×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
استقبال مردم ازکالای قاچاق / تولید لوازم خانگی کم شد

به گزارش رویداد جدید به نقل از تجارت‌نیوز، تحریم، نقل و انتقال پول را سخت کرده است. همین مساله بر روند مونتاژ لوازم خانگی تاثیر گذاشته و این روزها مونتاژ لوازم خانگی ایرانی سخت‌تر از سال‌های گذشته شده است.

حالا نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی از کاهش ۳۰ درصدی تولید کالاها به دلیل عدم تقاضا و کمبود قطعه خبر داده است اما تولیدکنندگان زیر بار این ادعا نمی‌روند.

اسلامیان به تجارت‌نیوز گفت: واردات قطعات لوازم خانگی به ایران کمتر شده و تقاضایی هم برای خرید لوازم خانگی ایرانی در بازار مشاهده نمی‌شود.

فروشندگان لوازم خانگی هم می‌گویند استقبال مردم برای خرید لوازم خانگی خارجی بیشتر از ایرانی‌هاست. چرا که مابه التفاوت قیمت لوازم خانگی خارجی و ایرانی اندک است. بنابراین مردم ترجیح می‌دهند لوازم خانگی برند را به جای مونتاژهای ایرانی بخرند.

برنامه دولت برای واردات لوازم خانگی

بررسی‌ها هم نشان می‌دهد سید رضا فاطمی امین، وزیر صمت هم برنامه‌ای برای واردات محصولات خارجی به کشور ندارد. او در مجلس اعلام کرده بود که « تولید لوازم خانگی را از چهار میلیون دستگاه در سال جاری به ۲۴ میلیون دستگاه می‌رساند!» این یعنی توجه او به بخش مونتاژ لوازم خانگی بیشتر از واردات است. اما او در این شرایط تحریم‌ها نگفته چگونه قرار است تولید را افزایش دهد؟

شرایط عادی بود، بازار کمبود لوازم خانگی داشت!

آنچه مشخص است تولید لوازم خانگی به دلیل کاهش تقاضا افت چشمگیری داشته است. نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی درباره پیش‌بینی خود از تولید گفته است: چنانچه کشور در شرایط عادی قرار داشت با این وضعیت تولید بازار با کمبود کالا مواجه می‌شد و بحران تازه‌ای برای لوازم خانگی به وجود می‌آمد.

بعد از تشدید تحریم‌ها و قطع شدن ارتباط برندهای کره‌ای با ایران مونتاژ لوازم خانگی ایرانی اندکی بیشتر از سال‌های گذشته شد. به طوری که تولیدکنندگان ایرانی هنوز با نام همان برندهای معروف کالاهای خود را روانه بازار می‌کنند تا بتوانند نظر مردم را برای خرید جلب کنند.

اما قطع ارتباط با آمریکا و عدم اجرای برجام همه چیز را روشن کرد. کالاهای قاچاق در بازار فراوان و با گذشت زمان در رسانه‌ها اعلام شد که برندهای معروف لوازم خانگی از بازار ایران خداحافظی کردند.

حالا فعالان بازار هم می‌گویند آنچه در بازار است یا از طریق شبکه قاچاق تامین می‌شود یا مونتاژکاران نام برندهای معروف را برای فروش بیشتر کالاهای خود به یدک می‌کشند.

چرا تولید لوازم خانگی کم شد؟

مونتاژ کارها علت کاهش تولید را یک بار قطع برق اعلام می‌کنند. بار دیگر کرونا را دلیل کاهش تقاضا و تولید می‌دانند. حالا اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که برخی از این مونتاژکاران قطعه‌ای برای تولید لوازم خانگی ندارند!

اخیرا محمد حسین اسلامیان، نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی به تجارت‌نیوز گفته بود: «برخی تولیدکنندگان لوازم خانگی برای تولید یخچال به دنبال قطعات ریزی مثل بُرد هستند و عده‌ای هستند که این قطعات را به صورت چمدانی برای تولیدکنندگان از چین تامین می‌کنند.»

رقابت تولیدکنندگان با کالاهای قاچاق!

آیا تولید کاهش پیدا کرده است؟ رئیس انجمن تولیدکنندگان صوت و تصویر کشور پاسخ داد: این روزها تولیدکنندگان با کالاهای قاچاق رقابت می‌کنند. چرا که لوازم خانگی قاچاق در بازار به دلیل عدم پرداخت عوارض گمرکی، مالیات، بیمه و … ۳۰ درصد ارزان‌تر از لوازم خانگی ایرانی است. بنابراین استقبال مردم هم از خرید لوازم خانگی قاچاق بیشتر از لوازم خانگی ایرانی است.

علیرضا موسوی مجد به تجارت‌نیوز گفت: با آن که تقاضا در بازار لوازم خانگی وجود ندارد اما تولیدکنندگان کالاهای خود را با سود کم به بازار عرضه می‌کنند. با این وجود تلویزیون خارجی چهار میلیون تومان ارزان‌تر از تلویزیون ایرانی است.

انبارها پارکینگ لوازم خانگی ناقص شد

با آن که گفته می‌شود انبار صنعتگران پارکینگ لوازم خانگی ناقص شده است. موسوی مجد اما با اشاره به وضعیت تولید توضیح داد: مشکلی در تامین قطعات ندارند. بخش زیادی از قطعات در ایران تامین می‌شود و بخش دیگر از کشورهای خارجی به ایران وارد می‌شود. البته سهم لوازم خانگی مختلف از قطعات خارجی نیز متفاوت است.

آنچه مشخص است مردم از کیفیت لوازم خانگی ایرانی دل خوشی ندارند. آنها معتقدند بخش اندکی از کالاهای ایرانی می‌تواند کیفیت لازم را داشته باشد با این حال باید دید که دولت رئیسی چه برنامه‌ای برای سیاست خارجی کشور دارد؟

هنوز مشخص نیست که او می‌خواهد در کشور را به روی کالاهای خارجی باز کند تا رقابت تازه‌ای شکل بگیرد یا نه قرار است همین وضعیت ادامه داشته باشد! اما هر چه که هست اعضای کابینه او طرفدار اقتصاد دولتی هستند بنابراین فعالان بازار می‌گویند نمی‌توان به واردات خودرو و لوازم خانگی خارجی

-----
----------------