‌ایم که این موضوع علی‌رغم ترکیب ابعادی سخت در حوزه تولید بوده است؛ چراکه در برنامه تولید، محصولات جدید رنگی لوازم‌خانگی با عرض و ضخامت پایین در دستور کار قرار داشته است و با همه این شرایط چیزی حدود ۲٫۶ درصد در قالب ۵ هزار تن افزایش تولید را شاهد بودیم.

بهادرانی تأکید کرد: در خط تولید ورق رنگی با توجه به اینکه تولید ورق‌های رنگی ویژه لوازم‌خانگی نیز در سبد محصولات این خط بوده،  رشد ۱٫۷ معادل افزایش ۲ هزار تنی داشته‌ایم و علاوه بر این موفق شدیم ۶ هزار و ۱۲۱ تن ورق رنگی ویژه لوازم‌خانگی تولید کنیم.

وی ادامه داد: رکوردهای تولید روزانه در واحدهای اصلاح ۴ و واحد شست‌وشوی الکترولیتی نیز از رکوردهای دیگر در واحدهای نورد سرد بوده است. در تاندم‌میل نیز در آبان‌ماه ۱۴۰۰، رکوردی به میزان تولید ۱۳۱ هزار و ۱۳۲ تن داشته‌ایم که این میزان از تولید موجب شکسته شدن رکورد ماهیانه و عبور از مرز تولید نامی ماهیانه واحد بود. در نورد قفسه‌ای با تولید ۲۴ هزار و ۲۶۰ تن رکورد ماهیانه صورت پذیرفت که این رکورد نیز پس از ۸ سال شکسته شد و این رکوردشکنی با توجه به میکس تولید سختی که مورد نیاز بازار است، انجام شد.

مدیر ناحیه نورد سرد شرکت فولاد مبارکه گفت: رکورد تولید در خط شست‌وشوی الکترولیتی با رکوردشکنی ماهیانه به ۱۷ هزار و ۷۱۴ تن و در خط بازپخت ۲ و ۳ به ۵۳ هزار و ۲۱۰ تن و ۱۶ هزار و ۹۶۷ تن رسید و در خط اصلاح ۴ نیز علاوه بر رسیدن به رکورد ماهیانه ۲۰ هزار و ۶۴۸، رکورد تولید روزانه ۹۰۳ تن شکسته شد؛ در خط شست‌وشوی الکترولیتی نیز علاوه بر رسیدن به رکورد ماهیانه، رکورد تولید روزانه هزار و ۲۲۷ تن به دست آمد.

شکسته شدن رکورد کاهش میزان غلتک‌های کاری و پشتیبان

وی عنوان داشت: در سال ۱۴۰۰ رکورد کاهش میزان غلتک‌های کاری و پشتیبان به میزان ۱۲٫۸۴ میکرومتر بر کیلومتر است؛ در بحث تولید گریدهای سخت و تولید تسمه‌های فلزی نیز موفق شدیم نیاز هلدینگ فولاد مبارکه را تأمین و این محصول مهم را به شرکت‌های دیگر نیز ارائه کنیم.

بهادرانی ابراز کرد: راه‌اندازی سیستم جدیدی برای جابه‌جایی غلتک‌های پشتیبان در واحد اسکین‌پاس و تمپرمیل از دیگر دستاوردهای ناحیه نورد سرد شرکت فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۰ بود؛ در خط نورد پنج‌قفسه‌ای نیز دومین روغن بومی‌سازی شده با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفت.

گام‌های بلند ناحیه نورد سرد شرکت فولاد مبارکه برای تحقق شعار سال

وی اظهار داشت: ناحیه نورد سرد در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان پیش‌قدم است و گام‌های بلندی برداشته تا در سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» این روند را به‌صورت جدی‌تر پیگیری کند. در واپسین روزهای سال ۱۴۰۰ موفق شدیم نخستین دستگاه برش لیزری که توسط یک شرکت دانش‌بنیان طراحی و ساخته شده را در خط تمپرمیل نصب و راه‌اندازی کنیم. این سامانه نخستین سامانه برش لیزری در صنعت فولاد کشور است که در ناحیه نورد سرد شرکت فولاد مبارکه به کار گرفته شده است.

مدیر ناحیه نورد سرد شرکت فولاد مبارکه گفت: در بحث پارگی ورق در خط اسیدشویی یک در مقایسه با ۵ سال گذشته، شاهد کاهش ۶۵ درصدی بوده‌ایم که این نشان‌دهنده افزایش فاکتورهای ایمنی با اصلاحات انجام‌شده در این واحد است.

ارتقای رکوردهای ماهیانه و سالیانه قلع‌اندود در  ۲ سال اخیر

محسن زارع مدیر محصولات پوشش‌دار و نهایی شرکت فولاد مبارکه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فولاد اظهار کرد: ورق قلع‌اندود در صنایعی مانند صنعت بسته‌بندی مواد خوراکی کاربرد زیادی دارد و این موضوع ضرورت افزایش تولید این ورق‌ها را نشان می‌دهد.

وی افزود: رویکرد ما افزایش تولید توأم با افزایش کیفیت محصول است که این امر در سال ۱۴۰۰‌ با تلاش همکاران ناحیه نورد سرد خصوصا کارکنان واحد قلع‌اندود محقق شد.

مدیر محصولات پوشش‌دار و نهایی شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: علی‌رغم وجود چالش‌های سال ۱۴۰۰ به‌ویژه فراگیری بیماری منحوس کرونا موفق شدیم در این سال ۲ رکورد ماهیانه و رکورد سالیانه واحد قلع‌اندود را ارتقا بخشیم.

وی تصریح کرد: امیدواریم در سال ۱۴۰۱ با اجرای پروژه‌های بومی‌سازی و دانش‌بنیان کمیت و کیفیت محصولات تولیدشده در این ناحیه را با در نظر گرفتن نکات ایمنی افزایش دهیم.

زارع ادامه داد: در سال آینده نیز اهدافی برای ناحیه و واحد در نظر گرفته شده که اجرای این پروژه‌های بومی‌سازی در سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال آفرین» به ما کمک می‌کند تا به اهداف مهم خود برسیم.

ابراز امیدواری برای ارتقای کیفی تولید

مصطفی ناجی رئیس واحد قلع‌اندود و خطوط برش ۱ و ۲ شرکت فولاد مبارکه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فولاد بیان کرد: در سالی که گذشت در واحد قلع‌اندود توانستیم رکورد سالیانه تولید را به میزان ۱۱۰ هزار و  ۵۰۰ تن به ثبت برسانیم؛ آخرین بار رکورد تولید در سال ۹۲ با آمار تولید ۱۰۷ هزار و ۲۰۰ تن بود که پس ۸ سال آن را ارتقا بخشیدیم.

وی افزود: البته ۲ رکورد ماهیانه در فروردین و شهریورماه ۱۴۰۰ به میزان ۱۰ هزار و ۲۰۰ تن با تلاش همکاران واحد به دست آمد که زمینه‌ساز این رکورد مهم بود.

رئیس واحد قلع‌اندود و خطوط برش ۱ و ۲ شرکت فولاد مبارکه اضافه کرد: امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته در سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال آفرین» تا ۱۰ درصد به میزان تولید خود بیفزاییم؛ علاوه بر این در موضوع کیفیت نیز در تلاشیم به خاطر مشتریان ویژه ورق قلع‌اندود، ازنظر کیفی نیز کیفیت محصولات را افزایش دهیم.

سخت‌کوشی‌ها و تلاش شبانه‌روزی نتیجه داد

سعید ملکی مسئول شیفت قلع‌اندود و خطوط برش و انبار شرکت فولاد مبارکه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فولاد اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ کارکنان ناحیه نورد سرد بعد از دست‌یابی به چندین رکورد ماهیانه، رکورد سالیانه تولید این ورق را که از ورق‌های مهم مورداستفاده در صنایع به شمار می‌رود شکستند.

وی یادآور شد: این ورق در صنایع بسته‌بندی خصوصا صنایع غذایی کاربرد زیادی دارد و با این تلاش شبانه‌روزی که در ۴ شیفت کاری انجام شد، همکاران ما موفق به رسیدن به این رکورد مهم شدند.

-----
----------------