سید علی شمسینیا با اشاره به مشکلات و چالشهای پیش روی صنعت فولاد کشور اظهار داشت: بزرگترین مانع و مشکل برای تولید در این شرکت، قطع برق و گاز در مقاطع مختلف سال است.
وی با بیان اینکه این محدودیتها باعث از دست رفتن زمان زیادی در تولید میشود، تصریح کرد: عدم نفع ناشی از عدم تولید برای صنعت کشور در سال گذشته به ۶ میلیارد دلار رسید.
وی اظهار امیدواری کرد با ورود شرکتهای صنعتی در حوزه ساخت نیروگاه برق و تولید حدود ۱۲ هزار مگاوات در سالهای آینده و نیز برنامهریزیهای دقیق و فنی برای مدیریت کمبود و قطعی گاز در زمستان، بتوان روند روبهرشد تولید در کارخانههایی نظیر فولاد سنگان را افزایش داد تا به این ترتیب با افزایش میزان تولید و بهرهوری شاهد رشد صنعت و اقتصاد کشور باشیم.
به گزارش روابط عمومی شرکت فولاد سنگان، مدیر کارخانه کنسانترهسازی سنگان نیز در همین زمینه اظهار کرد: در تابستان امسال علیرغم قطعی برق و تعطیلی کارخانه در مقاطع مختلف، این شرکت توانسته به سطح قابل قبولی از تولید برسد؛ بهطوریکه در طول این مدت با وجود آنکه در ۶۰ درصد زمان از ۵ ماه نخست سال با قطعی برق مواجه بود توانستیم ۸۰ درصد برنامه تولید را محقق کنیم.
محمد گلیپور با بیان اینکه در مردادماه ۳۳ درصد بیش از برنامه پیشبینیشده ماهانه تولید شده است، ادامه داد: با وجود قطعی برق و از مدار خارج شدن کارخانه در بسیاری از روزها، رکوردهای روزانه در کارخانه کنسانترهسازی به ثبت میرسد تا جایی که در مرداد به رکورد تولید ۱۷ هزار و ۷۰۰ تن رسیدیم که بیشترین میزان تولید روزانه از زمان تأسیس است و این امر تا حدی کاهش تولید در روزهای قطعی برق را جبران میکند، هرچند این مسئله نمیتواند عدم تولید در روزهای تعطیلی را کاملا جبران نماید.
وی با اشاره به چالشهای قطعی برق گفت: با برنامهریزی و حمایتهایی که از سوی شرکت صورت گرفته است، هدفگذاری تولید ۳٫۵ میلیون تن تا پایان سال برنامهریزی شده است و با توکل به خدا و همت همکاران پرتلاش این مهم طبق برنامه محقق میگردد.
گفتنی است شرکت فولاد سنگان خراسان، بزرگترین شرکت صنعتی در شمال شرق کشور به شمار میآید و بهعنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گندله سنگآهن کشور مشغول به فعالیت است.
کارخانه گندلهسازی شرکت فولاد سنگان در حال حاضر دارای ظرفیت تولید ۵ میلیون تن است، اما در طرح توسعه این شرکت ظرفیت تولید گندله به ۷٫۵ میلیون تن خواهد رسید. در حال حاضر فولاد سنگان حدود ۱۰ درصد از گندله کشور را تولید میکند، اما یکی از پتانسیلهای مهم این شرکت افتتاح کارخانه کنسانترهسازی بود که بخش مهمی از مواد اولیه موردنیاز تولید گندله شرکت را تأمین مینماید.
این کارخانه به ظرفیت ۵ میلیون تن در سال ۱۳۹۹ افتتاح شد و باید آن را فرزند صنعت ایران در دوران تحریم نامید، چراکه پس از اعمال مجدد تحریمهای ظالمانه علیه صنعت فولاد کشور و قطع همکاری شرکتهای خارجی در طراحی و ساخت این کارخانه، همت، تلاش و دانش فنی مهندسان و مدیران جوان کشور باعث شد هیچ خللی در تأسیس و راهاندازی کارخانه به وجود نیاید. با وجود تمامی مشکلات ناشی از تحریم مانند تأمین قطعات، چالشهای ناشی از قطع برق، این کارخانه در نخستین سال تولید خود توانست ۱٫۵ میلیون تن کنسانتره تولید کند.
https://rooydadejadid.ir/?p=56983