به گزارش رویداد جدید به نقل از روابط عمومی مرکز مدیریت راهبردی افتا (امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات) تاکنون ۱۸ رئیس جمهور، پادشاه، نخست وزیر و همچنین نخست وزیر سابق در دام جاسوسافزار پگاسوس افتادهاند و همه اطلاعات آنان در موبایلهای دارای سیستم iOS در اختیار مهاجمان سایبری قرار گرفته است.
بنابر اعلام این مرکز: جاسوسافزار پگاسوس، بهصورت Zero-Click یعنی بدون نیاز به اقدام و تعاملی از سمت مالک گوشی، در دستگاه قربانی مستقر میشود و تقریباً به هر اطلاعات و محتوایی که در دستگاه وجود دارد دسترسی خواهد داشت.
SMS و پیغامهای پیامرسانهایی چون واتساپ و تلگرام، لیست مخاطبان، تقویم، تصاویر، میکروفون، دوربین و حتی محل یابی از طریق GPS دستگاه، شکار جاسوس افزار پگاسوس است.
این جاسوسافزار، همه تماسهای قربانیان را ضبط میکند و حتی قادر است میکروفون و دوربین گوشی تلفن همراه را روشن کند. از آنجا که این جاسوس افزار اسرائیلی است، با یک نگاه استدلالی و منطقی میتوان نتیجه گرفت که قطعاً مقامات و خبرنگارانی از جمهوری اسلامی ایران هدف و قربانی این جاسوسافزار بوده و هستند.
کارشناسان مرکز مدیریت راهبردی افتا در این باره خواهان هوشیاری کامل دارندگان گوشی تلفن همراه آیفون تولیدی شرکت Apple هستند.
در بین نام قربانیان این جاسوس افزار نام رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، نشان داده است که رژیم صهیونیستی برای دستیابی به اهدافش، حتی به متحدین طراز اول خود نیز رحم نمیکند.
بر اساس اطلاعاتی که در حال تکمیل شدن است، این جاسوسافزار بیش از ۵۰ هزار نفر از مقامات، افراد ذینفوذ، روزنامهنگاران و مخالفان حکومتها را قربانی خود کرده است.
جاسوسی از خبرنگاران، فعالان اجتماعی و حتی نخستوزیر سابق هند، با استفاده از جاسوس افزار Pegasus تولیدی شرکت اسرائیلی NSO Group از جمله مهمترین خبرهای منتشر شده در چند روز گذشته در حوزه سایبری در دنیا و سومین خبر از جاسوسی گسترده این جاسوس افزار در دنیا بوده است.
پیش از این، جاسوسی دولت بحرین با استفاده از این جاسوس افزار از مردم و روزنامهنگاران معترض و مخالفان حکومت منامه و عربستان سعودی با استفاده از پگاسوس از جمال خاشقجی، فعال سیاسی اجتماعی مخالف حکومت ریاض، در صدر خبرهای حوزه سایبری دنیا قرار گرفته بود.
این جاسوسافزار فقط توسط دولتها و نهادهای زیرمجموعه دولتها قابل خریداری است و امکان فروش نیز پس از کسب اجازه از وزارت دفاع رژیم صهیونیستی امکانپذیر است.
مشتریهای پگاسوس، بهصورت ظاهری و رسمی امکان استفاده از جاسوس افزار پگاسوس را فقط علیه افراد مظنون به تروریسم و جنایت دارند، اما واقعیت این است که حداقل در بیش از ۱۵ کشور این جاسوسافزار علیه روزنامهنگاران، فعالان حقوق بشر، اپوزیسیون حکومتها، وکلا و تُجار استفاده شده است.
اگر چه اخبار از جاسوسی پگاسوس فقط از پلتفرم iOS از شرکت Apple حکایت میکند که روال آن کمی دشوارتر و زمانبرتر است اما برخی یافتهها حاکی از آن است که جاسوسان با استفاده از پگاسوس در پلتفرم اندروید بسیار سادهتر و با سهولت بیشتری جاسوسی میکنند.
بر اساس اطلاعاتی که تا لحظه فعلی رصد شده است، تقریباً امکان آلودهسازی هر دستگاه iPhone وجود دارد اما اینکه قابلیت آلودهسازی Zero-Click یعنی بینیازی به اقدام و تعاملی از سمت قربانی، در کدام نسخه امکانپذیر باشد، کاملاً مشخص نیست و به شرایط و پیشنیازهای مختلفی وابسته است.
مرکزمدیریت راهبردی افتا، برای تشخیص آلوده بودن گوشیهای تلفن همراه به این جاسوسافزار راهنمایی را تهیه کرده است. در این راهنما علاوه بر معرفی هر چه بیشتر جاسوسافزار Pegasus و تاریخچه جاسوسی و چگونگی استفاده از آن، راههای ورود این جاسوسافزار به گوشیهای تلفن همراه هوشمند، روند تشخیص آلودهسازی در iOS، طرح بازیابی حادثه پس از آلودهسازی، و شیوههای دفاع از خود را در مقابل جاسوسافزار Pegasus تشریح کردهاند.
https://rooydadejadid.ir/?p=31518