گروه : بانک و بیمه
بهزاد شیری مدیر عامل پست بانک ایران در گفت گو با خبرنگار این واحد با تاکید بر برنامه ها و سیاستهای پست بانک ایران برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان و نوآور گفت: اولین اقدام ما در سال گذشته ایجاد و رونمایی از اداره کل تامین مالی طرح های نوآورانه در زیر مجموعه حوزه معاونت اعتباری و بین الملل بانک و دومین قدم، ایجاد فصل جدید در بخش سیاستهای اعتباری بانک برای توجه به شرکتهای دانش بنیان بود که تمدید قرارداد همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی نهاد ریاست جمهوری در این زمینه است.
بالاترین مقام اجرایی بانک با تاکید بر اینکه پست بانک ایران با دسترسی به منابع صندوق توسعه ملی، تسهیلات اعطایی از محل بند (الف) تبصره ( ۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، صندوق نوآوری و شکوفایی نهاد ریاست جمهوری و منابع داخلی بانک در سال گذشته، مبلغ ۶٫۳۷۹٫۶۸۱ میلیون ریال به شرکتهای دانش بنیان و نوآور تسهیلات پرداخت کرده است، ادامه داد: ۴۱۸٫۴۰۰میلیون ریال از این تسهیلات از منابع صندوق نوآوری و شکوفایی، ۱۵۳٫۱۶۸ از منابع صندوق توسعه ملی و ۵٫۵۳۷٫۶۰۳ میلیون ریال منابع داخلی بانک و ۲۷۰٫۵۱۰ میلیون ریال از منابع تبصره ۱۸ قانون برنامه و بودجه سال ۱۴۰۰ در این حوزه پرداخت شده است.
وی افزود: قرارداد لازم الاجرا چک و سفته متقاضی، ضامن خارج از شرکت متقاضی، ضمانت نامه، اموال منقول و غیر منقول بر حسب نوع طرح، بازار آن و ساختار مالی شرکتها از وثایق دریافتی از آنها بوده است.
شیری با بیان اینکه سال گذشته، ۸۶۸ فقره ضمانتنامه به مبلغ ۱۰٫۰۶۸٫۰۲۶ میلیون ریال به شرکتهای دانش بنیان پرداخت شده است، گفت: این ضمانتنامه در قالب شرکت در مناقصهها و مزایده، حسن انجام کار، تعهدات، پیش پرداخت، گمرکی و تعهد پرداخت صادر شده است.
افزایش ۷۹ درصدی سپردههای روستایی در سال ۱۴۰۱
مدیرعامل پست بانک ایران با اشاره به اینکه به صورت روزانه در روستاها از طریق تمام درگاههای فعال بانکی، ۴٫۵ میلیون تراکنش بانکی انجام میشود، گفت: در پایان سال گذشته مبلغ سپردههای روستایی به ۴۹۰ هزار میلیارد ریال افزایش پیدا کرد که نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۰، بیش از ۷۹ درصد رشد را نشان میدهد.
وی افزود: طی سال گذشته برای مدیریت تردد مازاد بین شهر و روستا، تعداد کارتهای صادر شده در باجههای بانکی روستایی به ۴۴۳ هزار و ۶۲ فقره رسید که ۸۸ درصد رشد نسبت به سال ۱۴۰۰داشته است.
نقش موثر پست بانک ایران در حفظ محیط زیست و کاهش آلایندهها
بالاترین مقام اجرایی بانک در ادامه با تاکید بر اینکه در قانون ایجاد پست بانک ایران، به صورت مصرح ذکر شده است که این بانک به عنوان بانک تخصصی حوزه ارتباطات و اطلاعات و بانک مناطق محروم و کم برخوردار ارائه خدمات خواهد داد، تصریح کرد: برای هیچ بانکی صرفه اقتصادی ندارد که در دور افتاده ترین روستای کشور به مشتریان خدمات بانکی ارائه دهد، ولی پست بانک ایران با پنج هزار و ۸۶۱ باجه بانکی روستایی در سراسر کشور خدمات نوین بانکی را به روستاییان عزیز ارائه میدهد و بر طبق محاسباتی که انجام دادهایم به طور میانگین، فاصله این باجهها با اولین شعبه شهری ناظر ۳۴ کیلومتر است.
وی با بیان اینکه پست بانک ایران در ۲۷ سال گذشته، سرمایهگذاری زیادی برای توسعه زیرساختها انجام داده است و در حال حاضر به بیش از ۱۱٫۸ میلیون نفر از جمعیت ۲۰٫۷ میلیونی مناطق روستایی، خدمات مستقیم بانکی ارائه میکند، افزود: ضریب شمول مالی خدمات بانکی، بر اساس تعداد حسابهای افتتاح شده تا پایان سال گذشته ۶۲ درصد بوده است.
بالاترین مقام اجرایی بانک خاطرنشان کرد: با انجام این خدمات بیش از ۱۹ هزار میلیارد ریال در هزینه فرصت نیروی کار و ۲۴۸ هزار میلیارد ریال در مصرف سوخت سالانه کشور صرفه جویی میشود که مجموع صرفه اقتصادی آن ۲۶۷ میلیارد ریال در سال است.
شیری با اشاره به دستاوردهای زیست محیطی و اقتصادی حاصل از ارائه خدمات بانکی در روستاها گفت: با ارائه خدمات بانکی پست بانک ایران در روستاها سالانه از ۴۷۸ میلیون سفر بین شهر – روستا و ۱۶٫۵۴۷ میلیون کیلومتر مسافت جلوگیری میشود.
وی با تاکید بر صرفه جویی ۲۳۶ میلیونی ساعت نیروی کار در سال، با ارائه خدمات بانکی باجههای بانکی روستایی در سراسر کشور، افزود: وجود این باجههای بانکی در سال بیش از ۴٫۵۵۴ میلیون کیلوگرم به کاهش انواع آلایندهها کمک میکند.
شیری ادامه داد: اگر فرض را بر این قرار دهیم که هر سه تراکنش، یک سفر از روستا به شهر خواهد بود در این صورت یک میلیون سفر در روز خواهد بود که اگر استهلاک وسیله نقلیه، مصرف سوخت ترافیک، سوانح جادهای و زمان از دست رفته نیروی انسانی در این سفرها را به اعداد تبدیل و از صرفه جویی که در منافع اجتماعی و اقتصادی، در کل اقتصاد ملی ایجاد میکند کسر کنیم، سرانه خلق ارزش سالانه خدمات پست بانک ایران در کشور رقمی معادل، ۱۰۰ میلیارد ریال خواهد شد.
https://rooydadejadid.ir/?p=70959