×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
ایران میزبان ۲۲۰ مقام دولتی و خصوصی از قاره آفریقا بود/ نقش پررنگ رایزنان و مراکز تجاری در توسعه تعاملات تجاری

به گزارش رویداد جدید به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، لیلا باغبان، مدیرکل دفتر آفریقای سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در تقویت ارتباط با قاره‌ آفریقا و آمریکای لاتین، گفت: نخستین اقدام برای تقویت و توسعه روابط تجاری با کشورهای آفریقایی، در زمستان ۱۴۰۱ با اجلاس همکاری‌های ایران و غرب آفریقا رقم خورد. در این اجلاس که از سوی سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد، مقامات دولتی و تجار بخش خصوصی از کشورهای غرب آفریقا شرکت کردند.

این مقام مسئول ادامه داد: فراهم کردن زمینه‌های تقویت روابط تجاری ایران با قاره آفریقا، در سال جاری با برگزاری  اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا پی گرفته شد.

وی با اشاره به استقبال مقامات آفریقایی از این اجلاس، افزود: ایران میزبان بیش از ۲۲۰ مقام دولتی و هیات تجاری از بخش خصوصی قاره آفریقایی بود. مقامات دولتی آفریقایی از جمله اعضای اتحادیه آفریقا، نخست وزیر بورکینافاسو و جمعی از وزیران و معاونان وزاری حوزه صنعت، معدن و تجارت کشورهای آفریقایی در این اجلاس حضور به عمل رساندند.

به گفته مدیرکل دفتر آفریقای سازمان توسعه تجارت ایران این مقامات ضمن شرکت در برنامه‌های اجلاس، جلسات بسیاری با همتایان خود برگزار کردند که در این میان علی آبادی وزیر صمت در محل سازمان توسعه تجارت ایران جلسات بسیار موثری با طرف‌های آفریقایی داشت.

 باغبان دستاوردهای ارزشمند این جلسات را در راستای توسعه تعاملات تجاری در حوزه‌های مختلف به‌ ویژه صنعت و معدن دانست و افزود: اتاق بازرگانی ایران، ملاقات‌های بسیار مهمی با همتایان خود برگزار کرد؛ در این میان تجار آفریقایی نیز در حوزه‌های مورد تقاضا از کارخانجات تولیدی ایرانی بازدید کردند.

بنا به اظهارات وی؛ رایزنان بازرگانی ج. ا ایران به همراه مراکز تجاری فعال در  این آفریقا، نقش بسیار ارزشمندی در ارتباط‌گیری موثر تجار  ایفا کردند.

باغبان در ادامه با بر شمردن اهداف اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و قاره آفریقا، گفت: ایجاد ارتباط و توسعه همه جانبه روابط اقتصادی، تجاری و علمی با کشورهای قاره آفریقا، گسترش هماهنگی‌های بین‌المللی در سطح دوجانبه و چند جانبه و همچنین در صحنه‌های مشترک بین المللی در راستای توسعه و ثبات جهانی، ارتباط بدون واسطه میان فعالان بخش‌های اقتصادی دولتی و خصوصی ایران و آفریقا، شناخت و بررسی بازارهای هدف مشترک بین ایران و آفریقا، و معرفی امکانات و توانمندی‌ها و ظرفیت‌های صنعتی، معدنی، انرژی ،علمی و فنی ایران و قاره آفریقا از جمله مهم‌ترین اهداف این اجلاس بود.

وی در پایان بیان کرد: در این اجلاس ۱۲ کمیته‌ تخصصی و محتوایی تشکیل شد که مهم‌ترین آنها عبارتند از؛ کمیته فناوری‌های نوین و دانش بنیان، کمیته بهداشت و درمان، کمیته کشاورزی و صنایع غذایی، کمیته فناوری اطلاعات  IT & ICT، کمیته علمی و آموزشی، کمیته بانکی و سرمایه گذاری، کمیته عمران و ساختمان،کمیته معدن و صنایع معدنی و کمیته نفت گاز و پتروشیمی.

-----
----------------