×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
نیروگاه‌های ذوب‌آهن اصفهان در خدمت تولید سازگار با محیط زیست

در خصوص پروژه‌های زیست محیطی انجام شده و در دست اقدام در نیروگاه‌های ذوب‌آهن اصفهان با محمد صالحی مدیریت تولید و توزیع برق این مجتمع عظیم صنعتی گفتگو نمودیم که حاصل آن در پی می‌آید :

ذوب‌آهن اصفهان به عنوان اولین تولید کننده فولاد در ایران، تنها کارخانه‌ای است که گازهای فرایندی حاصل از تولید چدن را در نیروگاه‌های خود مورد استفاده قرار می‌دهد و این امر در حفظ محیط زیست اهمیت بسیاری دارد .

علاوه بر آن در مدیریت تولید توزیع برق این شرکت و در بخش نیروگاه با هدف تولید و ارائه خدمات سازگار با محیط زیست در سه بخش (آب، خاک و هوا) تعداد ۶ عدد پروژه زیست محیطی انجام شده و ۸ پروژه نیز در دست اجرا قرار دارد. این پروژه‌ها در بخش نیروگاه ذوب‌آهن اصفهان بر اساس استاندارد زیست محیطیISO 14001:2015 آلودگی هوا را در بخش هوا ۷۰ درصد، خاک ۱۰۰ درصد و آب ۱۰۰ درصدکاهش داده است.در ادامه به پروژه‌های زیست محیطی مهم این بخش می‌پردازیم :

 پروژه‌های انجام شده در بخش هوا (گازهای فرایندی آلوده کننده محیط زیست در دیگ‌های این بخش با احتراق مهندسی شده به گازهایی که به محیط زیست آسیبی نمی‌زند، تبدیل می‌شوند و این فرایند به صورت روزانه و آنلاین از طریق اداره محیط زیست استان و همچنین مدیریت (HSE) شرکت رصد می‌شود. در یک جمله می‌توان گفت ۷۵۰۰۰۰ متر مکعب در ساعت گاز فرایندی در طول روز تولید می‌شود که با احتراق مناسب مجدداً در خط تولید قرار گرفته و صرفه اقتصادی بابت استفاده نکردن از ۷۰۰۰۰ متر مکعب در ساعت گاز طبیعی برای شرکت رقم می‌خورد و همچنین آلایندگی هوا را شاهد نخواهیم بود.

* پروژه بازسازی دیگ بخار شماره ۴ نیروگاه مرکزی جهت افزایش تولید و تامین بخار کارخانه، افزایش تولید برق، مصرف گازهای کوره بلند و کُک که این رویکرد کاهش مصرف گاز طبیعی و آلایندگی زیست محیطی را در پی دارد.

* تعمیرات اساسی گسترده دیگ ۳ نیروگاه مرکزی جهت افزایش تولید و تامین بخار کارخانه، افزایش تولید برق، مصرف گازهای کوره بلند و کُک که این رویکرد کاهش مصرف گاز طبیعی و آلایندگی زیست محیطی را در پی دارد.

در نیروگاه‌های ذوب‌آهن اصفهان در صورت عدم محدودیت گاز طبیعی و آماده بودن تجهیزات( و مشعل‌های سه گاز سوز)، توان برداشت ۳۳۰۰۰۰ مترمکعب در ساعت گاز فرآیندی (شامل ۳۰۰۰۰۰ متر مکعب در ساعت گاز کوره و ۳۰۰۰۰ متر مکعب در ساعت گاز کُک) برداشت می‌شود.

پروژه‌های در دست اقدام در بخش هوا  

* پروژه بازسازی دیگ بخار شماره ۱ نیروگاه مرکزی و بازسازی مشعل‌ها جهت افزایش تولید و تامین بخار کارخانه، افزایش تولید برق، افزایش مصرف گازهای فرآیندی کوره بلند و کُک و کاهش مصرف گاز طبیعی و کاهش آلودگی‌های زیست محیطی

* پروژه بازسازی دیگ بخار شماره ۶ نیروگاه حرارتی و بازسازی مشعل‌ها، جهت افزایش تولید بخار، افزایش تولید برق، افزایش مصرف گازهای فرآیندی کوره بلند و کُک و کاهش مصرف گاز طبیعی و کاهش آلودگی‌های زیست محیطی

* پروژه بازسازی دیگ بخار شماره ۲ نیروگاه مرکزی و بازسازی مشعل‌ها جهت افزایش تولید و تامین بخار کارخانه، افزایش تولید برق، افزایش مصرف گازهای فرآیندی کوره بلند و کُک و کاهش مصرف گاز طبیعی و کاهش آلودگی‌های زیست محیطی

* پروژه بازسازی دیگ بخار شماره ۵ و ۶ نیروگاه مرکزی و ۵ و۷ نیروگاه حرارتی  و بازسازی مشعل‌ها جهت افزایش تولید و تامین بخار کارخانه، افزایش تولید برق، افزایش مصرف گازهای کوره بلند و کُک افزایش و کاهش مصرف گاز طبیعی و کاهش آلودگی‌های زیست محیطی

* تعمیرات و بازسازی مشعل‌های دیگ‌های نیروگاه‌ها و افزایش کیفیت گاز فرآیندی برای کاهش مصرف گاز طبیعی و افزایش حداکثری مصرف گازهای فرآیندی

پروژه‌های انجام شده در بخش آب

* پروژه خط برگشت پساب آب بدون نمک تصفیه‌خانه شیمیایی جدید جهت صرفه جویی آب

* مخازن بتونی تصفیه‌خانه شیمیایی جدید ترمیم گردیده تا از نشت آب جلوگیری شود و باعث صرفه‌جویی آب و افزایش راندمان گردیده است.

* پروژه تعویض دیفیوزرهای (سه عدد) نیروگاه حرارتی باعث افزایش تولید برق و افزایش راندمان گردیده است.

پروژه‌های انجام شده در بخش خاک

بر اساس گراف‌های تنظیم شده، ترانس‌های خشک رزینی جایگزین ترانس‌های اسکارل شدند که این رویکرد مخاطرات ترانس‌های اسکارل در خاک را حذف نمود. نکته قابل توجه اینکه تاکنون بیش از بیست مورد از این ترانس‌ها در سطح شرکت تعویض شدند.

همچنین تعدادی از پروژه‌ها در سه بخش آب، خاک و هوا به صورت مشترک انجام شده و یا در دست اقدام قرار دارند که عبارتند از :  

* ایزوله نمودن دیواره‌های ۵ مخزن کندانسه در تصفیه‌خانه شیمیایی جهت جلوگیری از نشت مواد اسیدی

* خرید گاز ژنراتور ۳۰ مگاواتی و نصب و راه اندازی در نیروگاه گازی با امکان استفاده از گازهای فرآیندی و جبران محدودیت آب و برق و امکان استفاده در مواقع اضطراری‏- احداث نیروگاه خوشیدی با ظرفیت ۱۰ مگاوات الزام توانیر .

-----
----------------