به گزارش رویداد جدید به نقل از روابطعمومی سازمان تأمیناجتماعی، دکتر موسوی در جلسهای با حضور نمایندگان تشکلهای بازنشستگان، کارگران و کارفرمایان که به مناسبت هفته تأمیناجتماعی و در آستانه عید غدیر برگزار شد، اظهار داشت: تأمین اجتماعی در تحقق عدالت اجتماعی که آرمان بزرگ انقلاب اسلامی است، نقش بسیار مهمی دارد. عید غدیر که در امتداد تحقق عدالت است؛ از این منظر باید در حکمرانی تأمیناجتماعی مورد توجه قرار گیرد. امنیت و عدالت واقعی از وجود حجت خداوند در عالم امکان به ما میرسد و تأمیناجتماعی نیز که یکی از مؤلفههای برپایی عدالت اجتماعی است، در این مسیر قرار دارد و در حکمرانی دینی مورد توجه قرار دارد. تأمیناجتماعی با این نگاه اهمیت مضاعف پیدا میکند و ما در مسیر عدالت و ولایت باید برای خدمت به مردم و عمل به تکلیف، شب را از روز نشناسیم.
وی افزود: شرکای اجتماعی برای سازمان تأمیناجتماعی اهمیت ویژه دارند. گفتوگو با شرکای اجتماعی را برای خود مغتنم میدانیم و از نظرات این عزیزان استفاده میکنیم. حکمرانی مطلوب تأمیناجتماعی بدون تعامل با شرکای اجتماعی ممکن نیست. در کنار توجه به مطالبات و نظرات شرکای اجتماعی، نقش حاکمیتی نیز در مدیریت تأمیناجتماعی باید همواره مورد توجه قرار گیرد و تعامل مناسب با دولت برای تأمیناجتماعی اهمیت بسیار بالایی دارد.
دکتر موسوی با بیان اینکه راهبرد مدیریتی تأمیناجتماعی را از ابتدای کار بر محور تحول، تحقق عدالت و اعتمادافزایی ترسیم کردیم، ادامه داد: اولویت ما این بوده و هست که حق را به صاحب آن برسانیم. در حوزه تأمیناجتماعی باید از نگاه بخشی فاصله بگیریم و متناسب با تحولات پیرامونی، تحول را در تأمیناجتماعی ایجاد کنیم. امروز نیاز به اصلاحات بنیادین در تأمیناجتماعی بدیهی است. در طول تاریخ فعالیت سازمان، آنجا که از محاسبات بیمهای فاصله گرفتهایم، ضربه خوردهایم و همه این مسائل در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری مورد تأکید قرار گرفته است.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی با اشاره به اینکه در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری، ضمن نقطهزنی دقیق چالشها، راهبردهای حل چالشها نیز ترسیم شده است، افزود: باید به فهم مشترک از شرایط سازمان تأمیناجتماعی برسیم و اقتضائات محیط پیرامونی را مورد توجه قرار دهیم و از مداخلات غیرحرفهای در مسائل سازمان جلوگیری کنیم. در سهجانبهگرایی باید نقطه تعادل را پیدا کنیم و مسائل سازمان را با توجه به نگاه و منافع کارگران، بازنشستگان و کارفرمایان مورد توجه قرار دهیم. در سیاستهای ابلاغی، چالشهای درونی و پیرامونی نظام رفاه و تأمیناجتماعی نقطهزنی شده و در کنار آن راهکارهای عبور از چالشها نیز مورد توجه قرار گرفته است.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی با اشاره به اقدامات مؤثر صورتگرفته در زمینه توسعه پوشش بیمهای، گفت: در همین شرایط اقتصادی و اجتماعی دیدیم که میشود یک میلیون بیمه شده جدید به تأمیناجتماعی اضافه کرد و امکان افزایش بیشتر بیمه شدگان نیز وجود دارد. میشود همه خواستهها و نظرات جامعه کارگری و بازنشستگان را یک به یک بررسی و محقق کنیم. دستاوردهای سازمان تأمیناجتماعی حاصل تلاش همکاران در شعب، مراکز درمانی و مراکز اقتصادی است و از همه این عزیزان تشکر میکنیم. انتظار داریم که این جلسات هماندیشی تداوم داشته باشد و شرکای اجتماعی در تصمیمسازیها حضور جدیتری داشته باشند و امیدوارم این جلسات زمینهساز تعامل جدی و واقعی با شرکای اجتماعی باشد.
احمد اسفندیاری، معاون فرهنگی اجتماعی و امور استانهای سازمان تأمیناجتماعی نیز در این جلسه گفت: به دنبال اطلاع از نظرات شرکای اجتماعی و استفاده از نظرات این عزیزان در مسائل مختلف سازمان هستیم و برای تحقق این هدف ارتباط مداوم با شرکای اجتماعی را دنبال میکنیم. از حضور شرکای اجتماعی در این جلسه تشکر میکنیم و از نظرات عزیزان استفاده خواهیم کرد.
حمیدرضا سیفی، عضو هیأتامنای سازمان تأمیناجتماعی و عضو هیأتمدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایی ایران گفت: کارفرمایان، سرداران جنگ اقتصادی هستند و سازمان تأمیناجتماعی اولین و مهمترین نهادی است که میتواند از اقتصاد مقاومتی حمایت کند. شرکای اجتماعی باید در این سازمان نقش پررنگتری داشته باشند و مشارکت شرکای اجتماعی باید فراتر از نقشهای تشریفاتی باشد. کارفرما و بنگاه اقتصادی در خط مقدم جنگ اقتصادی است و نگاه واقعی به شرکای اجتماعی باید در سازمان تأمیناجتماعی مورد توجه باشد. اگر از ظرفیت شرکای اجتماعی استفاده کنید، سازمان تأمیناجتماعی نیز بیشترین سود را خواهد برد در کنار آن قانون و منطق نیز حکم میکند که از ظرفیت شرکای اجتماعی استفاده شود.
علیاصغر بیات، عضو هیأتامنای سازمان تأمیناجتماعی و رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمیناجتماعی، گفت: کانونهای بازنشستگان تأمیناجتماعی در سراسر کشور فعالیت میکنند و ۳۵۰ کانون بازنشستگان در شهرهای سراسر کشور مطالبات و موضوعات بازنشستگان را از مجاری قانونی پیگیری میکنند و هرگز از مرز قانون عبور نمیکنند. از سازمان تأمیناجتماعی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که به وظایف خود عمل کردند تشکر میکنیم و امیدواریم عیدی ما بازنشستگان در عید غدیر رفع مشکل افزایش حقوق در دولت و مجلس باشد. تعامل سازمان تأمیناجتماعی با کانون عالی بازنشستگان در وضع مطلوب است و ما با سازمان در همه مسائل بازنشستگان مشورت میکنیم. در همه مسائل از وام بازنشستگان، بیمه تکمیلی و سفرهای زیارتی همکاری خوبی داریم.
اولیا علیبیگی، عضو هیأتامنای تأمیناجتماعی و رئیس کانون شوراهای اسلامی کار نیز در این جلسه گفت: در تصمیمگیریها باید همواره نظرات و نقش مردم را در همه امور کشور مورد توجه قرار دهیم و نقش مردم را نباید نادیده بگیریم. توقع داریم که تأمیناجتماعی که با اندوخته کارگران و بازنشستگان شکل گرفته است، نظرات بازنشستگان و کارگران در اجرا و عمل، لحاظ شود و دولتها به نظرات کارگران به معنای واقعی توجه داشته باشند. جا دارد که شرکای اجتماعی در تدوین برنامههای عملیاتی سیاستهای کلی تأمیناجتماعی همکاری داشته باشند.
سیدمحمد یاراحمدیان عضو هیأت امنای سازمان تأمیناجتماعی و رئیس هیاتمدیره مجمع عالی نمایندگان کارگران گفت: سیاستهای کلی تأمیناجتماعی سند ارزشمندی است و توقع و انتظار ما این است که در تدوین اسناد اجرایی آن مشارکت داشته باشیم. تسویه بدهی تأمیناجتماعی به بانک رفاه کار ارزشمندی است که از این اقدام شایسته تشکر میکنیم. در ابتدای شروع به کار مدیریت جدید تأمین اجتماعی دغدغه جدی برای پرداخت به موقع حقوق بازنشستگان وجود داشت. شاهد بودیم که در این مدت حقوق بازنشستگان عزیز بدون هیچگونه تاخیری پرداخت شده و حتی بدهی بانکی سازمان نیز تسویه شده است. یکی از شاخصهای مهم ارزیابی مدیران عامل سازمان میزان موفقیت آنان در وصول مطالبات از دولت است که در سال گذشته با پیگیری مجدانه مدیریت سازمان تأمین اجتماعی ۷۶ هزار میلیارد تومان در قالب سهام شرکتهای دولتی دریافت شد. شاهد بودیم که در روزهای پایانی سال دکتر موسوی برای دریافت سهام شرکتهای سودآور تلاش فراوانی کرد و موفقیت ارزشمندی در این زمینه حاصل شد. در سال جاری نیز ظرفیت دریافت ۹۰ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه پیشبینی شده است و امیدواریم مدیریت سازمان از این ظرفیت برای دریافت منابع و سهام سودآور به بهترین نحو استفاده کند.
محمدباقر مجتبایی، دبیرکل اتاق اصناف ایران گفت: تأمیناجتماعی مدیریت تعارضات را بر عهده دارد و حفظ حقوق کارگران در کنار حمایت از بنگاهها و تداوم رونق تولید در تأمیناجتماعی به صورت همزمان باید حفظ شود. کارگران، کارفرمایان و بازنشستگان شرکای اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی هستند. شریک اجتماعی باید به معنای واقعی شریک باشد و در تصمیمگیریهای اساسی مشارکت داشته باشد. برنامه هفتم توسعه در حال طراحی است و باید همه خواستهها و مطالبات جامعه کارگری در این برنامه به قانون تبدیل شود.
میرمحمدی، نماینده کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمیناجتماعی گفت: صندوق تامین اجتماعی قبل از انقلاب به عنوان صندوق کارگری شکل گرفته است و بعد از انقلاب برخی از کارمندان و کارشناسان دولتی و نهادها نیز تحت پوشش تأمیناجتماعی قرار گرفتند و بازنشستگی این افراد منجر به شکل گیری کانون کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمیناجتماعی در سال ۹۹ شد. تأمیناجتماعی در کنار ظرفیت سرمایه انسانی و کارکنان، شرکای اجتماعی نیز دارد که به فکر این سازمان هستند و دغدغه این مجموعه را دارند. هنر مدیریت تأمیناجتماعی باید به کارگیری این ظرفیت باشد. همه اقشار کارمندان بازنشسته دولت و نهادهای مختلف در کانون عالی کارمندان دولتی حضور دارند و کانون بسیار مهم و موثری است.
https://rooydadejadid.ir/?p=54896