به گزارش رویداد جدید به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، “عباس علی آبادی”، در حاشیه بازدید از بیستمین نمایشگاه بینالمللی آب و تأسیسات آب و فاضلاب و در پاسخ به سؤال خبرنگاران گفت: کشور ایران در کمربند خشک و در منطقه کم آب جهان قرار دارد و به همین دلیل چالشهای فراوانی در حوزه منابع آب کشور وجود دارد.
وی افزود: در دهههای گذشته آورد آبی سالانه کشور ۴۰۰ میلیارد مترمکعب بود که از این بین ۱۳۰ میلیارد قابل استحصال بود، اما اکنون آورد سالانه آب کشور به ۳۸۰ میلیارد مترمکعب رسیده و در مقابل ۱۵۰ میلیارد متر مکعب نیز به آبخوانها بدهکار هستیم.
علی آبادی ادامه داد: این اعداد و ارقام نشان میدهد برای مدیریت منابع آب باید به سمت بهینهسازی و صرفهجویی در مصرف برویم و روشهای جدیدی را برای ذخیرهسازی و حفظ آبخوانهای کشور در پیش بگیریم تا مانع از مشکلات بزرگی مانند فرونشست و آسیب بیشتر به آبخوانهای کشور شویم.
تلاش وزارت نیرو برای جذاب کردن فضای کسب و کار در صنعت آب و برق
وی تصریح کرد: وزارت نیرو تلاش دارد تا هم در بخش برق و هم در بخش آب فضای کسب و کار و تولید را برای بخش خصوصی جذاب کند و فضا را به گونهای پیش ببرد که بخش خصوصی با ورود در این دو حوزه علاوه بر کسب سود معقول و منطقی بتواند به رفع مشکلات موجود کمک کند.
علی آبادی ادامه داد: در بخش آب دو حوزه شیرینسازی آبهای شور و نیز بازچرخانی آب از ظرفیت بسیار بالایی برای ورود بخش خصوصی به این بخش برخوردار هستند و انتظار میرود با جذاب شدن محیط کسب و کار حوزه آب، شاهد ورود گسترده بخش خصوصی برای تولید منابع آب نامتعارف باشیم.
وزیر نیرو اظهار داشت: به دلیل کاهش شدید بارشها در سالهای گذشته اکنون بسیاری از شهرهای کشور در وضعیت تنش آبی قرار دارند و وزارت نیرو تلاش دارد ضمن اولویتبندی این شهرها نسبت به رفع مشکلات آبی آنها در دو فاز کوتاه مدت و بلند مدت اقدام کند.
ایران در رهاسازی حقابههای مرزی انصاف را رعایت میکند؛ همسایگان نیز اینگونه باشند
وی در بخش دیگر سخنان خود در خصوص حقابههای ایران بیان کرد: یکی از موضوعات بسیار مهم در حوزه آب، مدیریت آبهای مرزی است و با توجه به اینکه ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی در برخی مرزها دریافتکننده حقابه و در برخی مرزها تحویل دهنده حقابه است، سیاست ایران در رابطه با آبهای مرزی عمل به تعهدات و قوانین بینالمللی و رعایت انصاف است. بر همین اساس از کشورهای همسایه نیز انتظار میرود در رابطه با حقابههای ایران رفتار مشابهی داشته باشند.
علی آبادی در همین رابطه یادآور شد: در خصوص حقابه ایران از افغانستان نیز دولت تلاش دارد تا در سایه گفت و گو و تعامل با کشور همسایه و نیز استفاده از ظرفیتهای بومی و محلی نسبت به حل مشکلات و تأمین حقابه اقدام کند.
وزارت جهاد کشاورزی برنامههای مفصلی برای ارتقاء راندمان آب دارد
وزیر نیرو در ارتباط با مدیریت آب در بخش کشاورزی گفت: در رابطه با مدیریت آب کشاورزی یکی از موضوعات مهم تغییر الگوی کشت و روی آوردن به کشت گیاهان کم آب بر و سازگار با محیط و کشت گلخانهای است که وزارت نیرو در این رابطه وظیفه تأمین آب و ترویج روشهای صحیح بهرهبرداری از آب را بر عهده دارد، اما مسئولیت اصلی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است که البته میدانیم برنامههای مفصلی در این رابطه در دستور کار دارند.
وی اضافه کرد: همچنین در این بخش یکی از رسالتهای اصلی وزارت نیرو صیانت از آبهای زیر زمینی و جلوگیری از برداشتهای غیرمجاز از آبخوانها است که این برنامهها نیز با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و با جدیت اجرایی میشود.
علی آبادی افزود: اولویت وزارت نیرو در اجرای برنامهها تمرکز بر روی برنامه هفتم توسعه است. در سال جاری کمتر از نصف بودجه تصویب شده مدیریت منابع آب کشور محقق شده است که این نشان میدهد وزارت نیرو برای اجرای برنامه و پروژههای خود به شدت به کمک بخش خصوصی نیاز دارد. بر همین اساس در تلاش هستیم تا با جذاب کردن اقتصاد چه در بخش آب و چه در بخش برق امکان افزایش سرمایهگذاری در رابطه فراهم شود.
وی در خصوص برنامههای وزارت نیرو برای جذاب کردن اقتصاد آب و برق گفت: یکی از ابزارهای مهم وزارت نیرو برای جذاب کردن فضای کسب و کار در صنعت آب و برق راهاندازی و توسعه بورس است و بر این اساس آن دسته از مصرفکنندگانی که ه فراتر از الگوی مصوب نیاز به آب و یا برق دارند، باید مازاد نیاز خود را از بورس و با قیمتهای معقولی که در بازار تعیین میشود، خریداری کنند.